OБЕЛЕЖАВАЊЕ 203. ГОДИШЊИЦЕ ОД ИЗБИЈАЊА ДРУГОГ СРПСКОГ УСТАНКА

Петак, 20. Април 2018

Таково, Горњи Милановац – Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводиће 23. априла 2018. године у 13 часова у оквиру Спомен-комплекса „Други српски устанак“ у Такову код Горњег Милановца  државну церемонију обележавања 203. годишњице од избијања Другог српског устанка.     Церемонија подразумева полагање венаца и одавања почасти, обраћање председника Општине Горњи Милановац и државног секретара… опширније »

Одржана конференцијa „Покретање процеса израде Стратегије социјалне заштите у Републици Србији“

Петак, 20. Април 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић отворио је конференцију „Покретање процеса израде Стратегије социјалне заштите у Републици Србији“, која је почетак јавне и стручне расправе о будућим циљевима и приоритетима у области социјалне заштите.   „Задовољство ми је да смо данас, сви овде окупљени, спремни да заједно отпочнемо креирање нове етапе развоја система социјалне заштите у нашој земљи. Овај процес… опширније »

Делегација Министарства присуствовала Сверуској недељи безбедности и здрављa на раду

Среда, 18. Април 2018

Делегација Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања на челу са   в.д.помоћника министра - Сектор за ради запошљавање, Бојаном Станић и в.д. директора Управе за безбедност и здравље на раду Марином Фуртулом присуствовала је од 9. до 12. априла 2018. године Сверуској недељи безбедности и здрављa на раду у Сочију   В.д. директора Управе за безбедност и здравље на раду Марина Фуртула одржала је том приликом предавања која се односе на унапређење… опширније »

Државни секретар Нерић са делегацијом Министарства на Стокхолмском форуму о родној равноправности

Четвртак, 19. Април 2018

На позив Краљевине Шведске, трочлана делегација Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије, предвођена државним секретаром Ненадом Нерићем, учествовала је у раду међународне конференције “Стварање нових реалности – Стокхолмски форум о родној равноправности”, одржане у периоду од 15. до 17. априла 2018. године.   На скупу су разматрана специфична национална, регионална и глобална искуства, као и праксе у имплементацији… опширније »

Конференција „Покретање процеса израде Стратегије социјалне заштите у Републици Србији“

Среда, 18. Април 2018

   Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић отвориће у петак, 20. априла 2018. године у 9 часова, у Београду (Народна Скупштина, Мала сала, Улица Краља Милана 14) конференцију „Покретање процеса израде Стратегије социјалне заштите у Републици Србији“.   Учесници конференције су представници релевантних државних институција, јавних институција, међународних организација и организација цивилног друштва које… опширније »

„Отворена врата“ у четвртак 26. априла 2018. године

Петак, 13. Април 2018

Министарство з арад, запошљавање, борачка и осцијална питања  спроводи акцију „Отворена врата“ у циљу унапређења положаја маргинализованих друштвених група. „Отворена врата“ биће одржана у четвртак, 26. априла 2018. године од 10 до 12 часова, у Малој сали на VI спрату, улица Немањина бр. 22-26,  у Београду. Потребно је посету претходно најавити и заказати на број телефона: 011/2686 795  или путем   e-mail адресе  … опширније »

Обележeнa 73. годишњицa од пробоја Сремског фронта

Четвртак, 12. Април 2018

Београд – Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводио је државну церемонију поводом обележавања 73. годишњице од пробоја Сремског фронта и том приликом истакао да је Србија одувек била на правој страни, па тако и у Другом светком рату управо борећи се против идеологије нацизма и фашизма.   Станковић је подсетио да је пуних 175 дана, од 21. октобра 1944. до 12. априла 1945. године вођена битка у којој је у тешким и… опширније »

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ Отварање изложбе: „ГОВОРИМ ТИ СЛИКОМ“

Четвртак, 12. Април 2018

В.д. помоћника министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић је у Изложбеном холу Народне банке Србије свечано отворила изложбу „ГОВОРИМ ТИ СЛИКОМ“  Арт терапија - комуникација кроз сликање.   Изложба представља ретроспективу шестогодишњег континуираног рада деце, младих и особа са аутизмом, чланова Друштва за подршку особама са аутизмом Града Новог Сада, док је Министарствo за… опширније »

Обележавањe 73. годишњице од пробоја Сремског фронта

Среда, 11. Април 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводиће 12. априла 2018. године у 11 часова у оквиру Спомен-комплекса „Сремски фронт“ државну церемонију поводом обележавања 73. годишњице од пробоја Сремског фронта у Адашевцима код Шида.   Након церемоније полагања венаца и одавања државних и војних почасти предвиђена су обраћања као и пригодан уметнички програм.   Церемонији ће поред представника Владе и Војске… опширније »

Министар Ђорђевић на Ускрс са децом и младима из установе „Сремчица“

Субота, 07. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетиће у недељу, 08. априла 2018. године у 9:00 часова Установу за децу и младе „Сремчица“ (Моштаничка 2), како би највећи хришћански празник Ускрс провео са њима и поделио им ускршња јаја.   Установа за децу и младе "Сремчица" је установа социјалне заштите која резиденцијално збрињава особе са сметњама у интелектуалном развоју.   Једна је од већих установа у Србији која корисницима,… опширније »