Државни секретар Станковић на састанку са дипломатским представницима Француске Републике

Петак, 02. Март 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић ће, 2. марта 2018. године у 12 часова одржати састанак са дипломатским саветником Министарства одбране и борачких питања Владе Француске Републике задуженим за Мисију обележавања стогодишњице Првог светског рата,  господином Дидијеом Гонзалесом и представницима Амбасаде Француске Републике у Београду: отправником послова, господином Николас Фајеом, пуковником, изаслаником одбране Филипом… опширније »

Управа за безбедност и здравље на раду позива послодавце на примену мера безбедности и здравља на раду у условима ниских температура

Уторак, 27. Фебруар 2018

При ниским спољним температурама, најугроженији су запослени који раде у делатностима грађевинарства, саобраћаја, шумарства, рибарства, комуналне делатности, као и запослени који отклањају кварове на далеководима. Да би заштитио живот и здравље запослених од хладноће, послодавац је дужан да пре свега одговарајућом организацијом рада и применом мера безбедности и здравља на раду смањи штетан утицај и ризик по здравље и живот запослених који обављају послове на отвореном, да им обезбеди… опширније »

Министар Ђорђевић на отварању Сајма треће доба

Уторак, 27. Фебруар 2018

Поштоване колеге и колегинице,   Позивамо вас да у среду, 28. фебруара, са почетком у 11 часова, на Београдском сајму (хала 3) , присуствујете отварању Сајма треће доба, где ће министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић представити установе Министарства - Геронтолошки центар Београд, Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање (ПиО), Националну службу за запошљавање (НСЗ) и Дом за одрасла инвалидна лица Земун. На штанду Министарства представиће… опширније »

Обележена 101. годишњица од Топличког устанка

Понедељак, 26. Фебруар 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Негован Станковић предводио је државну церемонију поводом обележавања 101. годишњице од избијања Топличког устанка.   Церемонија полагања венаца одржана је код споменика Топличанима палим у ратовима 1912–1918 и жртвама Народног устанка 1917. године. Присутним грађанима поред државног секретара Негована Станковић обратио се и председник општине Прокупље Александар Симоновић.   Поред државног… опширније »

Република Србија у потпуности посвећена достизању циљева одрживог развоја

Понедељак, 26. Фебруар 2018

Државна секретарка Стана Божовић учествовала је на Регионалном форуму лидера који координирао циљевима одрживог развоја у Минску од 20. до 22. фебруара. одржав.   Састанак је отворио Премијер Белорусије Андреј Кобијак и заменица Генералног секретара  Уједињених нација гђа Амина Мохамад.   Главне поруке које су упућене на овом Форуму односе се на значај и неопходност партнерства свих земаља у достизању циљева одрживог развоја.   Учесници су представили нове и позитивне… опширније »

Обележавање 101. годишњице од Топличког устанка

Петак, 23. Фебруар 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић ће у понедељак 26. фебруара 2018. године у 11.00 часова предводити државну церемонију поводом обележавања 101. годишњице од избијања Топличког устанка. Државна церемонија ће бити одржана код Споменика Топличанима палим у ратовима 1912-1918 и жртвама Народног устанка 1917. године који се налази у центру Прокупља .   Након церемоније полагања венаца и одавања почасти уследиће обраћања… опширније »

Oбавезујући рокови за подношење пријава на осигурање

Уторак, 20. Фебруар 2018

САОПШТЕЊЕ О ОБАВЕЗУЈУЋИМ РОКОВИМА ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА НА ОСИГУРАЊЕ Законом о изменама и допунама Закона о раду („Службени гласник РС”, број 113/17), који је ступио на снагу 25. децембра 2017. године, прописано је: да је послодавац дужан да јединствену пријаву на обавезно социјално осигурање поднесе Централном регистру обавезног социјалног осигурања, најкасније пре ступања запосленог или другог радно ангажованог лица на рад (нови став 2. у члану члан 35. Закона о раду); да… опширније »

Министар Ђорђевић на конференцији „Реци НЕ раду на црно“

Петак, 16. Фебруар 2018

Поштоване колеге, Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, у понедељак 19. фебруара, 2018. са почетком у 11 часова , у Владе Републике Србије, Прес сала (Немањина 11), отвориће конференцију, поводом покретања кампање од националног значаја „Реци НЕ раду на црно“ .   Циљ пројекта, који спроводи Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, је сузбијање рада на црно, те унапређење рада запослених и остваривање права у складу… опширније »

Министар Ђорђевић положиће венац на гроб вожда Карађорђа поводом Дана државности Србије

Среда, 14. Фебруар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић положиће венац Владе Републике Србије и одати почаст вожду Карађорђу 15. фебруара 2018. године у 13 часова у цркви Светог Ђорђа на гробу вожда Карађорђа на Опленцу , поводом Дана државности Србије – Сретења.   Венце ће поред министра положити и делегација Министарства одбране и Војске Србије, представници Општине Топола, удружења за неговање традиција ослбодилачких ратова Србије и грађани.    … опширније »

Обележeна 117. годишњица смрти краља Милана Обреновића

Недеља, 11. Фебруар 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Негован Станковић, предводио је државну церемонију поводом обележавања 117. годишњице смрти краља Милана Обреновића која је обележена у манастиру Крушедол на Фрушкој гори, крај гроба Краља Милана.   Државну церемонију је организовао Владин Одбор за неговање традиција ослободилачких ратова Србије. Поред државног секретара Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања венце су положили и… опширније »