Дан сећања на све страдале и прогнане Србе у оружаној акцији „Олуја“

Четвртак, 02. Август 2018

Централна државна манифестација обележавања Дана сећања на све страдале и прогнане Србе у оружаној акцији „Олуја“ – биће одржана у суботу, 4. августа 2018. године у 20 часова на стадиону Спортско рекреативног центра "Тиквара" у Бачкој Паланци.   Парастос жртвама одржаће његова светост патријарх српски господин Иринеј, након чега ће уследити обраћање сведока страдања Јелене Кнежевић, која је августа 1995. у избегличкој колони дошла у Србију, председника… опширније »

Обележена 201. годишњица Од смрти Ђорђа Петровића - Карађорђа

Среда, 25. Јул 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и сoцијална питања, Негован Станковић предводио је церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања 201. годишњице од смрти Ђорђа Петровића-Карађорђа, вође Првог српског устанка. Церемонија je одржана у цркви Светог Ђорђа на Опленцу код Тополе.   Венце је поред државног секретара положила и делегација Министарства одбране и Војске Србије, председник Општине Топола као и представници Удружења за неговање… опширније »

OБЕЛЕЖАВАЊЕ 201. ГОДИШЊИЦЕ ОД СМРТИ ЂОРЂА ПЕТРОВИЋА - КАРАЂОРЂА

Уторак, 24. Јул 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводиће церемонију полагања венаца и одавања почасти 25. јула 2018. године у 11.30 часова поводом обележавања 201. годишњице од смрти Ђорђа Петровића-Карађорђа. Церемонија ће бити одржана у цркви светог Ђорђа на Опленцу код Тополе.   Венце ће поред државног секретара положити и делегација Министарства одбране и Војске Србије, председник Општине Топола као и представници Удружења за… опширније »

Представљање резултата прве фазе реорганизације центара за социјални рад

Четвртак, 19. Јул 2018

У циљу реорганизације и реформе центара за социјални рад, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић одржаће конференцију за новинаре у петак 20. јула 2018. године у Палати Србија (Београд, Булевар Михајла Пупина бр. 2, источни улаз, Браон салон) у 9 часова.   На конференцији ће бити презентовани резултати прве фазе реорганизације и реформе центара за социјални рад и будући планови.    Поред министра Ђорђевића, представницима медија обратиће се… опширније »

Државни секретар Ненад Нерић на уручењу донације за јачање социјалне инфраструктуре Бачке Паланке

Понедељак, 16. Јул 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић присуствовао је свечаном потписивању Уговора о додели гранта између Амбасаде Словачке Републике у Републици Србији и општине Бачка Паланка.   Приликом посете, општини Бачка Паланка додељен је и симболичан чек донације намењене реконструкцији предшколске установе „Младост“ поводом одобреног предлога пројекта „Побољшање услова за инклузију мигрантске деце у предшколско… опширније »

Дан „Отворених врата“ у циљу унапређења положаја маргинализованих друштвених група

Понедељак, 16. Јул 2018

Дан  „Отворених врата“ у оквиру Сектора за антидискриминациону политику и унапређење родне равноправности биће одржан у четвртак, 26. јула 2018. године од 10 до 12 часова , у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања (мала сала, VI спрат, улица Немањина бр. 22-26, Београд), у циљу унапређења положаја маргинализованих друштвених група. Потребно је посету претходно најавити и заказати на број телефона: 011/311-0589 или  путем e-mail адресе: … опширније »

Потписивање Споразума о приступању Програму Европске уније за права, једнакост и држављанство (REC програм)

Субота, 14. Јул 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић потписаће у понедељак, 16. јула 2018. године, у 09.00 часова, у Палати Србија, Браон салон (Булевар Михајла Пупина бр. 2) Споразум о приступању Програму Европске уније за права, једнакост и држављанство у присуству шефа делегације Европске уније у Републици Србији, амбасадора Сема Фабриција.   Циљ овог инструмента ЕУ је промовисање, заштита и примена права која обезбеђују једнакост грађана која су гарантована… опширније »

Амбасадор Уједињених Арапских Емирата први пут у Мерошини и Књажевцу са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања

Петак, 13. Јул 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Светозар Алексов и амбасадор Уједињених Арапских Емирата Мубарак Саид Ал Дахери уручили су предшколској установи ,,Полетарац“ у општини Мерошина техничку опрему у виду компјутера, телевизора и клима уређаја, као и донацију Геронтолошком центру ,,Књажевац“.   Државни секретар Светозар Алексов, том приликом је истакао да је сарадњу коју ресорно министарство има са Уједињеним Арапским Емиратима… опширније »

Едукативна радионица пројекта „Реци НЕ раду на црно“ у Пироту

Уторак, 10. Јул 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствоваће,  у среду 11. јула 2018. године, у 11 часова , у Пиротском управном округу (Мала сала, 1. спрат), Српских владара 83 у Пироту едукативној радионици пројекта "Реци НЕ раду на црно". После Панчева ово је друга едукативна радионица у склопу овог пројекта.   Пре почетка коференције предвиђене су изјаве за медије.   Циљ радионица јесте подизање свести о… опширније »

Уручење техничке опреме ЦСР Пожаревац и Смедерево 10. јула 2018. године

Уторак, 10. Јул 2018

Помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Сектору за међународну сарадњу, европске интеграције и пројекте Јована Милoвановић присуствовала је уручењу техничка опреме Центрима за социјални рад Пожаревац и Смедерево.   Том приликом помоћница је отворила обуку на којој ће учествовати 43 стручњака из центара за социјални рад из Подунавског, Браничевског и Јужно банатског округа у Пожаревцу.   Захваливши се на дугогодишњој сарадњи коју Министарство… опширније »