OБЕЛЕЖАВАЊЕ 103. ГОДИШЊИЦЕ OД КОЛУБАРСКЕ БИТКЕ

Четвртак, 14. Децембар 2017

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводиће 15. децембра 2017. године у 11 часова у Лазаревцу државну церемонију поводом обележавања 103. годишњице од Колубарске битке. Државна церемонија која подразумева полагање венаца, одавање почасти, обраћање државног секретара и уметнички програм ће бити одржана у Спомен-храму са костурницом светог Димитрија у Лазаревцу у чијој крипти почива преко 40.000 српских и аустроугарских… опширније »

Држaвна секретарка Стана Божовић на трибини „Заједно у борби против насиља над женама“

Понедељак, 11. Децембар 2017

Државна секретарка у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Стана Божовић учествовала је на трибини под називом „Заједно у борби против насиља над женама“  која је организована у оквиру кампање „16 дана активизма борбе против насиља над женама“.     Државна секретарка Стана Божовић је пренела поруку министра Ђорђевића којом се пружа подршка заједничкој борби против насиља и Зрењанину као примеру добре праксе. Порука… опширније »

Представници министарства обишли радове на изградњи аутопута Е-763 Јужни Јадран, на деоници Сурчин - Обреновац

Петак, 08. Децембар 2017

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић и в.д. директора Управе за безбедност и здравље на раду Марина Фуртула, обишли су радове на изградњи аутопута Е-763 Јужни Јадран, на деоници Сурчин - Обреновац које изводи China communication construction company LTD. Државни секретар Нерић оценио је да је примена мера безбедности и здравља на раду на овом градилишту на високом нивоу, и да други извођачи грађевинских радова у Републици Србији… опширније »

Државна секретарка Стана Божовић на Трибини „Заједно у борби против насиља над женама“

Петак, 08. Децембар 2017

Државна секретарка у Министарству за рад, запопошљавање, борачка и социјална питања Стана Божовић говориће на Трибини „Заједно у борби против насиља над женама“, 8. децембра 2017. године , у Барокној сали Градске куће у Зрењанину, (Трг слободе 10) , са почетком у 14.00 часова . Трибина се одржава у оквиру акције “16 дана активизма борбе против насиља над женама“, а поред државне секретарке говориће и начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић,… опширније »

ЈАВНЕ КОНСУЛТАЦИЈЕ О НАЦРТУ ЗАКОНА О РОДНОЈ РАВНОПРАВНОСТИ

Четвртак, 07. Децембар 2017

Нацрт закона о родној равноправности са предложеним изменама и допунама надлежних органа у коментарима електронског документа доставља Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања на on line јавне консултације грађанима и грађанкама, органима државне управе и јединицама локалне самоуправе, организацијама цивилног друштва, академској заједници, правним лицима и другим заинтересованим субјектима у друштву. Коменатре могу дати на приложеном обрасцу и послати их… опширније »

Државни секретар Нерић на завршној конференцији пројекта „ЕУ помоћ теже запошљивим групама“ и пројекта „Техничка помоћ за управљање директним грантом у области политике запошљавања“

Среда, 06. Децембар 2017

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић говорио је на конференцији пројекта „ЕУ помоћ теже запошљивим групама“ и пројекта „Техничка помоћ за управљање директним грантом у области политике запошљавања“.             Државни секретар Нерић рекао је да су у протекле две године, постигнути значајни резултати у области запошљавања.… опширније »

Државни секретар Станковић у прихватном центру Крњача

Уторак, 05. Децембар 2017

Државни секретар  у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић заједно са замеником министра спољних послова Републике Кореје Чо Хјуном посетио је Прихватни центар у Крњачи.     Том приликом обишли су објекте у склопу прихватног центра, укључујући реновиране објекте за смештај, дечији кутак и амбуланту. Државни секретар захвалио је заменику министра Хјуну на досадашњој сарадњи и личној посвећености у одржавању пријатељских односа… опширније »

ДРЖАВНИ СЕКРЕТАР НЕГОВАН СТАНКОВИЋ ОДРЖАО САСТАНАК СА ГРЧКОМ ДЕЛЕГАЦИЈОМ

Понедељак, 04. Децембар 2017

  Београд – Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић је 4. децембра 2017. године примио делегацију из Републике Грчке, коју су предводили председници области Агиос Матеас и Мораитика (острво Крф) и са њима одржао састанак на тему стања спомен обележја Републике Србије у Грчкој, а пре свега на острву Крфу.   На састанку је разговарано о стању спомен обележја који су посвећени страдалим Србима на Крфу током Првог… опширније »

Државни секретар Стана Божовић на трибини „Спречавање насиља над женама“

Четвртак, 30. Новембар 2017

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Стана Божовић је говорила на трибини „Спречавање насиља над женама“ у оквиру кампање „16 дана активизма против насиља над женама“, у организацији Општине Трстеник.   Државна секретарка указала је присутнима да је Република Србија донела  Закон о спречавању насиља у породици чијом применом је постигнут значајан напредак у ефикасном одговору државе  на насиље.   "У… опширније »

Сарадња Србије и Данске у области дигитализације и израде социјалних карата

Четвртак, 30. Новембар 2017

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србислав Цвејић и саветник министра за ИТ Предраг Симовић боравили су у званичној посети Краљевини Данској, где су се састали са директором Канцеларије за централни регистар Карстеном Грагом и директором Сектора за међународну сарадњу у Управи за дигитализацију Ји Вангом.     Србислав Цвејић и Предраг Симовић на почетку разговора представили су планове и циљеве Министарства за рад, запошљавање,… опширније »