ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 77. ГОДИШЊИЦЕ ОД СТРАДАЊА ЦИВИЛА У ДРАГИНЦУ КОД ЛОЗНИЦЕ

Петак, 12. Октобар 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић предводиће државну церемонију полагања венаца и одавања почасти 14. октобра 2018. године у 11 часова у месту Драгинац код Лознице посвећену очувању достојанственог сећања на 2.950 цивила брутално ликвидираних 14. октобра 1941. године.   Поред државног секретара, код спомен костурнице у Драгинцу венце ће положити уз државне и војне почасти и градоначелник Града Лознице, представници Основне… опширније »

Државни секретар Ненад Нерић на отварању 9. БОСИФЕСТ-а

Четвртак, 11. Октобар 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјалан питања Ненад Нерић на отварању деветог београдског интернационалног филмског фестивала особа са инвалидитетом – БОСИФЕСТ 2018 и рекао да је овај фестивал је веома значајан са аспекта подизања свести опште популације о правима, положају и потребама особа са инвалидитетом као и изазовима са којима се суочавају.   Према речима Нерића БОСИФЕСТ има посебну вредност због чињенице да су његови активни учесници… опширније »

ОБЕЛЕЖЕНА 84. ГОДИШЊИЦЕ ОД СМРТИ КРАЉА АЛЕКСАНДРА ПРВОГ KАРАЂОРЂЕВИЋА

Уторак, 09. Октобар 2018

Опленац, Топола – Помоћник министра у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Милошевић предводио је државну церемонију поводом обележавања 84. годишњице од смрти краља Александра Првог Kарађорђевића. Церемонија је одржана 9. октобра 2018. године у Цркви Светог Ђорђа на Опленцу код Тополе.   Венце је поред помоћника министра положила и делегација Министарства одбране и Војске Србије, председник Општине Топола, породица Карађорђевић као и представници… опширније »

Потписан Локални протокол за превенцију и сузбијање родно заснованог насиља у Новом Пазару

Уторак, 09. Октобар 2018

В.д. помоћнице министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Сектору за антидискриминациону политику и унапређење родне равноправности Нина Митић присуствовала је потписивању Локалног протокола за превенцију и сузбијање родно заснованог насиља.   Потписивањем овог Протокола, Град Нови Пазар се сврстао у ред оних напредних градова у Републици Србији који предузимају мере активне политике у циљу јачања људских права и спречавања дискриминације и родно заснованог насиља, у… опширније »

Обележавање 84. годишњице од смрти краља Александра Првог Kарађорђевића

Понедељак, 08. Октобар 2018

В.Д. помоћника министра Зоран Милошевић у Сектору за пензијско и инвалидско осигурање и борачко-инвалидску заштиту предводиће државну церемонију поводом обележавања 84. годишњице од смрти краља Александра Првог Kарађорђевића. Церемонија ће бити одржана 9. октобра 2018. године у 11.30 часова у Цркви Светог Ђорђа на Опленцу код Тополе.   Организатор  комеморативне свечаности је Влада Републике Србије – Одбор за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.… опширније »

Комеморативно окупљање на стрaтишту у Jајинцима

Субота, 06. Октобар 2018

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић предводиће 7. октобра 2018. године у 11.00 часова на стрaтишту у Јајинцима код Београда државну комеморативну свечаност посвећену очувању достојанственог сећања на више десетина хиљада брутално ликвидираних на том месту страдања у Другом светском  рату.      Државној церемонији присуствоваће представници Народне скупштине Републике Србије, министри у Влади Србије, представници Града Београда, Општине Вождовац, дипломатски… опширније »

Министар Ђорђевић на конференцији „Права, једнакост и грађанство“

Уторак, 02. Октобар 2018

  Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отвориће конференцију „Права, једнакост и грађанство“, која ће се одржати у среду, 3. октобра 2018. године у Београду  у Сава центру, сала Амфитеатар (Милентија Поповића 9) са почетком у 11 часова.     Поред министра Ђорђевића, присутнима ће се обратити: •    Јадранка Јоксимовић, министарка за европске интеграције, Влада Републике Србије •  … опширније »

ОБЕЛЕЖЕНА 27. ГОДИШЊИЦА ОД СМРТИ НАРОДНОГ ХЕРОЈА МИЛАНА ТЕПИЋА

Субота, 29. Септембар 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић предводио је државну церемонију поводом обележавања 27. годишњице од смрти народног хероја Милана Тепића.   После одржаног верског обреда уследило је полагање венаца и одавања почасти.   Поред државног секретара церемонији су присуствовали и одали почаст породица Тепић, делегација Министарства одбране и Војске Србије и велики број представника удружења за неговање традиција ослободилачких… опширније »

Одржане комеморативне свечаности поводом обележавања 102. годишњице од повлачења српске војске на острво Крф (Албанска голгота)

Петак, 28. Септембар 2018

„СЛАВОМ ОВЕНЧАНИМ ПРЕЦИМА“   Изасланик председника Републике Србије Александра Вучића, генерални секретар председника Републике Србије Никола Селаковић предводио је комеморативне свечаности у знак сећања на око две стотине педесет хиљада страдалих цивила и припадника српске војске на грчким јонским острвима Крф и Видо.   Селаковић је положио венце и одао почаст код спомен-костурнице у Маузолеју на острву Видо, код морнаричког крста и у „плаву гробницу“.… опширније »

Обележавање 27. годишњице од смрти народног хероја Милана Тепића

Петак, 28. Септембар 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић предводиће церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања 27 годишњице од смрти народног хероја Милана Тепића, 29. септембра 2018. године у 11 часова код споменика народног хероја Милана Тепића у истоименој улици у Београду.   Церемонија подразумева верски обред, полагање венаца и одавање државних и војних почасти.   Поред државног секретара венце ће положити и одати… опширније »