Делегација Министарства у посети Републици Словенији

Среда, 24. Јануар 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србислав Цвејић, в.д. помоћнице министра у Сектору за рад и запошљавање Бојана Станић и в.д. директорке Управе за безбедност и здравље на раду Марина Фуртула боравили су у радној посети Републици Словенији у периоду од 22. до 23. јануара 2018. године.   Приликом посете, представници Министарства састали су се са државном секретарком у Кабинету председника Владе Републике Словеније и шефицом Сектора за… опширније »

OБЕЛЕЖЕНE ГОДИШЊИЦE СМРТИ ВОЈВОДА ЖИВОЈИНА МИШИЋА, ПЕТРА БОЈОВИЋА И ГЕНЕРАЛА ПАВЛА ЈУРИШИЋА-ШТУРМА

Субота, 20. Јануар 2018

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ   Београд – Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводио је државну церемонију полагања венаца и одавања почасти 20. јануара 2018. године у 11 часова поводом обележаања годишњица смрти војвода Живојина Мишића, Петра Бојовића и генерала Павла Јуришића-Штурма.   Поред државаног секретара венце су положили и одали почаст у име Министарства одбране и Војске Србије начелник Генералштаба Војске… опширније »

САОПШТЕЊЕ ЛИЦИМА ЗА БЕЗБЕДНОСТ И ЗДРАВЉЕ НА РАДУ

Петак, 19. Јануар 2018

С А О П Ш Т Е Њ Е ЛИЦИМА ЗА БЕЗБЕДНОСТ И ЗДРАВЉЕ НА РАДУ Због великог интересовања лица за безбедност и здравље на раду поводом позива за учешће на семинару ради усавршавања знања лица за безбедност и здравље на раду, обавештавамо све заинтересоване да је попуњен број учесника за семинар који је заказан за 2. фебруар 2018. године, а да ће први наредни семинар бити одржан у петак 2. марта 2018. године. Позив са пријавом за учешће на семинару благовремено ће бити постављен на интернет… опширније »

Годишњица смрти војвода Живојина Мишића, Петра Бојовића и армијског генерала Павла Јуришића-Штурма

Петак, 19. Јануар 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводиће државну церемонију полагања венаца и одавања почасти 20. јануара 2018. године у 11 часова на Новом гробљу у Београду поводом обележавања годишњица смрти војвода Живојина Мишића и Петра Бојовића, као и армијског генерала Павла Јуришића-Штурма.   Венце ће такође положити представници Министарства одбране и Војске Србије, Града Београда, потомци истакнутих војсковођа као и… опширније »

С А О П Ш Т Е Њ Е

Среда, 17. Јануар 2018

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања  саопштава да је предвиђена исплата корисницима: -   Новчане социјалне помоћи, накнаде за издржавање корисника на породичном смештају, додатка за помоћ и негу другог лица и посебне новчане накнаде (по Закону о социјалној заштити); за месец ДЕЦЕМБАР  дана 19.01.2018.године,     - Дечији додатак - родитељски додатак за месец ДЕЦЕМБАР  дана 19.01.2018.године   - Основних права бораца, војних… опширније »

ЗАВРШЕНЕ СУ ПРВЕ ЈАВНЕ КОНСУЛТАЦИЈЕ О НАЦРТУ ЗАКОНА О РОДНОЈ РАВНОПРАВНОСТИ

Среда, 10. Јануар 2018

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ЗАВРШЕНЕ СУ ПРВЕ ЈАВНЕ КОНСУЛТАЦИЈЕ О НАЦРТУ ЗАКОНА О РОДНОЈ РАВНОПРАВНОСТИ Завршене су on line јавне консултације о Нацрту закона о родној равноправности, које су вођене од стране Сектора за антидискриминациону политику и унапређење родне равноправности Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, посредством јавне објаве на сајту надлежног Министарства, као и на сајту Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом. Консултације су трајале у периоду од… опширније »

Додела награда у оквиру пројекта „Човек године“

Четвртак, 04. Јануар 2018

Поштоване колеге, Позивамо вас да у петак, 05. јануара у 11 часова, у Плавом салону, Палата Србије (источни улаз, Булевар Михајла Пупина 2) испратите догађај „Човек године“, који организује Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Удружење осигуравача Србије.   Пројекат „Човек године“ има за циљ да додатно мотивише запослене у обављању послова, а комисија је одабрала 100 најистакнутијих запослених у свакој од области  из надлежности… опширније »

Државни секретар Стана Божовић на завршној конференцији пројекта „Стручни семинари за социјалне раднике: Онлајн сугурност деце – наша одговорност!“

Четвртак, 28. Децембар 2017

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Стана Божовић говорила је у Новом Саду на завршној конференцији након серије од седам стручних семинара намењених социјалним радницима "Онлајн сигурност деце - наша одговорност". Током пројекта који је у претходна четири месеца реализовала Фондација Тијана Јурић, предавачи ове фондације, укључујући и припаднике Министарства унутрашњих послова Србије, едуковали су 200 социјалних радника у… опширније »

Обележен Међународни дан сећања на Роме страдале у Другом светском рату

Субота, 16. Децембар 2017

Панчево, Јабука  – Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводио је 16. децембра 2017. године државну церемонију поводом обележавања Међународног дана сећања на Роме страдале у Другом светском рату која је одржана у оквиру локалитета масовне гробнице цивила страдалих у Другом светском рату, у оквиру Спомен-комплекса „Стратиште“ у Јабуци код Панчева.   „Данашњи дан Србија је посветила страдалим… опширније »

OБЕЛЕЖEНА 103. ГОДИШЊИЦА ОД КОЛУБАРСКЕ БИТКЕ

Петак, 15. Децембар 2017

Лазаревац  – Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводио је 15. децембра 2017. године  државну церемонију поводом обележавања 103. године од Колубарске битке у Спомен-храму са костурницом светог Димитрија у Лазаревцу у чијој крипти почива преко 40.000 српских и аустроугарских војника.   Истог дана, у наставку програма одавањем државних и војних почасти код Споменика српском ратнику у центру Лазаревца… опширније »