Државна секретарка Стана Божовић на скупу “Положај жена на селу и кaко га побољшати”

Петак, 18. Мај 2018

Државна секретарка у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Стана Божовић говорила је на скупу “Положај жена на селу и кaко га побољшати” који су организовали Привредна комора Војводине и Дневник Пољопривредник.   „Куће у којима живе жене на селу су у 88% случајева у власништву мушкараца, не поседују земљу у 84% случајева и готово да не поседују средства за пољопривредну производњу. Жене чине 55% незапосленог руралног становништва и 74%… опширније »

Представљање резултата пројекта „Реци НЕ раду на црно“

Петак, 18. Мај 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и в.д. директора Инспектората за рад Стеван Ђуровић одржаће конференцију за медије у понедељак 21. маја 2018. у 10 часова , сала Београд, Палата Србија, источни улаз (Булевар Михајла Пупина 2), на којој ће представити  резултате рада на пројекту „Реци НЕ раду на црно“. Молимо представнике медија да се oбавезно акредитују због процедуре уласка у објекат (име, презиме и број личне карте), најкасније до… опширније »

Обележена 101. годишњица од смрти војводе Радомира Путника

Четвртак, 17. Мај 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић положио је венац и одао почаст  поводом обележавања 101. годишњице од смрти војводе Радомира Путника која је одржана код гроба војводе Путника.   Венце су положили и представници Министарства одбране и Војске Србије, потомци војводе Радомира Путника као и представници невладиних организација опредељених за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.   Организатор… опширније »

Јачање активне политике запошљавања у Републици Србији

Среда, 16. Мај 2018

Помоћник министра за међународну сарадњу, европске интеграције и пројекте Јована Миловановић присуствовала је на другом Управном одбору за пројекат „Техничка помоћ за  изградњу  капацитета у области запошљавања“.   Миловановић је у свом обраћању истакла да је задовољна шестомесечним резултатима пројекта наводећи да ће ресорно министарство у сарадњи са Националном службом за запошљавање наставити да унапређује обуке за незапослене, са циљем смањења… опширније »

Одржан округли сто ,,Улога медија у спровођењу стратегије за социјално укључивање Рома и Ромкиња у Републици Србији 2016-2025“

Среда, 16. Мај 2018

Државна секретарка у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Стана Божовић отворила је на округли сто на тему: „Улога медија у спровођењу Стратегије за социјално укључивање Рома и Ромкиња у Републици Србији за период од 2016. до 2025. године“   Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања организовало је овај округли сто ради упознавања јавности са постигнутим резултатима у имплементацији поменуте стратегије и сагледавања могућности… опширније »

Обележавање годишњице од смрти војводе Радомира Путника

Среда, 16. Мај 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводиће 17. маја 2018. године у 11 часова државну церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања сто прве годишњице од смрти војводе Радомира Путника која ће бити одржана код гроба војводе Путника (централна алеја београдског Новог гробља).     Организатор комеморативног окупљања је Влада Републике Србије – Одбор за неговање традиција ослободилачких… опширније »

Министар Ђорђевић на конференцији „Десет година од ступања на снагу конвенције УН о правима особа са инвалидитетом – пут ка пуној примени“

Среда, 16. Мај 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отвориће у четвртак, 17. маја у 10 часова, Националну конференцију под називом „Десет година од ступања на снагу конвенције УН о правима особа са инвалидитетом – пут ка пуној примени“ у хотелу Метропол - сала Никола Тесла Б (Булевар краља Александра 69). Молимо представнике медија да своје присуство пријаве на адресу press@minrzs.gov.rs или на број телефона: 064/8622-148 најкасније до четвртка 17.… опширније »

Одржан први интерактивни семинар за миритеље и арбитре у 2018. години

Петак, 11. Мај 2018

У Палати „Србија“ је одржан Први интерактивни семинар у оквиру Програма посебног стручног усавршавања миритеља и арбитара у 2018. години, на тему „Индивидуални радни спорови у пракси“. Семинар је организован у циљу даљег професионалног развоја миритеља и арбитара у области индивидуалних радних спорова.   Након уводних излагања Бранкице Јанковић, поверенице за заштиту равноправности и Др Стане Божовић, државне секретарке у Министарству за рад, запошљавање,… опширније »

Државна секретарка Стана Божовић отвара прву интерактивну обуку ИНДИВИДУАЛНИ РАДНИ СПОРОВИ У ПРАКСИ

Четвртак, 10. Мај 2018

Државна секретарка Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Стана Божовић отвориће у петак, 11. маја 2018. године у 10 часова у Палати „Србија“ од у Плавој сали бр. 368 прву интерактивну обуку Републичке агенције за мирно решавање радних спорова у 2018. години: ИНДИВИДУАЛНИ РАДНИ СПОРОВИ У ПРАКСИ .   опширније »

Државна секретарка Стана Божовић отвара Дечији сајам

Четвртак, 10. Мај 2018

Државна секретарка Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Стана Божовић отвориће XXI Дечији сајам у петак 11. маја 2018. године, са почетком у 14 часова у хали 3 Београдског сајма. На површини око 5500 м2 представиће се излагачи из Србије и из иностранства, који ће показати производе и садржаје везане за правилан раст и развој деце.   Улаз за све посетиоце је бесплатан.   опширније »