Полагање венаца код споменика маршалу Франше Д’Епереу

Уторак, 11. Септембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић положиће венац код споменика маршалу Франше Д’Епереу 12. септембра, у 11 часова.   Поред министра Ђорђевића, венце ће положити амбасадор Француске Фредерик Мондолони, заменик градоначелника Града Београда Горан Весић и госпођа Клод де Сен Пјер, унука Маршала Д’Епереа.     Након церемоније полагања венаца предвиђене су изјаве за медије. Молимо представнике медија да потврде своје присуство… опширније »

Одржана још два састанка са експертима МАПС мисије

Петак, 07. Септембар 2018

Државна секретарка Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања др Стана Божовић одржала је састанке са експертима MAPS  мисије - подршка интегрисању, убрзању и мерама политике, која се спроводи у Републици Србији уз подршку експерата Тима Уједињених нација у Србији, Делегације Европске уније, Светске банке и других партнера, у вези прилагођавања УН Циљева одрживог развоја националним потребама у складу са процесом приступања Европској унији.   Тема првог… опширније »

Помоћница министра Биљана Барошевић на обележавању Светског дана особа са повредом кичмене мождине

Четвртак, 06. Септембар 2018

В.д. помоћника министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић присуствовала је обележавању Светског дана особа са повредом кичмене мождине које реализацијом активности у оквиру пројекта „Један дан у мојим ципелама“  организује Савез параплегичара и квадриплегичара Србије .   Помоћница Биљана Барошевић истакла је да је овај дан прилика да се подсетимо колики је значај мисије Савеза као и да ће… опширније »

OБЕЛЕЖЕНА 212. ГОДИШЊИЦА ОД БОЈА НА ДЕЛИГРАДУ

Уторак, 04. Септембар 2018

Државни секретар Mинистарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводио је државну церемонију поводом обележавања 212. годишњице од  боја на Делиграду у спомен-храму светог архангела Михаила са костурницом на Делиграду код Алексинца.   Поред државног секретара венце су положили и одали почаст и представници Министарства одбране и Војске Србије, Општине Алексинац као и представници бројних удружења и грађана опредељених за неговање традиција… опширније »

Састанак са експертима МАПС мисије

Понедељак, 03. Септембар 2018

Састанак државне секретарке Стане Божовић са експертима МАПС мисије – подршка интегрисању, убрзању и мерама политике, која се спроводи у Републици Србији уз подршку експерата Тима Уједињених нација у Србији, Делегације Европске уније, Светске банке и других партнера, у вези прилагођавања УН Циљева одрживог развоја националним потребама у складу са процесом приступања Европској унији, одржан је 3. септембра 2018. године у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.… опширније »

OБЕЛЕЖАВАЊЕ 212. ГОДИШЊИЦЕ ОД БОЈА НА ДЕЛИГРАДУ

Понедељак, 03. Септембар 2018

Државни секретар Mинистарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић, предводиће државну церемонију поводом обележавања 212. годишњице од  боја на Делиграду 4. септембра 2018. године у 11 часова у спомен-храму светог архангела Михаила са костурницом на Делиграду код Алексинца. Церемонија подразумева полагање венаца и одавање почасти.   Том приликом венце ће положити и представници Министарства одбране и Војске Србије, Општине Алексинац као и… опширније »

Састанак са представницима Инспектората за рад из целе Србије

Недеља, 02. Септембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић одржаће састанак са начелницима Инспектората за рад са територије целе Републике Србије и инспекторима рада из Београда, поводом рада Инспектората, у понедељак 03. септембра у 10:30 часова у Палати Србија, сала Београд (Булевар Михајла Пупина 2) .   Новинарима ће бити обезбеђено снимање почетка састанка, након чега ће министар Ђорђевић и директор Инспектората за рад Стеван Ђуровић дати изјаве за медије. Молимо… опширније »

Званично отварање реконструисаног објеката ОШ „Сремски фронт“ у Моловину

Петак, 31. Август 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и амбасадор Краљевине Норвешке Њ.Е. Арне Санес Бјорнстад посетиће у понедељак 3. септембра  2018. године у 08:30 часова ОШ „Сремски фронт“ у Моловину (Фрушкогорска бб), поводом церемоније званичног отварања реконструисаног објеката ове установе.   Основна школа „Сремски фронт“ у Моловину једна је од васпитно-образовних установа у којој су завршени радови реконструкције у оквиру… опширније »

ОБЕЛЕЖЕНА 213. ГОДИШЊИЦА ОД ОСНИВАЊА ПРАВИТЕЉСТВУЈУШЧЕГ СОВЈЕТА СРПСКОГ

Понедељак, 27. Август 2018

Полагањем венаца и одавањем државних и војних почасти код споменика кнезу Сими Марковићу, у Великом Борку, обележена је 213. годишњица оснивања Правитељствујушчег совјета српског.   Поред представника Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, церемонији су присуствовали и положили венце представнивици Министарства одбране и Војске Србије, председник Градске општине Барајево, као и бројна удружења и грађани опредељени за неговање традиција ослободилачких ратова… опширније »

OБЕЛЕЖАВАЊЕ 104. ГОДИШЊИЦЕ ОД ЦЕРСКЕ БИТКЕ

Петак, 17. Август 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић предводиће државну церемонију 19. августа 2018. године у 11 часова у оквиру  спомен-комплекса „Церска битка“ у месту Текериш код Лознице поводом обележавања 104. годишњице од Церске битке.       Церемонија подразумева полагање венаца и одавање почасти, пригодан уметнички програм и протоколарна обраћања.   Организатор државне церемоније је Влада Републике Србије - Одбор за… опширније »