Почела реализација пројекта "Дубока прерада" у Панчеву

Понедељак, 23. Октобар 2017

У рафинерији у Панчеву почела je реализација пројекта "Дубока прерада", инвестиција вредна 330 милиона евра, са технологијом одложеног коксовања, кључне инвестиције друге фазе модернизације рафинерије. Почетку радова присуствовао је председник Србије Александар Вучић који је назначио значај тог пројекта не само за Панчево, јужни Банат и Војводину већ читаву Србију и навео да ће искоришћеност капацитета у преради нафте бити подигнута на више од 99 одсто, са квалитетним горивом и… опширније »

Министар Ђорђевић на конференцији поводом обележавања Европске недеље безбедности и здравља на раду

Понедељак, 23. Октобар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отвориће конференцију на тему „Безбедност и здравље на раду у дуалном образовању“ у среду, 25. октобра, са почетком у 11:00 часова, у Палати Србија, источни улаз, сала Србија, (ул. Михаила Пупина 2) у Београду. Циљ конференције је важност заштите живота и здравља ученика у дуалном образовању, као и скретање пажње свим послодавцима у процесу овог образовања да ученици могу да обављају само оне послове који… опширније »

Јавни позив за доделу средстава за побољшање услова рада у предузећима за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом у 2017. години

Петак, 20. Октобар 2017

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања расписује II Јавни позив за доделу средстава за побољшање услова рада у предузећима за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом у 2017. години, дана 20. октобра 2017. године. Средства по овом јавном позиву обезбеђена су у укупном износу од 120.000.000,00 динара, додељују се предузећима за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом за репроматеријал и представљају додатну подршку… опширније »

Представница организације Human Rights Watch посетила Дом за децу ометену у развоју „Колевка“ Суботица

Петак, 20. Октобар 2017

Истраживачица организације Human Rights Watch (www.hrw.org) Емина Ћеримовић посетила је 18. октобра Дом за децу ометену у развоју „Колевка“ у Суботици. На састанку са њом су били државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Ненад Нерић и директор ове социјално-здравствене установе која збрињава децу са сметњама у развоју, Ненад Козомора.  Током посете, представници организације Human Rights Watch омогућен је увид у услове у којима… опширније »

Србија не заборавља: Сећање на француске војнике и официре страдале у Србији у Првом светском рату и Тимочане пале у Балканским ратовима и Првом светском рату

Четвртак, 19. Октобар 2017

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић положио је венац и одао почаст палим француским војницима и официрима у Првом светском рату, као и Тимочанима палим у Балканским ратовима и Првом светском рату.  Споменик Тимочанима страдалим током Првог светског рата, у Зајечару, сведочи о пострадалима током завршних војних операција за ослобођење земље 1918. године када су припадници Српске војске, заједно са својим француским… опширније »

Апел грађанима који се пријављују на огласе за рад у иностранству да провере да ли конкретне агенције за запошљавање имају важећу дозволу за рад

Четвртак, 19. Октобар 2017

Имајући у виду последњи случај привођења 23 држављана Републике Србије због нелегалног радног ангажмана у Републици Словачкој,  који су то урадили преко Агенције из Словачке, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања апелује још једном на грађане који се пријављују за рад у иностранству преко посредничких агенција за запошљавање, да увек прво провере да ли конкретна агенција има важећу дозволу и лиценцу за рад овог мнистарства. На тај начин држава ће имати увид,… опширније »

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 73. ГОДИШЊИЦЕ ОД ОСЛОБОЂЕЊА БЕОГРАДА У ДРУГОМ СВЕТСКОМ РАТУ

Четвртак, 19. Октобар 2017

Београд – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић предводиће 20. октобра 2017. године у 10.00 часова државну церемонију поводом обележавања 73. годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату уз пуне државне и војне почасти.  У оквиру спомен-комплекса гробља ослободилаца Београда у Другом светском рату (угао Рузвелтове и Прерадовићеве улице), поред министра венце ће положити представници Министарства одбране и Војске Србије, Града Београдa,… опширније »

Почетак друге фазе преквалификације за ИТ

Четвртак, 19. Октобар 2017

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић најавила је почетак друге фазе преквалификације за 900 полазника, након завршетка пилот фазе преквалификације за ИТ, коју је похађало 100 полазника. Брнабић је на скупу поводом завршетка пилот програма преквалификација за ИТ у Палати Србија, рекла да имајући у виду да су дигитализација и подршка ИТ сектору један од кључних приоритета Владе Србије, као и да је пилот фаза потврдила потребу тржишта за ИТ кадровима, одлучено је да се настави… опширније »

Информација о социјалним давањима

Среда, 18. Октобар 2017

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања  саопштава да је предвиђена исплата корисницима: -  Новчане социјалне помоћи, додатка за помоћ и негу другог лица, накнаде за издржавање корисника на породичном смештају и посебне новчане накнаде (по Закону о социјалној заштити); за месец СЕПТЕМБАР  дана 19.10.2017.године, - Основних права бораца, војних инвалида и породица палих бораца за месец СЕПТЕМБАР  дана 20.10.2017.године, - Дечији додатак -… опширније »

Савез слепих Србије захвалио председнику Вучићу и министру Ђорђевићу на куповини Брајевих штампача

Среда, 18. Октобар 2017

Савез слепих Србије саопштио је данас да је дан након састанка са председником Србије Александром Вучићем, испуњено обећање и да су купљена два Брајева штампача са пратећом опремом. Вучић се у понедељак, поводом Међународног дана слепих, састао са представницима Савеза слепих Србије и том приликом нагласио да ће државни органи учинити све колико могу да помогну у решавању проблема са којима се слепи и слабовиди људи суочавају током свакодневног живота. Тада је договорено да Министарство… опширније »