OБЕЛЕЖАВАЊЕ 105. ГОДИШЊИЦЕ ОД БИТКЕ НА БРЕГАЛНИЦИ

Четвртак, 28. Јун 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводиће у име Владе Републике Србије церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања 105. годишњице од Брегалничке битке која ће бити одржана 01. јула 2018. године у 12 часова у месту Каленица код Штипа (Maкедонија) на месту некадашње спомен-костурнице са сахрањеним посмртним остацима 6.000 српских ратника палим у Брегалничкој бици где се данас налази спомен-плоча.  … опширније »

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 629. ГОДИШЊИЦЕ ОД БОЈА НА КОСОВУ

Среда, 27. Јун 2018

Изасланик председника Републике Србије, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић предводиће у четвртак, 28. јуна 2018. године у 11 часова државну церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележаања 629. годишњице од боја на Косову , код Споменика косовским јунацима у центру Крушевца.   Организатор комеморативне свечаности је Одбор Владе Републике Србије за неговање традиција ослободилачких ратова Србије  у сарадњи са Градом Крушевцом.… опширније »

Министар Ђорђевић и амбасадор Мондолини у обиласку радова на реконструкцији Споменика захвалности Француској

Уторак, 19. Јун 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и амбасадор Републике Француске у Београду Њ.Е. Фредерик Мондолони,  20. јуна 2018. године, у 11:20 часова  обићи ће радове на реконструкцији Споменика захвалности Француској (Калемегдан). Након обиласка Споменика захвалности Француској предвиђене су изјаве за медије.   Посета министра Ђорђевића и амбасадора Мондолинија је само једна у низу активности којом ће Република Србија… опширније »

Злоупотребе инвалидских пензија у Србији не сме бити

Петак, 15. Јун 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић изјавио је, говорећи за ТВ Прву, да ће ревизија инвалидских пензија бити завршена ускоро те да ће Министарство убрзо имати конкретне цифре о злоупотребама инвалидских пензија.   Према његовим речима до сада је ревизијом прегледано више од 81.000 инвалидских пензија, а детаљним анализама биће утврђено да је њих 284 остварено на незаконит начин.   Ђорђевић је најавио и да ће се следеће недеље пред посланицима… опширније »

Обележена 19. годишњица од завршетка Битке на Кошарама

Четвртак, 14. Јун 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводио је државну церемонију обележавања 19. годишњице од завршетка Битке на Кошарама код споменика Тибору Церни једном од  погинулих хероја у бици на Кошарама.   Том приликом државни секретар положио је венац, одао почаст свим учесницима Битке на Кошарама и обратио се присутнима.   Венце су, такође, положили и одали почаст делегација Министарства одбране и Војске Србије,… опширније »

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 19. ГОДИШЊИЦЕ ОД ЗАВРШЕТКА БИТКЕ НА КОШАРАМА

Среда, 13. Јун 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводиће државну церемонију 14. јуна 2018. године у 10 часова код споменика Тибору Церни који се налази у Дебељачи (централни парк) у Општини Ковачица. Том приликом државни секретар положиће венац и одати почаст свим учесницима Битке на Кошарама и обратити се присутнима.   Венце ће такође положити и одати почаст делегација Министарства одбране и Војске Србије, породица Церна, председник… опширније »

Обележeна 150. годишњица од смрти кнеза Михаила Обреновића

Среда, 13. Јун 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводио је државну церемонију поводом обележавања 150. годишњице од смрти кнеза Михаила Обреновића у Саборној цркви у Београду код саркофага кнеза Михаила.   Пре почетка државне церемоније одржан је верски обред. Организатор комеморативне свечаности је Влада Републике Србије – Одбор за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.   Поред државног секретара венце је… опширније »

Министар Ђорђевић са директорима државних и приватних домова за одрасла и стара лица

Понедељак, 11. Јун 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, у уторак, 12. јуна у 11 часова, у Палати Србија, сала Србија (Булевар Михајла Пупина 2) разговараће са директорима и оснивачима лиценцираних приватних домова за одрасла и стара лица и директорима државних домова.   На састанку ће бити разматрана питања која су од значаја за отпочињање пружања услуге смештаја корисника у приватним домовима за одрасла и стара лица, проблема у раду, као и питање предузимања… опширније »

Састанак Социјално - економског савета у Крушевцу

Петак, 08. Јун 2018

Социјално - економски савет Републике Србије састаће се са локалним Социјално - економским саветом града Крушевца, где ће присуствовати министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, у понедељак 11. јуна 2018. године, у 11 часова у просторијама Трајал корпорације ад (Паруновачка 1в, Крушевац).   Изјаве за медије су предвиђене у 12:30 часова. Заинтересованим фоторепортерима и сниматљима биће омогућено снимање почетка састанка у 11 часова.   Тема… опширније »

Обележавање 150. годишњице од смрти кнеза Михаила Обреновића

Петак, 08. Јун 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводиће државну церемонију поводом обележавања 150. годишњице од смрти кенза Михаила Обреновића која ће бити одржана 10. јуна 2018. године у 12 часова у Саборној цркви у Београду код саркофага кнеза Михаила.   Пре почетка државне церемоније биће одржан верски обред. Организатор комеморативне свечаности је Влада Републике Србије – Одбор за неговање традиција ослободилачких ратова… опширније »