Aa

Aa

Помоћница министра Нина Митић на састанку радне групе пројекта ,,Интеграција Рома 2020“

Помоћница министра Нина Митић на састанку радне групе пројекта ,,Интеграција Рома 2020“

Читај ми

Помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања задужена за  Сектор за родну равноправност и антидискриминациону политику, Нина Митић, учествовала је на састанку радне групе пројекта ,,Интеграција Рома 2020“ у Београду.
 Циљ састанка био је преглед остварених резултата у протеклом периоду. На састанку је представљен Извештај о спровођењу Стратегије за социјално укључивање Рома и Ромкиња у Републици Србији 2016- 2025 у 2016. години. 
Акциони тим Савета за регионалну сарадњу спроводи пројекат  ,,Интеграција Рома 2020” и своје активности обавља  у оквиру  канцеларије  која  се налази  у Београду. Пројекат  спроводи Регионални савет за сарадњу из Сарајева. Пројекат  финансира Европска унија (ИПА 13) и Фонд за отворено друштво из Будимпеште. 
Циљ пројекта ,,Интеграција Рома 2020’’ јесте да осигура залагање влада у интеграцији специфичних мера за питања Рома и то у: (1) увођење питање Рома у  социо-економским политикама; (2) планирање  буџета у процесима интеграције. У оквиру овог процеса доступност тачних и ажурираних информација је предуслов који омогућава праћење напретка ових процеса који воде ка остваривању утврђених циљева и задатака. 
На састанку су договорене будуће активности у оквиру пројекта, као и наставак сарадње између Савета за регионалну сарадњу и ресорног министарства.