Министар Вулин о паду незапослености

Среда, 24. Мај 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, рекао је данас на отварању пројекта „Coca-Cola подршка младимa“ да је незапосленост на нивоу Србије у последњем кварталу 2016. године 13 одсто. опширније »

Министар Вулин на Сајму за треће доба 55 плус

Среда, 24. Мај 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, отворио је Сајам за треће доба 55+, који се ове године одржава под слоганом „Дођите да заједно закорачимо у другу младост“. Министар Вулин је рекао да преко милион и седамсто хиљада пензионера може да буде мирно и сигурно, са пуним поуздањем у своју државу, да ће њихове пензије стизати на време и да ће бити увећане до краја ове или најкасније почетком идуће буџетске године. опширније »

Министар Вулин: Некоректно повезивати право на гласање и новац

Среда, 24. Мај 2017

БЕОГРАД - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјлна питања Александра Вулин изјавио је данас да је веома некоректно повезивати право Срба да гласају и коришћење тог права са било каквим новцем или нечим сличним. опширније »

Министар Вулин у предузећу OMNI S PLUS

Уторак, 23. Мај 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, посетио је предузеће за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом OMNI S PLUS doo у Београду, које се, између осталог, бави пословима у туризму и обезбеђивањем аутобуског превоза и свих врста трансфера. Предузеће OMNI S PLUS је послове одржавања хигијене свог возног парка поверило хуманитарној организацији „Дечије срце“, која је, заједно са Министарством за рад, запошљавање, борачка и… опширније »

Министар Вулин: Држава Србија је стала уз Српску листу

Уторак, 23. Мај 2017

Коментаришући изјаву Рамуша Харадинаја да „ће косовска војска бити формирана у року од 90 дана од почетка рада будућег сазива владе и да ће покушати да убеди Србе да је "косовска војска и у њиховом интересу", али ако у томе не успе, пронаћи ће друге начине за постизање тог циља, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, рекао је да Харадинај наставља да отворено прети Србима. опширније »

Министар Вулин у Дому за смештај старих лица у Смедереву

Недеља, 21. Мај 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, посетио је Дом за смештај старих лица у Смедереву у коме су лекари Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање вршили специјалистичке прегледе корисника. Вулин је рекао да се Министарство рада упорно и тврдоглаво бори против појаве илегалних домова за старе. „За дванаест и по година, колико постоји Инспекција социјалне заштите, пронађено је и затворемо 115 илигалних домова за старе. У последње две… опширније »

Министар Вулин на манифестацији „Балкански скок пријатељства“

Петак, 19. Мај 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, отворио је Међународну манифестацију „Балкански скок пријатељства 2017“ која се одржава на спортском аеродрому „Лисичји јарак“ и заједно са другим падобранцима скочио падобраном из авиона у тандему са инструктором Миланом Тодоровићем. опширније »

Министар Вулин: Прете ми због истине којој сведочимо о буђењу нацизма у Европи

Четвртак, 18. Мај 2017

Коментаришући кривичну пријаву коју је Удржење бранитеља Домовинског рата 91. поднело против њега Државном тужилаштву Хрватске и Јавном тужилаштву Србије, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, изјавио је данас да претње нису уплашиле ни њега ни српски народ. опширније »

Од 1. јануара до краја априла 2017. године Инспекторат за рад извршио 16.590 надзора

Среда, 17. Мај 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, поручио је данас након Друге седнице Координационог тела за усмеравање активности на сузбијању сиве економије Владе Републике Србије да је од 1. јануара до краја априла 2017. године Инспекторат за рад извршио 16.590 надзора, да је пронађено 8.065 радника који раде „на црно“, а да је од тог броја на основу решења инспектора рада запослено 7.579 радника. опширније »

Обележено сто година од смрти војводе Радомира Путника

Среда, 17. Мај 2017

Поводом обележавања сто година од смрти војводе Радомира Путника, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, предводио је државну церемонију одавања почасти и полагања венаца. Поред министра Вулина, венце су положили и одали почаст и представници Министарства одбране и Војске Србије, града Београда, потомци војводе Радомира Путника, као и представници удружења. опширније »