Радно време на државни празник Дан примирја у Првом светском рату

Понедељак, 06. Новембар 2017

Према Закону о државним и другим празницима у Републици Србији, Дан примирја у Првом светском рату празнује се 11. новембра, који ове године пада у суботу. На овај дан не раде државни и други органи, привредна друштва и други облици организовања за обављање делатности или услуга. Како се, према наведеном закону, померање државних празника који су нерадни дани врши само када одређени празник падне у недељу, то је ове године понедељак, 13. новембар радни дан. опширније »

Позив локалним самоуправама да подрже Сениор картице

Недеља, 05. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, гостујући на ТВ Пинку, рекао је између осталог, да су Сениорске персонализоване бесплатне картице пројекат Града Београда који је прва локална самоуправа у Србији која је увела овакву врсту услуге, за добробит старијих суграђана. Ђорђевић је рекао да у Београду постоји велико интересовање за сениорским картицама и да је ово само један од начина како нашим најстаријим грађанима можемо да помогнемо. Како је… опширније »

Министарство пружа једнаке шансе за све запослене

Петак, 03. Новембар 2017

Никола Радојловић, запослени у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, који припада групи особа са инвалидитетом присуствовао је првом предавању на Дипломатској академији Министарства спољних послова. Никола је лице са функционалном тешкоћом, завршио је Филозофски факултет са просеком 10 и од недавно је преко акције “Отворена врата” ангажован у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, које му је пружило могућност за даљим школовањем… опширније »

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања осуђује сваку врсту насиља, а поготово насиља над женама

Четвртак, 02. Новембар 2017

Поводом недавних немилих догађања у Народној скупштини Републике Србије, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у својству своје надлежности за бригу о родној равноправности, још једном подсећа јавност на став Владе Србије да се насиље над женама неће толерисати. Без обзира на имунитет посланика, потребно је хитно предузети законске мере како би држава показала да осуђује сваку врсту насилничког понашања, без обзира на то где је и ко је починилац. Имајући у виду да… опширније »

Сарадња Србије и Финске по питању социјалних карата

Среда, 01. Новембар 2017

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић боравио је у званичној посети Републици Финској, где је разговарао са сталном секретарком у Министарству за социјална питања и здравље Паивом Силанауком. Нерић је својој саговорници предочио да ресорно министарство настоји да у оквиру свог делокруга рада унапреди сарадњу са другим државама у циљу успостављања високог стандарда у систему функционисања и да сарадњу са Републиком Финском види на пољу… опширније »

Повећање пензија од јануара 2018. године

Среда, 01. Новембар 2017

Председник Србије Александар Вучић, гостујући на ТВ Пинк, рекао је између осталог, да ће 1.485.439 пензионера, односно 86,6 одсто од укупног броја пензионера, од јануара следеће године имати веће пензије него икада. Председник Вучић објаснио је да око 60 одсто пензионера није ни имало смањење пензија. Како је рекао, 1.000.882 пензионера имаће кумулативно око осам до осам и по одсто повећање, да ће скоро 1.500.000 пензионера имати веће пензије, а да ће и преостали број од 13.4 одсто од… опширније »

Министар Ђорђевић и амбасадор Уједињених Арапских Емирата Њ.Е Џума Рашид ал- Џахери у посети Специјалној болници за рехабилитацију и ортопедску протетику

Понедељак, 30. Октобар 2017

            Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и амбасадор Уједињених Арaпских Емирата Њ.Е.  Џума Рашид ал-Џахеријем, посетиће у уторак 31. октобра у 15 часова, Специјалну болницу за рехабилитацију и ортопедску протетику (Булевар војводе Путника 7) у Београду.              Повод посете је отварање aдаптираног простора за радно - окупациону терапију. Посредством Министарства за рад,… опширније »

Државна секретарка Стана Божовић на „Недељи солидарности са особама са дечијом и церебралном парализом Србије“

Недеља, 29. Октобар 2017

Државна секретарка Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Стана Божовић, у уторак, 31. октобра, у Новом Пазару (хотел Атлас, Ул. Јошанички кеј б.б.), са почетком у 11 часова, отвориће манифестацију под називом „Недеља солидарности са особама са дечијом и церебралном парализом Србије“.  Након тога, у  12:30 часова, биће одржана конференција за медије. Истог дана, у уторак 31. октобра у 14 часова, државна секретарка обићи ће "Дом за лица… опширније »

Организована радионица „Примена индикатора за прелиминарну идентификацију жртава трговине људима“

Среда, 25. Октобар 2017

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у партнерству са Међународном организације за миграције (ИОМ) и Центром за заштиту жртава трговине људима организовало је 23. и 24. oктобра у Новом Саду радионицу под називом „Примена индикатора за прелиминарну идентификацију жртава трговине људима“. Кроз реализацију ове обуке постиже се унапређено разумевање феномена трговине људима и повећава ефикасност система социјалне заштите у откривању жртава трговине људима,… опширније »

Најава догађаја: Фестивал "Ноте за све ", "Мале пчелице", Крагујевац

Среда, 25. Октобар 2017

Поштоване колегинице и колеге, Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић заједно са колегијумом Министарства, државним секретарима и помоћницима министра обићи ће у недељу 29. октобра 2017. године у 10 часова Завод за смештај одраслих лица „Мале пчелице“ у Крагујевцу, након чега ће присуствовати отварању Осмог Међународног инклузивног музичког фестивала „Ноте за све“ у 12 часова, на сцени „Јоаким Вујић“ Књажевско-српског… опширније »