Представљен нови сајт Канцеларије за ИТ и Е - управу прилагођен особама са инвалидитетом

Понедељак, 03. Децембар 2018

Поводом Међународног дана особа са инвалидитетом, у Дому за одрасла инвалидна лица представљен је нови сајт Канцеларије за информационе технологије и електронску управу који, с обзиром на намеру да буде доступан свим грађанима Србије, има и функцију читања садржаја (text-to-speech) намењену слепим и слабовидим особама.   Овом приликом презентован је и посебан софтвер, који је развила домаћа стартап компанија „Computer Eye Control“, који омогућава особама са… опширније »

Министарство наставља активно да ради на унапређењу положаја особа са инвалидитетом

Петак, 30. Новембар 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић и в.д. помоћника министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић присуствовали су на 32. седници Одбора за рад, социјална питања, друштвену укљученост и смањење сиромаштва Народне скупштине, организованој поводом обележавања Међународног дана особа са инвалидитетом, а главна тема била је пословна способност као предуслов за укљученост и једнакост особа са… опширније »

Oбележeна 77. годишњица од битке на Кадињачи

Четвртак, 29. Новембар 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић предводио је државну церемонију поводом обележавања 77. годишњице од битке на Кадињачи која је одржана 29. новембра 2018. године, у оквиру Спомен-комплекса „Кадињача“ код Ужица.     Поред представника Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, венце су положили и представници Министарства одбране и Војске Србије, председник Скупштине Града Ужица,… опширније »

Oбележавање 77. годишњице од битке на Кадињачи

Среда, 28. Новембар 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић предводиће државну церемонију поводом обележавања 77. годишњице од битке на Кадињачи, 29. новембра 2018. године, са почетком у 11 часова, у оквиру Спомен-комплекса „Кадињача“ код Ужица.     Код спомен-костурнице херојима Кадињаче биће положени венци и одате државне и војне почасти.   Поред државног секретара Нерића венце ће положити и представници Министарства одбране и… опширније »

„16 дана активизма против родно заснованог насиља“

Петак, 23. Новембар 2018

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, поводом светске кампање „16 дана активизма против родно заснованог насиља“ 25. новембра 2018. године у 15 часова , организује изложбу слика реномираних савремених сликара у Комбанк дворани (Дечанска 14, улаз са Трга Николе Пашића).   Изложбу ће отворити министар Зоран Ђорђевић, а том приликом обратиће се и ПР ЛИКУМ-а Ивана Олујић и председник Извршног одбора Комерцијалне банке Владимир Медан.   Добродошли… опширније »

Приступање глобалном партнерству за окончање насиља над децом

Петак, 16. Новембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, потписаће Документ о приступању глобалном партнерству за окончање насиља над децом, поводом Међународног дана детета, у понедељак,  19. новембра 2018. године, у 14 часова, у Палати Србија, Браон салон (Булевар Михајла Пупина 2).   Након потписивања предвиђене су изјаве за медије. Потписивањем овог Документа, Министарство ће постати члан глобалног партнерства за окончање насиља над децом („Окончајмо… опширније »

Обележен Дан примирја У Првом светском рату 11. новембар 2018. године

Недеља, 11. Новембар 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић положио је венце и одао почаст савезницима у Првом светском рату на савезничким војничким гробљима у Београду поводом обележавања Дана примирја у Првом светском рату.   Државни секретар је положио венац и одао почаст на гробљу Комонвелта, затим код Руске спомен-костурнице палим руским војницима у Првом светском рату и на француском војничком гробљу. Сва три гробља налазе су у оквиру комплекса… опширније »

Обележена 100. годишњица Дана примирја у Првом светском рату на српском војничком гробљу у Битољу

Недеља, 11. Новембар 2018

Вршилац дужност помоћника министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Милошевић предводио је државну церемонију поводом обележавања 100. годишњице Дана примирја у Првом светском рату на српском војничком гробљу у граду Битољу у Републици Македонији.   Церемонији су такође присуствовли и студенти Криминалистичко Полицијске Академије из Београда, представници Министарства одбране и Војске Србије, Владе Републике Македоније и Министарства одбране Републике… опширније »

ДАН ПРИМИРЈА У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ 11. новембар 2018. године

Субота, 10. Новембар 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић положиће венце и одати почаст на савeзничким војничким гробљима из Првог светског рата поводом обележавања Дана примирја у Првом светском рату.   Државни секретар ће 11. новембра у 10 часова положити венце и одати почаст на гробљу Комонвелта, у 11.45 код Руске спомен-костурнице палим руским војницима у Првом светском рату и на француском војничком гробљу у 12.30 часова. Сва три гробља налазе су… опширније »

ДАН ПРИМИРЈА У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ 11. новембар 2018. године

Субота, 10. Новембар 2018

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић предводиће у име Владе Републике Србије уз пуне војне и државне почасти централну државну церемонију полагања венаца и одавања почасти 11. новембра 2018. године у 11 часова код спомен-костурнице бранилаца Београда у Првом светском рату (комплекс Новог гробља у Београду).   Централној државној церемонији присуствоваће високи представници министарстава Владе Републике Србије, Војске Србије, Града Београда, амбасадори… опширније »