Божовић – Заједно до родне једнакости на тржишту рада

Среда, 09. Мај 2018

Србија је направила велики напредак у оснаживању жена и поспешивању њиховог учешћа на тржишту рада, што показује податак да је Србија међу земљама са најнижим платним јазом у Европи. Државне институције и ресорна министарства улажу доста напора у циљу елимисања родног јаза на тржишту рада изјавила је државна секретарка Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Стана Божовић, на округлом столу о равноправности на тржишту рада у организацији Агенције Уједињених нација.… опширније »

ДАН ПОБЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ У ДРУГОМ СВЕТСКОМ РАТУ

Уторак, 08. Мај 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић предводиће церемонију поводом обележавања државног празника Дана победе над фашизмом у Другом светском рату у среду, 9. маја 2018. године у 11.30 часова на Гробљу ослободилаца Београда у Другом светском рату. Министар ће уз пуне државне и војне почасти положити венац и одати почаст на главном постаменту Гробља ослободилаца Београда и на Споменику палим црвеноармејцима у оквиру истог спомен-комплекса. Поред министра… опширније »

Министар Ђорђевић на конференцији „Одрживи развој 2018“

Уторак, 08. Мај 2018

Поштоване колеге, Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отвориће у среду, 9. маја 2018. у 9 часова у хотелу „Holiday Inn“ (Шпанских бораца 74) конференцију „ Одрживи развој 2018“ , на којој ће се говорити о заштити животне средине и CSR (Corporate Social Responsibility) моделима за будућност.   Обједињену конференцију „Одрживи развој 2018” - Sustainable Development Serbia, Color Media… опширније »

Државна секретарка Стана Божовић 8. маја 2018. на округлом столу Родна неједнакост на тржишту рада у Србији

Понедељак, 07. Мај 2018

Државна секретарка Стана Божовић учествоваће 8. маја 2018. године на округлом столу Родна неједнакост на тржишту рада у Србији у организацији Агенције Уједињених нација за жене, у простору Хотела Зептер у Београду.   Неједнакости на тржишту рада представљају важан аспект родне неједнакости. Родни јаз на тржишту рада испољава се кроз мању стопу запослености жена, разлику у заради, мању заступљеност на руководећим местима, дискриминацију приликом запошљавања и… опширније »

Обележена годишњица - Дан сећања на цивилне жртве НАТО агресије

Понедељак, 07. Мај 2018

Ниш – Помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Милошевић предводио је церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања годишњице Дана сећања на цивилне жртве НАТО агресије, код Споменика жртвама НАТО агресије у Нишу.  Поред помоћника министра, венце су положили и представници Град Ниша, Нишког управног округа, породица жртава, удружења и грађани опредељени за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.      … опширније »

ОБЕЛЕЖЕНА 73. ГОДИШЊИЦА ОД ОСЛОБОЂЕЊА ЛОГОРА МАУТХАУЗЕН У РЕПУБЛИЦИ АУСТРИЈИ

Недеља, 06. Мај 2018

Матхаузен, Република Аустрија – Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић  предводио је државну церемонију обележавања 73. годишњице ослобођења логора Маутхаузен у Републици Аустрији.   Централна комеморативна свечаност је одржана код спомен-плоче Србима умрлим у логорима Маутхаузена и  споменика Југословенима палим у Другом светском рату. Државни секретар је том приликом положио венце, одао почаст и обратио… опширније »

У Аустрији одата почаст жртвама под-логора Логора Маутхаузен и српским војницима из Првог светског рата

Субота, 05. Мај 2018

Ебензе, Гусен, Ашах, Република Аустрија – У склопу обележавања годишњице ослобођења логора Маутхаузен, код Споменика југословенским борцима и жртвама фашистичког терора убијеним у периоду 1941-1945. године у месту Ебензе одржана је церемонија полагања венаца и одавања почасти којој су присуствовали представници Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства одбране, Министарства унутрашњих послова Републике Србије, конзул Републике Србије у Салцбургу,… опширније »

Министар Ђорђевић на Скупу антифашиста Балкана

Петак, 04. Мај 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић говориће у суботу 5. маја 2018. године у 10 часова, у свечаној сали хотела „М“ (Булевар ослобођења 56а) , на скупу антифашиста Балкана „Балкан-зона мира, разумевања и договора“.   Председник СУБНОР-а Душан Чукић отвориће скуп на којем ће учествовати и делегације борачких ветеранских антифашистичких организација из: Грчке, Бугарске, Македоније, Албаније, Словеније, Хрватске, Босне и… опширније »

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ГОДИШЊИЦЕ ДАНА СЕЋАЊА НА ЦИВИЛНЕ ЖРТВЕ НАТО АГРЕСИЈЕ

Петак, 04. Мај 2018

Ниш – Помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Милошевић предводиће церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања годишњице Дана сећања на цивилне жртве НАТО агресије 7. маја 2018. године у 11 часова код Споменика жртвама НАТО агресије у Нишу (улица Универзитетски трг б.б. код Нишке тврђаве).   Поред помоћника министра, венце ће положити и представници Град Ниша, Нишког управног округа, породица жртава, удружења и грађани… опширније »

Положени венци и одате почасти на Олшанском гробљу у Прагу где почива 131 српски војник из Првог светског рата

Недеља, 29. Април 2018

Помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Милошевић предводио је церемонију полагања венаца и одавања почасти у цркви Успења Пресвете Богородице са спомен-костурницом на Олшанском гробљу у Прагу у којој почива 131 српски војник пао у Првом светском рату.   Церемонији су присуствовали и студенти Војне и Полицијске Академије из Београда, представници Министарства одбране, Министарства унутрашњих послова, амбасаде Републике Србије у Прагу и Удружења… опширније »