Обележавање 74. годишњице од ослобођења Београда у Другом светском рату

Петак, 19. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић предводиће, 20. октобра 2018. године у 11.30 часова , државну церемонију поводом обележавања од 74. годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату, уз пуне државне и војне почасти, у оквиру спомен-комплекса гробља ослободилаца Београда у Другом светском рату Поред министра венце ће положити представници Министарства одбране и Војске Србије, Града Београдa, СУБНОР-а Србије, као и представници амбасада Руске… опширније »

Божовић: Значај родне равноправности за заједницу у борби против климатских промена од несумњивог значаја

Среда, 17. Октобар 2018

Државна секретарка у Министарству за рад, запошпљавање, борачка и социјална питања др. Стана Божовић говорила је на округлом столу „Родна равноправност, климатске промене и заједница“ који је организовала Организација Уједињених нација за жене.   Државна секретарка Стана Божовић је у свом излагању нагласила да је политичка воља коју Влада Републике Србије показује да је, када је унапређивање положаја жена и достизање родне равноправности, несумњива.   „Један… опширније »

ФОРМИРАНА РАДНА ГРУПА ЗА ПРАЋЕЊЕ ПРИМЕНЕ ЗАКОНА О ФИНАНСИЈСКОЈ ПОДРШЦИ ПОРОДИЦИ СА ДЕЦОМ

Среда, 17. Октобар 2018

Поводом формирања Радне групе за дневно праћење примене Закона о финансијској подршци породици са децом у четвртак, 18. октобра 2018. године, у 11.30 часова , одржаће се конференција за новинаре у Прес сали Владе Републике Србије. На конференцији ће говорити  министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и министарка без портфеља задужена за деомографију и популациону политику проф. др Славица Ђукић Дејановић. Задатак Радне групе је да на основу анализа… опширније »

OБЕЛЕЖEНА 103. ГОДИШЊИЦА ОД СТРАДАЊА СРПСКИХ ИНТЕРНИРАЦА У ЛОГОРУ У АРАДСКОЈ ТВРЂАВИ У РУМУНИЈИ

Уторак, 16. Октобар 2018

В.д. помоћника министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Милошевић предводио је комеморативну свечаност у оквиру Арадске тврђаве у граду Араду и код спомен обележја на градском гробљу „Помениреа“ у Араду поводом обележавања 103. годишњице  од страдања српских интернираца у логору у Араду у Румунији.   Церемонији су такође присуствовали представници делегација Министарства одбране и Војске Србије, генерални конзул Амбасаде Србије у Темишвару,… опширније »

Женама на селу је неопходно омогућити развој

Уторак, 16. Октобар 2018

Поводом Међународног дана жена на селу – 15. октобра, делегација Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања на челу са државном секретарком Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Станом Божовић, и в.д. помоћнице министра у Сектору за антидискриминациону политику и унапређење родне равноправности Нином Митић одржала је трибину у Крушевцу.   Трибина је одржана у сали градске општине у Крушевцу, где је градоначелнице Града Крушевца Јасмина… опширније »

Последња радионица у оквиру пројекта „Реци НЕ раду на црно“

Понедељак, 15. Октобар 2018

Позивамо вас да присуствујете последњој едукативној радионици у оквиру пројекта    “Јачање капацитета Инспектората за рад и подизање свести грађана у циљу сузбијања рада на црно” („ Реци НЕ раду на црно“ ), која ће се одржати у уторак, 16. октобра 2018. године, са почетком у 8.30  часова, у просторијама Клуба посланика (Толстојева 2).   Пре почетка едукативне радионице присутнима ће се обратити министар за рад, запошљавање, борачка и… опширније »

Положени венци и одата почаст руским и српским цивилима и војницима палим у Другом светском рату у Пожаревцу

Понедељак, 15. Октобар 2018

Државни секретар Министарства  за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић предводио је државну церемонију у оквиру Спомен-комплекса ``Чачалица`` у Пожаревцу посвећену одавању почасти борцима и цивилима страдалим у Другом светском рату.   После церемоније полагања венаца и одавања почасти код Спомен-костурнице страдалих припадника Црвене армије одржана је церемонија полагања венаца код Спомен-костурнице родољуба страдалих у Другом светском рату.   Венце су… опширније »

OБЕЛЕЖАВАЊЕ 103. ГОДИШЊИЦЕ ОД СТРАДАЊА СРПСКИХ ИНТЕРНИРАЦА У ЛОГОРУ У АРАДСКОЈ ТВРЂАВИ У РУМУНИЈИ

Понедељак, 15. Октобар 2018

В.д. помоћника министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Милошевић предводиће 16. октобра 2018. године у 11.00 часова (по источноевропском времену) комеморативну свечаност у оквиру Арадске тврђаве у граду Араду. Такође венци ће бити положени код спомен обележја на градском гробљу „Поменирeа“ у Араду поводом обележавања 103. годишњице од страдања српских интернираца у логору у Араду у Румунији.   У част страдалих церемонији ће присуствовати и… опширније »

Комеморативно окупљање у оквиру Спомен-комплекса ``Чачалица`` у Пожаревцу поводом обележавања српско-руских комеморативних свечаности

Понедељак, 15. Октобар 2018

Државни секретар Министарства  за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић предводиће државну церемонију 15. октобра 2018. године у 12.00 часова у оквиру Спомен-комплекса ``Чачалица`` у Пожаревцу посвећену одавању почасти борцима и цивилима страдалим у Другом светском рату.   Комеморативно окупљање почеће церемонијом полагања венаца и одавања почасти код Спомен-костурнице страдалих припадника Црвене армије. Након тога, српски и инострани званичници одаће почаст… опширније »

ОБЕЛЕЖЕНА 77. ГОДИШЊИЦА ОД СТРАДАЊА ЦИВИЛА У ДРАГИНЦУ КОД ЛОЗНИЦЕ

Недеља, 14. Октобар 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић предводио је државну церемонију полагања венаца и одавања почасти у месту Драгинац код Лознице посвећену очувању достојанственог сећања на 2.950 цивила брутално ликвидираних 14. октобра 1941. године.   Поред државног секретара, код спомен-костурнице у Драгинцу венце су положили уз државне и војне почасти и градоначелник Града Лознице, представници Основне Школе „14. октобар“ у… опширније »