Министар Ђорђевић положиће венац на гроб вожда Карађорђа поводом Дана државности Србије

Среда, 14. Фебруар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић положиће венац Владе Републике Србије и одати почаст вожду Карађорђу 15. фебруара 2018. године у 13 часова у цркви Светог Ђорђа на гробу вожда Карађорђа на Опленцу , поводом Дана државности Србије – Сретења.   Венце ће поред министра положити и делегација Министарства одбране и Војске Србије, представници Општине Топола, удружења за неговање традиција ослбодилачких ратова Србије и грађани.    … опширније »

Обележeна 117. годишњица смрти краља Милана Обреновића

Недеља, 11. Фебруар 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Негован Станковић, предводио је државну церемонију поводом обележавања 117. годишњице смрти краља Милана Обреновића која је обележена у манастиру Крушедол на Фрушкој гори, крај гроба Краља Милана.   Државну церемонију је организовао Владин Одбор за неговање традиција ослободилачких ратова Србије. Поред државног секретара Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања венце су положили и… опширније »

Oбележавање 117. годишњице од смрти краља Милана Обреновића

Петак, 09. Фебруар 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводиће државну церемонију поводом обележавања 117. годишњице од смрти краља Милана Обреновића која ће бити одржана 11. фебруара 2018. године у 12   часова код гроба краља Милана Обреновића који се налази у манастиру Крушедол у Иригу на Фрушкој гори . Том приликом државни секретар положиће венац и одати почаст. Организатор државне церемоније је Владин Одбор за неговање традиција… опширније »

Државни секретар Ненад Нерић и амбасадорка Израела у Републици Србији Њ.Е. Алона Фишер-Кам посетили Дом за старе Вождовац

Уторак, 06. Фебруар 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић, амбасадорка Израела у Републици Србији Њ.Е. Алона Фишер-Кам и председник Јеврејске општине Београд Данило Медић посетили су Дом за старе Вождовац, организациону  јединицу Установе Геронтолошког центра Београд.   Државни секретар истакао је да је једна од главних обавеза Министарства брига о најстаријим грађанима, и да ће се у складу са тим лично заложити да им обезбеди што боље услове… опширније »

Извештај о раду Инспектората за рад за 2017. годину

Понедељак, 05. Фебруар 2018

Извештај о раду Инспектората за рад за 2017. годину опширније »

Одржан семинар у циљу усавршавања знања лица за безбедност и здравље на раду

Понедељак, 05. Фебруар 2018

Управа за безбедност и здравље на раду, у Београду у просторијама Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, одржала је семинар у циљу усавршавања знања лица за безбедност и здравље на раду.   Семинар је отворила в.д. директора Управе за безбедност и здравље на раду Марина Фуртула, која је истакла да је ово први у низу семинара, потпуно бесплатних за учеснике, које ће Управа за безбедност и здравље на раду организовати у циљу континуираног усавршавања знања лица… опширније »

Годишњи извештај о раду инспекције социјалне заштите за 2017. годину

Среда, 31. Јануар 2018

Инспекција социјалне заштите, као организациона јединица Сектора за бригу о породици и социјалну заштиту Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, је у периоду 01. јануар – 31. децембар 2017. године предузимала мере и активности у области социјалне заштите са циљем обезбеђивања законитости рада и успостављања квалитета услуга социјалне заштите, а на основу Закона о социјалној заштити, Закона о инспекцијском надзору и припадајућим подзаконским актима. Приоритетно… опширније »

Потписан колективни уговор

Понедељак, 29. Јануар 2018

Дана 29. јануара 2018. године, репрезентативни синдикат: Синдикат запослених у здравству и социјалној заштити Србије, који представља др Зоран Савић и Влада Републике Србије, коју представља министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, закључили су и потписали Споразум о продужењу рока важења Посебног колективног уговора за социјалну заштиту у Републици Србији, до 31. јануара 2019. године, који ће бити објављен у „Службеном гласнику Републике… опширније »

Министар Ђорђевић на додели признања „Јосеф Жамбоки дарује грађанима Београда и Србије“

Субота, 27. Јануар 2018

Министру за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зорану Ђорђевићу, 28. јануара 2018. године у 12 часова у Народном позоришту, Велика сала (Француска 3) у Београду, биће уручено признање Кнесет-а и Министарства иностраних послова Израела „Јосеф Жамбоки дарује грађанима Београда и Србије“, као једном од заслужних појединца за развој међудржавних односа и културних веза.                 Позивамо… опширније »

Министар Ђорђевић са директорима центара за социјални рад и директорима установа социјалне заштите

Петак, 26. Јануар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, како је на почетку свог мандата и најавио, наставља континуиране састанке са руководствима центара за социјални рад и установа социјалне заштите у циљу унапређења рада ових центара и установа.   Министар ће у суботу, 27. јануара 2018. са почетком у 13 часова у Палати Србија, сали Србија (Булевар Михајла Пупина 2) одржати састанак са директорима свих центара за социјални рад и установа социјалне заштите из целе… опширније »