Министар Вулин: Мржња не сме и не може да буде лице Србије

Понедељак, 19. Јун 2017

„Мржња не може да буде лице Србије и мржња не може да буде лице Срба. Нема места за мржњу међу Србима и нема места за мржњу у нашем друштву“, изјавио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, који је заједно са председником Националног савета ромске националне мањине, Витомиром Михајловићем, и председником општине Чукарица, Срђаном Коларићем, уклањао графите који позивају на насиље против ромске популације, исписане на згради Дома здравља „Др Симо… опширније »

Министар Вулин: Србија припрада свакоме ко живи у њој

Недеља, 18. Јун 2017

БЕОГРАД - У Србији живи 29.415 људи који још увек имају избеглички статус и држава се о њима брине, као што брине о свим својим грађанима, јер Србија припада свакоме ко у њој живи, изјавио је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин. опширније »

Министар Вулин: Подршка Брнабић-гаранција за наставак Вучућеве политик

Недеља, 18. Јун 2017

БЕОГРАД - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и председник Покрета социјалиста Александар Вулин изјавио је да ће странка коју води подржати избор Ане Брнабић за премијера јер ју је предложио председник Србије Александар Вучић, који је гаранција да ће она наставити политику коју је сам Вучић водио као председник владе и зато што им је стало до континуитета те политике. опширније »

Министар Вулин: Србија мора да негује различитости и да за сваког свог грађанина буде подједнако добра

Субота, 17. Јун 2017

„Српски народ у себи треба да негује различитости, треба да негује различито порекло које нас чини таквим какви јесмо. Српски народ живи на различитим просторима и сходно томе је градио своју историју, градио своју различитост, очувао своју посебност, своју културу, али он јесте једно. Крајишки Срби, Срби из Републике Српске, Срби који су некада дошли трбухом за крухом, а некада бежећи пред камом и јамом, донели су у Србију и Војводину оно најбоље што умеју да дају, донели су своју… опширније »

Србија је одабрала Александра Вучића да је води напред

Петак, 16. Јун 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, присуствовао је данас обележавању Дана града Лознице. „Шта рећи граду који је велики у историји, граду који је велики у тренутку кад траје, граду у сенци хероја са Гучева, граду који је родно место српске писмености и ћирилице, граду који никада није погрешио на испиту на ком је било питање борбе за српску слободу“, рекао је Вулин. опширније »

Влада Србије обезбеђује подједнаке услове страним и домаћим призвођачима

Петак, 16. Јун 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, обишао је нови погон фабрике чоколаде „Нели“ који је отворен данас у Лозници, а инвестиција вредна три милиона евра обезбедиће 50 нових радних места и повећати производњу фабрике за 80 одсто. Обилазећи производни погон фабрике Aлександар Вулин је истакао да је ова компанија пример предузетништва какво треба да постоји много више у Србији. опширније »

Министар Вулин: Пријавите насиље, нико насиље не сме да прихвати као нешто што му припада

Четвртак, 15. Јун 2017

„Центрима за социјални рад је током 2016. године пријављено 23.218 случајева породичног насиља. Од тог броја 3.050 случајева односи се на старе“, изјавио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, на коференцији „Злостављање старијих – шта даље, како спречити?“ коју је Црвени крст Србије организовао поводом Светског дана борбе против насиља над старијима. опширније »

Откривен споменик једном од хероја са Кошара - Тибор Церна

Среда, 14. Јун 2017

ДЕБЕЉАЧА - Споменик Тибору Церни, једном од 108 припадника Војске Југославије који су страдали у одбрани реона карауле Кошаре, када су их 1999. напале удружене снаге терористичке ОВК, регуларне албанске војске и НАТО снага, откривен је данас у Дебељачи код Ковачице. Споменик су открили мајка погинулог Церне - Ката Церна и председник Србије Александар Вучић, који је и положио венац на споменик, интонирана је химна Боже правде... Венце и цвеће положили су министар за рад, запошљавање,… опширније »

Појачана контрола исплате увећане зараде у дане ускршњих празника

Уторак, 13. Јун 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, рекао је данас да је Инспекторат за рад у периоду од 6. до 9. јуна 2017. године интензивно проверавао да ли су послодавци исплатили одговарајуће увећане надокнаде запосленима који су радили за време Васкршњих празника. опширније »

Донета Уредба о пословима које деца не смеју да раде

Понедељак, 12. Јун 2017

Министар за рад, запошљававање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, на конференцији организованој поводом Светског дана борбе против злоупотребе дечијег рада, изјавио је да феномен дечијег рада погађа читаву планету, да га има и у Србији, као и да је на држави и друштву да се боре против његове појаве. опширније »