Обележавање 27. годишњице од смрти народног хероја Милана Тепића

Петак, 28. Септембар 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић предводиће церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања 27 годишњице од смрти народног хероја Милана Тепића, 29. септембра 2018. године у 11 часова код споменика народног хероја Милана Тепића у истоименој улици у Београду.   Церемонија подразумева верски обред, полагање венаца и одавање државних и војних почасти.   Поред државног секретара венце ће положити и одати… опширније »

Запошљавање особа са инвалидитетом

Четвртак, 27. Септембар 2018

Биљана Барошевић, в.д. поћника министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питња у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом, присуствовала је отварању Сајма за запошљавање особа са инвалидитетом, на београдској општини Врачар, који је организован са циљем повећања могућности за запослење и равноправно учешће на тржишту рада ОСИ, али и њиховом осамостаљивању кроз рад.   „ Са намером уређења области запошљавања особа са инвалидитетом 2009. године усвојен је Закон о… опширније »

Државни секретар Светозар Алексов на обележавању Међународне недеље глувих

Четвртак, 27. Септембар 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питња Светозар Алексов присуствовао је на обележавању Међународне недеље глувих под паролом „Са знаковним језиком, свако је укључен!”, и том приликом истакао да је један од основних задатака које је наша држава поставила пред себе, остваривање једнаких права, као и стављање у равноправан положај свих грађана Републике Србије.   Према речима државног секретара, ресорно министарство активно ради на… опширније »

Одржане комеморативне свечаности поводом обележавања 102. годишњице од повлачења српске војске на Острво Крф (Албанска голгота)

Четвртак, 27. Септембар 2018

У оквиру обележавања 102. годишњице од повлачења српске војске на Острво Крф,  државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводио је комеморативне свечаности код спомен-плоче у Гувији (место искрцавања српске војске на Крф), код споменика Дринској дивизији и код споменика Јанису Јанулису.   Државни секретар положио је венце и одао почаст у знак сећања на око две стотине педесет хиљада страдалих цивила и припадника српске… опширније »

Комеморативне свечаности поводом обележавања 102. годишњице од повлачења српске војске на острво Крф (Албанска голгота)

Четвртак, 27. Септембар 2018

„СЛАВОМ ОВЕНЧАНИМ ПРЕЦИМА“   Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић предводиће у име Владе Републике Србије 28. септембра 2018. године у 11 часова на грчким јонским острвима Крф и Видо , комеморативне свечаности у знак сећања на око две стотине педесет хиљада страдалих цивила и припадника српске војске.   Министар ће положити венце и одати почаст код спомен-костурнице у Маузолеју на острву Видо, код морнаричког крста и у „плаву… опширније »

Одржана радионица „Упућивање радника из Источне Европе“

Среда, 26. Септембар 2018

У организацији Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања одржана је радионица „Упућивање радника из Источне Европе“, у оквиру пројекта Европске комисије Деташман радника: Унапређење административне сарадње и приступа информацијама.   Након уводног обраћања в.д. помоћника министра у Сектору за рад и запошљавање Милоша Јанковића, тим лидер пројекта из Европског центра за социјалну политику и истраживање у Аустрији Сонила Данај, представила је пројектне… опширније »

Обележена 158. годишњица од смрти кнеза Милоша Великог

Среда, 26. Септембар 2018

Помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Милошевић предводио је церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања 158. годишњице од смрти кнеза Милоша Великог.   Церемонија је почела верским обредом, затим је уследило полагање венаца и одавање почасти.   Венце су поред представника Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, положили и представници Министарства одбранe и  Војске Србије.   Организатор… опширније »

41. Међународни сајам превенције и реаговања у ванредним ситуацијама и безбедности и здравља на раду 112 ЕКСПО

Среда, 26. Септембар 2018

У периоду од 2. до 5. октобра 2018. године на Београдском сајму, хала 2 , одржава се 41. Међународни сајам превенције и реаговања у ванредним ситуацијама и безбедности и здравља на раду 112 ЕКСПО под покровитељством Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Управе за безбедност и здравље на раду.   Циљ сајма је указивање на значај безбедности и здравља на раду и примене превцентивних мера кроз систем одговорног пословања  ради заштите живота и здравља… опширније »

Обележавањe 158. годишњице од смрти кнеза Милоша Великог

Уторак, 25. Септембар 2018

Помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Милошевић предводиће церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања 158. годишњице од смрти кнеза Милоша Великог 26. септембра 2018. године у 12 часова у Саборној цркви у Београду.   Церемонија ће обухватити верски обред, полагање венаца и одавање почасти.   Организатор комеморативне свечаности је Одбор Владе Републике Србије за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.   Венце… опширније »

Инфо дан Социјално-економског савета

Понедељак, 24. Септембар 2018

Министар за рад, запошљавање борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић говориће на скупу поводом инфо дана, који ће бити одржан у Дому Народне скупштине (Трг Николе Пашића 13, мала сала) у сарадњи са Социјално-економским саветом Републике Србије, у уторак, 25. септембра са почетком у 12.00 часова. На панел дискусији присутнима ће се обратити и председник Одбора за европске интеграције Ненад Чанак и председница Одбора за рад, социјална питања, друштвену укљученост и… опширније »