Министар Ђорђевић и руски министар Топилин у посети Центру за смештај и дневни борaвак деце и омладине ометене у развоју

Понедељак, 20. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и министар рада и социјалне заштите Руске Федерације Максим Анатољевич Топилин посетиће у уторак, 21. новембра у 11 часова Центар за смештај и дневни борaвак деце и омладине ометене у развоју Београд (Шекспирова 8). Планиран је обилазак установе, радионице за домаћинство и креативне радионице за кориснике, као и обилазак групе корисника са Ретовим синдромом и групе одраслих. Након обиласка предвиђене су изјаве за… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић у посети Зрењанину и Ковачици

Четвртак, 16. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, у петак, 17. новембра 2017. године у 10:00 часова , присуствоваће заједно са министром привреде Гораном Кнежевићем обележавању Дана града Зрењанина ( Трг Зрењанин ). Од 11:00 до 12:30 часова, са амбасадором Републике Пољске, Њ.Е., Томашом Његођишом министар ће обићи Геронтолошки центар Зрењанин (Принципова 22-26), а након тога су уследиће изјаве за медије. Министар Зоран Ђорђевић ће у 13:30 са в.д. помоћником… опширније »

Државни секретар Ненад Нерић отворио конференцију „Заједно можемо више“

Уторак, 14. Новембар 2017

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања  Ненад Нерић заједно са шефом Делегације ЕУ у Србији Семом Фабрициом отворио је конференцију и изложбу ауторске графике под називом „Заједно можемо више“.                 Конференција је организована поводом завршетка пројекта „Подршка Евроспке уније инклузивном друштву“ у организацији Делегације ЕУ у… опширније »

Обележена годишњица Дана примирја у Првом светском рату на српском војничком гробљу у Битољу у Републици Македонији

Понедељак, 13. Новембар 2017

Поводом обележавања годишњице Дана примирја у Првом светском рату на српском војничком гробљу у Граду Битољу у Републици Македонији одржана је церемонија полагања венаца коју је предводио в.д помоћника министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Милошевић.     „Данашњи дан представља празник за читав свет, али и опомену за све нас да мудрошћу, радом и поштењем сачувамо своју државу и слободу за коју су животе дали наши славни преци. Да се ослањамо… опширније »

Полагање венаца поводом Дана примирја у Првом светском рату на српском војничком гробљу у Битољу у Републици Македонији

Петак, 10. Новембар 2017

Поводом обележавања годишњице Дана примирја у Првом светском рату 11. новембра 2017. године у 11 часова на српском војничком гробљу у Граду Битољу у Републици Македонији биће одржана церемонија полагања венаца коју ће предводити помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Милошевић. Церемонији ће такође присуствовати студенти Криминалистичко-полицијске и Војне академије из Београда, представници Министарства одбране и Војске Србије, Владе Републике Македоније… опширније »

ИЗВРШАВАЊЕ ПОЧАСНЕ ПАЉБЕ У ЧАСТ ДРЖАВНОГ ПРАЗНИКА ДАНА ПРИМИРЈА У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ

Четвртак, 09. Новембар 2017

10. новембра 2017. године у 16.00 часова са Савске терасе Београдске тврђаве у част Дана примирја у Првом светском рату, државног празника у Републици Србији биће извршена почасна артиљеријска паљба са десет плотуна из шест артиљеријских оруђа.     Почасна артиљеријска паљба биће извршена уз највише војне почасти од стране почасне јединице Гарде Војске Србије, уз интонирање државне химне Републике Србије и подизање заставе.        опширније »

ДАН ПРИМИРЈА У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ

Среда, 08. Новембар 2017

Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у име Владе Републике Србије уз пуне војне и државне почасти предводиће централну државну церемонију полагања венаца и одавања почасти 11. новембра 2017. године у 11 часова код спомен-костурнице бранилаца Београда у Првом светском рату (комплекс Новог гробља у Београду).   Централној државној церемонији присуствоваће високи представници министарстава Владе Републике Србије, Војске Србије, Града Београда,… опширније »

МЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ФАШИЗМА И АНТИСЕМИТИЗМА

Среда, 08. Новембар 2017

Поводом обележавања Међународног дана борбе против фашизма и антисемитизма 9. новембра 2017. године у 19 часова у Народном позоришту у Београду биће одржан Меморијални концерт. Тим поводом присутнима ће се обратити министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић. Обележавању Међународног дана борбе против фашизма и антисемитизма ће такође присуствовати  представници Народне скупштине, Владе Србије, ветерани Другог светског рата, преживели заточеници… опширније »

Радно време на државни празник Дан примирја у Првом светском рату

Понедељак, 06. Новембар 2017

Према Закону о државним и другим празницима у Републици Србији, Дан примирја у Првом светском рату празнује се 11. новембра, који ове године пада у суботу. На овај дан не раде државни и други органи, привредна друштва и други облици организовања за обављање делатности или услуга. Како се, према наведеном закону, померање државних празника који су нерадни дани врши само када одређени празник падне у недељу, то је ове године понедељак, 13. новембар радни дан. опширније »

Позив локалним самоуправама да подрже Сениор картице

Недеља, 05. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, гостујући на ТВ Пинку, рекао је између осталог, да су Сениорске персонализоване бесплатне картице пројекат Града Београда који је прва локална самоуправа у Србији која је увела овакву врсту услуге, за добробит старијих суграђана. Ђорђевић је рекао да у Београду постоји велико интересовање за сениорским картицама и да је ово само један од начина како нашим најстаријим грађанима можемо да помогнемо. Како је… опширније »