41. Међународни сајам превенције и реаговања у ванредним ситуацијама и безбедности и здравља на раду 112 ЕКСПО

Среда, 26. Септембар 2018

У периоду од 2. до 5. октобра 2018. године на Београдском сајму, хала 2 , одржава се 41. Међународни сајам превенције и реаговања у ванредним ситуацијама и безбедности и здравља на раду 112 ЕКСПО под покровитељством Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Управе за безбедност и здравље на раду.   Циљ сајма је указивање на значај безбедности и здравља на раду и примене превцентивних мера кроз систем одговорног пословања  ради заштите живота и здравља… опширније »

Обележавањe 158. годишњице од смрти кнеза Милоша Великог

Уторак, 25. Септембар 2018

Помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Милошевић предводиће церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања 158. годишњице од смрти кнеза Милоша Великог 26. септембра 2018. године у 12 часова у Саборној цркви у Београду.   Церемонија ће обухватити верски обред, полагање венаца и одавање почасти.   Организатор комеморативне свечаности је Одбор Владе Републике Србије за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.   Венце… опширније »

Инфо дан Социјално-економског савета

Понедељак, 24. Септембар 2018

Министар за рад, запошљавање борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић говориће на скупу поводом инфо дана, који ће бити одржан у Дому Народне скупштине (Трг Николе Пашића 13, мала сала) у сарадњи са Социјално-економским саветом Републике Србије, у уторак, 25. септембра са почетком у 12.00 часова. На панел дискусији присутнима ће се обратити и председник Одбора за европске интеграције Ненад Чанак и председница Одбора за рад, социјална питања, друштвену укљученост и… опширније »

Министарство за рад, запошљавања, борачких и социјалних питања посвећено инклузији Рома

Петак, 21. Септембар 2018

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања са једанаест општина у партнерству са Сталном конференцијом градова и општина и Делегацијoм Европске Уније кроз програм „Подршка инклузији Рома“ потписало је уговоре за израду урбанистичких планова за ромска насеља и то: Кучево, Беочин, Бач, Лесковац, Куршумлија, Врњачка Бања, Бујановац, Сомбор, Пећинци, Лебане и Сурдулица.   Укупна вредност израде предвиђених планова је више од 11 милиона динара.  … опширније »

Министар Ђорђевић на конференцији Центра јавних служби за запошљавање земаља југоисточне Европе (CPESSEC)

Петак, 21. Септембар 2018

Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствоваће на Директорској и експертској конференцији Центра јавних служби за запошљавање земаља југоисточне Европе (CPESSEC) у понедељак, 24. септембра, са почетком у 09:30 часова, у Скупштини града Београда, (Драгослава Јовановића 2).   Поред министра Ђорђевића, присутнима ће се обратити директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић, који ће и отворити конференцију, као и амбасадор Аустрије у… опширније »

ДАН СЕЋАЊА НА СРПСКЕ И ГРЧКЕ ВОЈНИКЕ СТРАДАЛЕ У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ

Четвртак, 20. Септембар 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводиио је церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања Дана сећања на страдале грчке и српске војнике у Првом светском рату, која је одржана 20. септембра 2018. године у у оквиру комплекса грчког војничког гробља из периода Првог светског рата  у Пироту и код споменика српским војницима страдалим у Првом светском рату.   Венце је поред представника… опширније »

Конференција поводом представљања пројекта „ЕУ помоћ Националној служби за запошљавање“ и „ЕУ подршка политици запошљавања“

Четвртак, 20. Септембар 2018

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања организује конференцију поводом представљања пројеката „ЕУ помоћ Националној служби за запошљавање“ и „ЕУ подршка политици запошљавања“ која ће се одржати у петак, 21. септембра 2018. у 9 часова у Дому Народне скупштине - Плава сала (Трг Николе Пашића 13).   Медијима ће се обратити министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, министар финансија Синиша Мали и шеф… опширније »

ДАН СЕЋАЊА НА СРПСКЕ И ГРЧКЕ ВОЈНИКЕ СТРАДАЛЕ У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ

Среда, 19. Септембар 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводиће церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања Дана сећања на страдале грчке и српске војнике у Првом светском рату. Церемонија ће бити одржана 20. септембра 2018. године у 11.30 часова у оквиру комплекса грчког војничког гробља из периода Првог светског рата  у Пироту и код споменика српским војницима страдалим у Првом светском рату.   Венце ће поред… опширније »

Уручивање уговора за запошљавање 158 лица у Смедереву

Понедељак, 17. Септембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствоваће  свечаном уручивању уговора за запошљавање 158 лица, који се односе на самозапошљавање, запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих на новоотвореним радним местима и на јавне радове у уторак, 18. септембра са почетком у 11 часова у просторијама Градске управе Смедерево (Омладинска 1).   Поред министра Ђорђевића присутнима ће се обратити и директор Националне службе за… опширније »

Цивилно друштво активно укључено у решавање мешовитих миграционих токова

Понедељак, 17. Септембар 2018

Представници Сектора за међународну сарадњу, европске интеграције и пројекте Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања одржали су састанак са представницима 24 организације цивилног друштва које су од почетка избегличке кризе биле значајни партнери институцијама Републике Србије у управљању мешовитим миграционим токовима.   Тема састанка била је унапређења механизама и модела сарадње у управљању миграцијама у Републици Србији, са посебним акцентом на сарадњу… опширније »