Директорка Управе за безбедност и здравље на раду на државном такмичењу екипа Црвеног крста Србије - Прва помоћ при повредама на раду

Понедељак, 02. Октобар 2017

Директорка Управе за безбедност и здравље на раду, Марина Фуртула, уручила је медаље најмлађим учесницима такмичења на државном такмичењу екипа Црвеног крста Србије у пружању прве помоћи и реалистичном приказу повреда, стања и обољења - Прва помоћ при повредама на раду. Ово такмичење је највећа и најмасовнија манифестација коју Црвени крст Србије организује сваке године, окупља више од 600 волонтера Црвеног крста из целе Србије и одржано је под покровитељством Министарства за рад,… опширније »

Друга група студената од данас у Министарству у оквиру реализације програма волонтирања

Понедељак, 02. Октобар 2017

Помоћница министра у Сектору за међународну сарадњу, европске интеграције и пројекте Јована Миловановић дочекала је другу групу од 45 студената у оквиру програма волонтирања, који се реализује према потписаном Протоколу са деканима Правног факултета и Факултета политичких наука Универзитета у Београду. Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић потписао је 22. августа 2017. године Протокол о сарадњи у реализацији програма волонтирања са деканима Правног… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић говори на отварању Дечје недеље

Понедељак, 02. Октобар 2017

Министар Зоран Ђорђевић говориће на отварању Дечје недеље у понедељак, 2. октобра, са почетком у 11:00 сати, у Републичком заводу за социјалну заштиту, Теразије 34. Ове године, Дечја недеља, која се одвија под покровитељством Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, биће још једна прилика да се, поштујући одговарајућа међународна и национална документа као и позитивне прописе, створе још бољи услови за остваривање права детета на оптималан развој подстицањем… опширније »

Министар Ђорђевић на свечаном дочеку нових бруцоша Правног факултета

Недеља, 01. Октобар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у понедељак, 2. октобра, у 9:45 часова, на Правном факултету у Београду (Булевар Краља Александра 67) обратиће се бруцошима на свечаном дочеку поводом нове школске године 2017/2018. Ђорђевић ће им указати на важност школовања и њиховог даљег професионалног усмеравања. Министар ће истаћи и улогу и одговорност државе Републике Србије, која младим људима након стеченог образовања пружа могућност да своје прве… опширније »

КОМЕМОРАТИВНО ОКУПЉАЊЕ НА СТРATИШТУ У ЈАЈИНЦИМА

Петак, 29. Септембар 2017

Најава догађаја   Београд – Председник Републике Србије Aлександар Вучић предводиће 1. октобра 2017. године у 11.00 часова на стрaтишту у Јајинцима код Београда државну комеморативну свечаност посвећену очувању достојанственог сећања на више десетина хиљада брутално ликвидираних на том месту страдања у Другом светском  рату. Државној церемонији присуствоваће председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић,… опширније »

OБЕЛЕЖАВАЊЕ 99. ГОДИШЊИЦЕ ОД ПРОБОЈА СОЛУНСКОГ ФРОНТА

Петак, 29. Септембар 2017

НАЈАВА ДОГАЂАЈА   Солун (Р.Грчка) – Помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Милошевић предводиће у име Владе Србије, 30. септембра 2017. године са почетком у 11:00 часова, церемонију полагања венаца и одавања почасти на српском војничком гробљу Зејтинлик у Солуну поводом обележавања 99. годишњице од пробоја Солунског фронта. Церемонији ће такође присуствовати делегација Министарства Одбране и Војске Србије, делегација Министарства рада и борачке… опширније »

Обележавање 26. годишњице од смрти народног хероја Милана Тепића

Четвртак, 28. Септембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и министар одбране Александар Вулин предводиће церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања 26. годишњице од смрти народног хероја Милана Тепића, у петак, 29. септембра 2017. године у 14 часова. Тим поводом планирана је и церемонија свечаног откривања новог споменика посвећеног народном хероју Милану Тепићу на углу улица Љутице Богдана и кнеза Александра Карађорђевића на Дедињу. После свечане… опширније »

Помоћница министра Биљана Барошевић на Свечаној академији и отварању Индукционе петље поводом Међународне недеље глувих

Среда, 27. Септембар 2017

Ове године ће Међународна недеља глувих у организацији Савеза глувих и наглувих Србије бити обележена манифестацијом под називом: ,,Пуна инклузија уз знаковни језик“. В.д. помоћника министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић и директор Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање - Филијала Смедерево, Милан Перић, поводом Међународне недеље глувих, отвориће 28. септембра Индукциону петљу која је… опширније »

Државни секретар Мујо Муковић отворио 14. Саветовање лекара вештака Фонда пензијског и инвалидског осигурања

Среда, 27. Септембар 2017

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Мујо Муковић отворио је 26.септембра 14. Саветовање лекара вештака Фонда ПИО у Пролом бањи, у име министарства и као изасланик министра Зорана Ђорђевића. Муковић је том приликом похвалио посебно Сектор за медицинско вештачење фонда ПИО и улагање у знање лекара вештака, што директно утиче на квалитет прегледа - а тиме и на положај рањивих група, посебно особа са инвалидитетом. Министарство за рад, запошљавање,… опширније »

Помоћник министра Саша Трандафиловић отворио Одељење за палијативну негу у Геронтолошком центру Крагујевац

Уторак, 26. Септембар 2017

Помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Сектору за економско-финансијске послове Саша Трандафиловић, заједно са представницима делегације Европске уније, свечано је отворио Одељење за Палијативну негу у Геронтолошком центру Крагујевац. У Геронтолошком центру Крагујевац спроведен је пројекат ''Палијативна нега и збрињавање у локалној заједници'', који је финансирала Европска унија у оквиру пројекта ''Подршка Европске уније инклузивном… опширније »