Директори центара за социјални рад из целе Србије у понедељак у Београду на састанку са руководством Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања

Четвртак, 13 Јул 2017 |

Министар за рад, запошљавање борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, наложио је на данас одржаном колегијуму Mинистарства
сазивање састанка са директорима центара за социјални рад из целе Србије и представницима синдиката запослених у сектору социјалне заштите за понедељак, 17. јул 2017. године.

На састанку ће бити обављени свеобухватни разговори са руководством центара и представницима синдикалних организација о конкретним трагичним догађајима и о могућим системским решењима да до оваквих случајева више не дође. Посебан фокус биће и на томе да запосленима у центрима за социјални рад и у систему социјалне заштите буду обезбеђени бољи услови за рад, боља заштита и законска решења која се односе на њихов рад и у смислу физичке сигурности.

Министар Ђорђевић је упознао председницу Владе Републике Србије у непосредном контакту по повратку са њеног службеног пута о случају, теми и мерама које су предузете, и председница Владе се укључила и у активности на доношењу мера и решења да се овакви трагични догађаји више никада не догоде.