Република Србија у потпуности посвећена достизању циљева одрживог развоја

Понедељак, 26. Фебруар 2018

Државна секретарка Стана Божовић учествовала је на Регионалном форуму лидера који координирао циљевима одрживог развоја у Минску од 20. до 22. фебруара. одржав.   Састанак је отворио Премијер Белорусије Андреј Кобијак и заменица Генералног секретара  Уједињених нација гђа Амина Мохамад.   Главне поруке које су упућене на овом Форуму односе се на значај и неопходност партнерства свих земаља у достизању циљева одрживог развоја.   Учесници су представили нове и позитивне… опширније »

Обележавање 101. годишњице од Топличког устанка

Петак, 23. Фебруар 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић ће у понедељак 26. фебруара 2018. године у 11.00 часова предводити државну церемонију поводом обележавања 101. годишњице од избијања Топличког устанка. Државна церемонија ће бити одржана код Споменика Топличанима палим у ратовима 1912-1918 и жртвама Народног устанка 1917. године који се налази у центру Прокупља .   Након церемоније полагања венаца и одавања почасти уследиће обраћања… опширније »

Oбавезујући рокови за подношење пријава на осигурање

Уторак, 20. Фебруар 2018

САОПШТЕЊЕ О ОБАВЕЗУЈУЋИМ РОКОВИМА ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА НА ОСИГУРАЊЕ Законом о изменама и допунама Закона о раду („Службени гласник РС”, број 113/17), који је ступио на снагу 25. децембра 2017. године, прописано је: да је послодавац дужан да јединствену пријаву на обавезно социјално осигурање поднесе Централном регистру обавезног социјалног осигурања, најкасније пре ступања запосленог или другог радно ангажованог лица на рад (нови став 2. у члану члан 35. Закона о раду); да… опширније »

Министар Ђорђевић на конференцији „Реци НЕ раду на црно“

Петак, 16. Фебруар 2018

Поштоване колеге, Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, у понедељак 19. фебруара, 2018. са почетком у 11 часова , у Владе Републике Србије, Прес сала (Немањина 11), отвориће конференцију, поводом покретања кампање од националног значаја „Реци НЕ раду на црно“ .   Циљ пројекта, који спроводи Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, је сузбијање рада на црно, те унапређење рада запослених и остваривање права у складу… опширније »

Министар Ђорђевић положиће венац на гроб вожда Карађорђа поводом Дана државности Србије

Среда, 14. Фебруар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић положиће венац Владе Републике Србије и одати почаст вожду Карађорђу 15. фебруара 2018. године у 13 часова у цркви Светог Ђорђа на гробу вожда Карађорђа на Опленцу , поводом Дана државности Србије – Сретења.   Венце ће поред министра положити и делегација Министарства одбране и Војске Србије, представници Општине Топола, удружења за неговање традиција ослбодилачких ратова Србије и грађани.    … опширније »

Обележeна 117. годишњица смрти краља Милана Обреновића

Недеља, 11. Фебруар 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Негован Станковић, предводио је државну церемонију поводом обележавања 117. годишњице смрти краља Милана Обреновића која је обележена у манастиру Крушедол на Фрушкој гори, крај гроба Краља Милана.   Државну церемонију је организовао Владин Одбор за неговање традиција ослободилачких ратова Србије. Поред државног секретара Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања венце су положили и… опширније »

Oбележавање 117. годишњице од смрти краља Милана Обреновића

Петак, 09. Фебруар 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводиће државну церемонију поводом обележавања 117. годишњице од смрти краља Милана Обреновића која ће бити одржана 11. фебруара 2018. године у 12   часова код гроба краља Милана Обреновића који се налази у манастиру Крушедол у Иригу на Фрушкој гори . Том приликом државни секретар положиће венац и одати почаст. Организатор државне церемоније је Владин Одбор за неговање традиција… опширније »

Такмичeњe за додeлу националних признања из области бeзбeдности и здравља на раду.

Четвртак, 08. Фебруар 2018

У циљу промоције безбедности и здравља на раду а поводом обележавања „28. априла” Светског дана безбедности и здравља на раду и Дана безбедности и здравља на раду у Републици Србији Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Управа за безбедност и здравље на раду у сарадњи са социјалним партнерима организује такмичење за доделу националних признања из области безбедности и здравља на раду. Национална признања из области безбедности и здравља на раду могу се… опширније »

Државни секретар Ненад Нерић и амбасадорка Израела у Републици Србији Њ.Е. Алона Фишер-Кам посетили Дом за старе Вождовац

Уторак, 06. Фебруар 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић, амбасадорка Израела у Републици Србији Њ.Е. Алона Фишер-Кам и председник Јеврејске општине Београд Данило Медић посетили су Дом за старе Вождовац, организациону  јединицу Установе Геронтолошког центра Београд.   Државни секретар истакао је да је једна од главних обавеза Министарства брига о најстаријим грађанима, и да ће се у складу са тим лично заложити да им обезбеди што боље услове… опширније »

Извештај о раду Инспектората за рад за 2017. годину

Понедељак, 05. Фебруар 2018

Извештај о раду Инспектората за рад за 2017. годину опширније »