Државни секретар Нерић на представљању дигиталне платформе за саветовање породица особа са аутизмом

Уторак, 03. Април 2018

Поводом Светског дана особа са аутизмом, државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић присуствовао  је представљању јединствене дигиталне платформе за саветовање породица особа са аутизмом, „Саветовалиште“ и том приликом истакао да ово министарство даје подршку Савезу удружења Србије за помоћ особама са аутизмом, као и другим удружењима. „Подржали смо овај пројекат кроз Програмски конкурс за унапређење положаја особа… опширније »

Потписивање упутства о поступању установа образовања и васпитања и центара за социјални рад у заштити деце од насиља

Понедељак, 02. Април 2018

Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, у уторак 03. априла 2018. године, у 8.30 часова, (Немањина 22-26, 6. спрат, сала 37), потписаће Упутство о поступању установа образовања и васпитања и центара за социјални рад – органа старатељства у заштити деце од насиља.   Имајући у виду обим и садржај насиља над децом у Републици Србији и обавезе и одговорности установа образовања и… опширније »

Директорка Управе за безбедност и здравље на раду са привредницима из Борског округа о важности доследне примене мера безбедности и здравља на раду

Петак, 30. Март 2018

Састанак на тему безбедности и здравља на раду одржан је у Неготину 27.03.2018. године на иницијативу Владимира Величковића, председника општине Неготин.   Марина Фуртула, В.Д. директора Управе за безбедност и здравље на раду, разговарала је са привредницима из Борског управног округа о важности доследне примене мера безбедности и здравља на раду, као и са проблемима у њиховој примени са којима се сусрећу у свакодневном раду. Када је у питању унапређење безбедности и здравља на… опширније »

ДАН СЕЋАЊА НА СТРАДАЛЕ У НАТО AГРЕСИЈИ

Петак, 23. Март 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић ће положити венац и одати почаст поводом обележавања годишњице Дана сећања на страдале у НАТО агресији, 24. марта 2018. године у 12 часова код Споменика деци страдалој током периода НАТО агресије. Венце ће положити и представници Града Београда, удружења и грађани опредељени за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.   Споменик деци страдалој у НАТО агресији, (који се налази у… опширније »

Обележавање Дана сећања на 17. Март 2004. године - Погром на Косову и Метохији

Субота, 17. Март 2018

Поштоване колеге,   Позивамо вас да поводом обележавања Дана сећања на 17. март 2004. године – Погром на Косову и Метохији, 17. марта 2018. године са почетком у 19 часова присуствујете Свечаној академији која ће се одржати на Великој сцени Народног позоришта у Београду.   Присутнима ће се обратити министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, а присуствоваће и представници Владе Србије, Народне скупштине, верских заједница, културног и јавног… опширније »

Министар Ђорђевић потписује Меморандум о сарадњи за пројекат „Иницијатива за инклузију“

Петак, 16. Март 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, потписаће у понедељак, 19. марта 2018. године, у 11:00 часова, у Сали 368, III спрат, Палата Србија (Булевар Михајла Пупина бр. 2), Меморандум о сарадњи са Немачком организацијом за међународну сарадњу („ГИЗ“) и Националном службом за запошљавање на спровођењу пројекта „Иницијатива за инклузију“. У оквиру наведеног пројекта, предвиђено је побољшање приступа повратника по Споразуму о… опширније »

ПРИТУЖБЕ НА РАД ИНСПЕКТОРА СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ

Понедељак, 12. Март 2018

Одељење за инспекцијски надзор је организациона јединица Сектора за бригу о породици и социјалну заштиту Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Инспектори социјалне заштите обављају послове који се односе на: инспекцијски надзор над радом установа социјалне заштите и других правних и физичких лица која обављају делатност социјалне заштите односно психолошке делатности у погледу примене закона, других прописа и општих аката; послове издавања, суспензије и одузимања… опширније »

Национална конференција „Жене из руралних крајева – равноправне грађанке Србије“

Среда, 07. Март 2018

Поштоване колегинице и колеге, Позивамо вас да, поводом Међународног дана жена, 8. марта , са почетком у 09.00 часова , у П алати Србија, сала “Београд“, (Булевар Михајла Пупина 2, источни улаз) , присуствујете Националној конференцији „Жене из руралних крајева – равноправне грађанке Србије“ , коју организује Министарство за рад, запошљавање, борчка и социјална питања.   На конференцији ће говорити председница Владе Србије Ана Брнабић,  председница… опширније »

Државни секретар Др Стана Божовић на уводној конференцији „ПОДРШКА ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ ИНКЛУЗИЈИ РОМА – ОСНАЖИВАЊЕ ЛОКАЛНИХ ЗАЈЕДНИЦА ЗА ИНКЛУЗИЈУ РОМА“

Уторак, 06. Март 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Др Стана Божовић говорила је данас на на уводној конференцији поводом представљања програма ИПА 2016 „ПОДРШКА ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ ИНКЛУЗИЈИ РОМА – ОСНАЖИВАЊЕ ЛОКАЛНИХ ЗАЈЕДНИЦА ЗА ИНКЛУЗИЈУ РОМА“. Текст њеног обраћања преносимо у целини.    Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је предлагач и један од главних носилаца спровођења Стратегије за социјално укључивање… опширније »

Државни секретар Станковић одржао је сасатанак са дипломатским представницима Француске Републике

Петак, 02. Март 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић одржао је састанак са дипломатским саветником Министарства одбране и борачких питања Владе Француске Републике задуженим за Мисију обележавања стогодишњице Првог светског рата господином Дидијеом Гонзалесом и представницима Амбасаде Француске Републике у Београду, отправником послова, господином Николас Фајеом, пуковником изаслаником одбране Филипом Делсолом и референтом Фредериком… опширније »