Министар Зоран Ђорђевић у посети Центру за азил у Боговађи

Понедељак, 04 Септембар 2017 |

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, амбасадор СР Немачке у Републици Србији, Њ.Е. Аксел Дитман и заменик извршног директора немачке невладине организације Help – Hilfe zur Selbsthilfe e.V. Тим Штеглман, посетиће у уторак 5. септембра 2017. године у 11:00 часова Центар за азил у Боговађи (Боговађа бб).

Након обиласка објекта, присутним представницима медија ће се обратити: амбасадор СР Немачке у Републици Србији Њ.Е. Аксел Дитман, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања господин Зоран Ђорђевић, заменик извршног директора немачке невладине организације Help – Hilfe zur Selbsthilfe e.V. Тим Штеглман и генерални секретар Црвеног крста Србије, госпођа Весна Миленовић.

Центар у коме је тренутно смештено 152 мигранта реновиран је средствима Владе СР Немачке током 2016. године и вредност радова је износила готово 200.000 евра. Захваљујући средствима Немачке Владе обезбеђени су бољи услови за смештај, а на објекту су замењени кровни покривач, спољна столарија и фасада, и адаптирана унутрашњост једног крила објекта где је реновирано 16 соба, купатила, водоводне и електро-инсталације и против-пожарна заштита.

Молимо Вас да потврдите Ваше присуство на мејл адресу press@minrzs.gov.rs, или Тијани Бакић на број телефона 011/ 3614-960 или 060/081-8004.