ДРЖАВНИ СЕКРЕТАР НЕГОВАН СТАНКОВИЋ ОДРЖАО САСТАНАК СА ГРЧКОМ ДЕЛЕГАЦИЈОМ

Понедељак, 04 Децембар 2017 |

 

Београд – Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић је 4. децембра 2017. године примио делегацију из Републике Грчке, коју су предводили председници области Агиос Матеас и Мораитика (острво Крф) и са њима одржао састанак на тему стања спомен обележја Републике Србије у Грчкој, а пре свега на острву Крфу.

 

На састанку је разговарано о стању спомен обележја који су посвећени страдалим Србима на Крфу током Првог светског рата, сумирани су утисци са овогодишњег обележавања годишњице повлачења српске војске на острво Крф (Албанска голгота), а уједно је разговарано и о обележавању следеће годишњице и начину координације активности са представницима локалних власти на Крфу у том погледу.

 

Државни секретар Станковић је искористио прилику да гостима пожели пријатан боравак у Србији и захвали им на напорима које улажу у циљу неговања традиција ослободилачких ратова које је Србија у прошлости водила и што на тај начин доприносе одржавању добрих односа између грчког и српског народа.

 

.