Државна секретарка Стана Божовић на конференцији „Добар ментор - одлична пракса“

Уторак, 28. Новембар 2017

Државна секретарка Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Стана Божовић говорила је конференцији под називом „Добар ментор - одлична пракса“.             Она је истакла да су праксе посебно важне у контексту транзиције младих из света образовања у свет рада и да утичу на повећање запошљивости појединца, односно омогућавају стицање радног искуства и развој општих и специфичних компетенција и… опширније »

Отворена Радионица о раду са мигрантском популацијом

Уторак, 28. Новембар 2017

Саветник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Миленко Никић    отворио је Радионицу о раду са мигрантском популацијом у организацији Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, а коју је подржао Дански савет за избеглице.     „Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања наставиће да спроводи политику Владе Републике Србије и понашаће се једнако према свим мигрантима, пружајући им адекватну помоћ… опширније »

Одржана трибина „Безбедност и здравље на раду – Усаглашеност домаћих прописа са европским законодавством, мањкавости у повезивању теорије и праксе, односно у примени прописа из ове области“

Понедељак, 27. Новембар 2017

Државни секретар у министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић и в.д. директора Управе за безбедност и здравље на раду Марина Фуртула, присуствовали су трибини у организацији Зајечарског управног округа, на тему: „Безбедност и здравље на раду – Усаглашеност домаћих прописа са европским законодавством, мањкавости у повезивању теорије и праксе, односно у примени прописа из ове области“. Државни секретар Ненад Нерић, истакао је важност… опширније »

Државни секретар Стана Божовић на Семинару за инспекторе и инспекторке рада под називом „Примена антидискриминационих прописа“

Четвртак, 30. Новембар 2017

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Стана Божовић отворила је семинар за инспекторе и инспекторке рада  под називом "Примена антидискриминационих прописа", заједно са повереницом за заштиту равноправности Бранкицом Јанковић,  замеником амбасадора Мисије ОЕБС у Србији Џозефом Мелом и професорком  Правног факултета Универзитета у Београду Иваном Крстић.   Том приликом, истакла је да се дискриминација на раду… опширније »

Oбележавање 76. годишњице од битке на Кадињачи

Понедељак, 27. Новембар 2017

Државни секретар министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић ће предводити државну церемонију поводом обележавања 76. годишњице од битке на Кадињачи која ће бити одржана 29. новембра 2017. године у 11 часова у оквиру Спомен-комплекса „Кадињача“ код Ужица.   Код спомен-костурнице херојима Кадињаче биће положени венци и одате државне и војне почасти. Поред државног секретара венце ће такође положити представници Министарства одбране и… опширније »

Државна секретарка Стана Божовић на Семинару за инспекторе и инпекторке рада под називом „Примена антидискриминационих прописа“

Петак, 24. Новембар 2017

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије Стана Божовић отвориће семинар за инспекторе и инспекторке рада "Примена антидискриминационих прописа" , у понедељак 27. новембра, у 10 часова , у хотелу "Зира" , Рузветова 35, сала "Родос". опширније »

Потписивање Меморандума о сарадњи на успостављању СОС телефонске линије за жене жртве насиља

Петак, 24. Новембар 2017

На Међународни дан борбе против насиља над женама, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић потписаће у суботу 25. новембра 2017. године у 10 часова Меморандум о сарадњи на успостављању СОС телефонске линије за жене жртве насиља, у згради „Београђанка“ (Масарикова 5), 12. спрат, канцеларије бр. 1208 и 1209. Меморандум о сарадњи на успостављању СОС телефонске линије за жене жртве насиља ће бити потписан између Министарства за рад, запошљавање,… опширније »

Министар за рад,запошљавање, борачка и социјална питања одржаће први пут састанак са свим представницима Савеза удружења особа са инвалидитетом са територије Србије

Уторак, 21. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић одржаће у среду, 22.11.2017. године са почетком у 11 часова у згради „Палата Србије“, источни улаз,V спрат, сала 533, састанак са представницима 33 савеза удружења особа са инвалидитетом које у свом саставу имају 565 локалних удружења особа са инвалидитетом са територије целе Србије. Састанку су, поред представника савеза, позвани да присуствују и представници локалних организација. На састанку ће први… опширније »

Обележена годишњица ослобођења Бања Луке у Првом светском рату

Уторак, 21. Новембар 2017

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић, у име Владе Републике Србије, присуствовао је обележавању годишњице ослобођења Бања Луке у Првом светском рату, у Храму Христа Спаситеља. Након верског помена несталим и погинулим српским борцима у Првом светском рату присутнима су се обратили и председник Републике Српске Милорад Додик, министaр за рад и борачко-инвалидску заштиту Владе Републике Српске Миленко Савановић и градоначелник Бања… опширније »

Министар Ђорђевић на састанку Социјално - економског савета

Уторак, 21. Новембар 2017

Социјално - економски савет Републике Србије и Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања одржаће састанак под називом „Значај локалних Социјално - економских савета“ у среду, 22. новембра, у 13 часова у просторијама Клуба посланика (Толстојева 2).     Тема састанка је формирање и активан рад локалних социјално - економских савета који су од великог значаја за унапређење социјалног дијалога у Републици Србији. Развој и јачање ових савета јесу… опширније »