ОБЕЛЕЖЕНА 89. ГОДИШЊИЦА ОД СМРТИ ДР РУДОЛФА АРЧИБАЛДА РАЈСА

Среда, 08. Август 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић положио је венац и одао почаст поводом обележавања 89. годишњице од смрти др Рудолфа Арчибалда Рајса, код споменика др Арчибалда Рајса.   државног секретара венце су положили представници Амбасаде Швајцарске конфедерације у Београду, Криминалистичко-полицијске академије, Министарства одбране и Војске Србије, Града Београда као и удружења опредељена за неговање традиција ослободилачких… опширније »

Додела награде "Човек године"

Уторак, 07. Август 2018

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Удружење осигуравача Србије настављају добру праксу награђивања појединаца за допринос у остваривању заједничких циљева. Награда „Човек године“ биће додељена појединцима из Министарства који су се истакли својим радом и доприносом, четвртак 9. августа 2018. године у 9 часова у просторијама Удружења осигуравача Србије (Улица Трешњиног цвета 1г). Медијима ће се обратити министар за рад, запошљавање, борачка и… опширније »

ОБЕЛЕЖАВАЊE 89. ГОДИШЊИЦЕ ОД СМРТИ ДР РУДОЛФА АРЧИБАЛДА РАЈСА

Уторак, 07. Август 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводиће државну церемонију поводом обележавања 89. годишњице од смрти др Рудолфа Арчибалда Рајса, 08. августа 2018. године у 11 часова код споменика др Арчибалда Рајса који се налази у Топчидерском парку (у близини „Милошевог конака“). свечаност подразумева полагање венаца и одавање државних и војних почасти. Поред државног секретара венце ће положити представници Амбасаде… опширније »

Дан сећања на све страдале и прогнане Србе у оружаној акцији „Олуја“

Четвртак, 02. Август 2018

Централна државна манифестација обележавања Дана сећања на све страдале и прогнане Србе у оружаној акцији „Олуја“ – биће одржана у суботу, 4. августа 2018. године у 20 часова на стадиону Спортско рекреативног центра "Тиквара" у Бачкој Паланци.   Парастос жртвама одржаће његова светост патријарх српски господин Иринеј, након чега ће уследити обраћање сведока страдања Јелене Кнежевић, која је августа 1995. у избегличкој колони дошла у Србију, председника… опширније »

Обележена 201. годишњица Од смрти Ђорђа Петровића - Карађорђа

Среда, 25. Јул 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и сoцијална питања, Негован Станковић предводио је церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања 201. годишњице од смрти Ђорђа Петровића-Карађорђа, вође Првог српског устанка. Церемонија je одржана у цркви Светог Ђорђа на Опленцу код Тополе.   Венце је поред државног секретара положила и делегација Министарства одбране и Војске Србије, председник Општине Топола као и представници Удружења за неговање… опширније »

OБЕЛЕЖАВАЊЕ 201. ГОДИШЊИЦЕ ОД СМРТИ ЂОРЂА ПЕТРОВИЋА - КАРАЂОРЂА

Уторак, 24. Јул 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводиће церемонију полагања венаца и одавања почасти 25. јула 2018. године у 11.30 часова поводом обележавања 201. годишњице од смрти Ђорђа Петровића-Карађорђа. Церемонија ће бити одржана у цркви светог Ђорђа на Опленцу код Тополе.   Венце ће поред државног секретара положити и делегација Министарства одбране и Војске Србије, председник Општине Топола као и представници Удружења за… опширније »

Представљање резултата прве фазе реорганизације центара за социјални рад

Четвртак, 19. Јул 2018

У циљу реорганизације и реформе центара за социјални рад, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић одржаће конференцију за новинаре у петак 20. јула 2018. године у Палати Србија (Београд, Булевар Михајла Пупина бр. 2, источни улаз, Браон салон) у 9 часова.   На конференцији ће бити презентовани резултати прве фазе реорганизације и реформе центара за социјални рад и будући планови.    Поред министра Ђорђевића, представницима медија обратиће се… опширније »

Државни секретар Ненад Нерић на уручењу донације за јачање социјалне инфраструктуре Бачке Паланке

Понедељак, 16. Јул 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић присуствовао је свечаном потписивању Уговора о додели гранта између Амбасаде Словачке Републике у Републици Србији и општине Бачка Паланка.   Приликом посете, општини Бачка Паланка додељен је и симболичан чек донације намењене реконструкцији предшколске установе „Младост“ поводом одобреног предлога пројекта „Побољшање услова за инклузију мигрантске деце у предшколско… опширније »

Дан „Отворених врата“ у циљу унапређења положаја маргинализованих друштвених група

Понедељак, 16. Јул 2018

Дан  „Отворених врата“ у оквиру Сектора за антидискриминациону политику и унапређење родне равноправности биће одржан у четвртак, 26. јула 2018. године од 10 до 12 часова , у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања (мала сала, VI спрат, улица Немањина бр. 22-26, Београд), у циљу унапређења положаја маргинализованих друштвених група. Потребно је посету претходно најавити и заказати на број телефона: 011/311-0589 или  путем e-mail адресе: … опширније »

Потписивање Споразума о приступању Програму Европске уније за права, једнакост и држављанство (REC програм)

Субота, 14. Јул 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић потписаће у понедељак, 16. јула 2018. године, у 09.00 часова, у Палати Србија, Браон салон (Булевар Михајла Пупина бр. 2) Споразум о приступању Програму Европске уније за права, једнакост и држављанство у присуству шефа делегације Европске уније у Републици Србији, амбасадора Сема Фабриција.   Циљ овог инструмента ЕУ је промовисање, заштита и примена права која обезбеђују једнакост грађана која су гарантована… опширније »