Помоћница министра Нина Митић на промоцији двојезичног издања Националног акционог плана за примену Резолуције 1325 СБ УН

Уторак, 12 Септембар 2017 |

Помоћница Министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Нина Митић, која се налази на челу Сектора за антидискриминациону политику и унапређење родне равноправности, говорила је данас на промоцији двојезичног издања Националног акционог плана за примену Резолуције 1325 Савета безбедности Уједињених нација – Жене, мир и безбедност у Републици Србији.
Помоћница министра је говорећи о изградњи партнерства у спровођењу антидискриминационих мера и политика родне равноправности на локалном нивоу, између осталог рекла:
„Пред вама је издање документа које ће послужити за пример другим земљама за израду њихових националних планова. Надамо се ће ОЕБС и у будућности наставити да подржава спровођење НАП-а у Србији, баш као и организације цивилног друштва и локалне самоуправе. Такође, очекујемо да ће брошура наћи брз пут до крајњих корисника, захваљујући ефикасном раду оперативног тела за спровођење тог плана, чије је конституисање у току“. Митићева је закључила да је за спровођење плана потребно више од речи, документа и опредељења: потребни су истински мотивисани и посвећени људи.