OБЕЛЕЖАВАЊЕ 211. ГОДИШЊИЦЕ ОД БОЈА НА МИШАРУ

Петак, 11. Август 2017

Мишар, Шабац – Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић ће 13. августа 2017. године у 10 часова предводити државну церемонију обележавања 211. годишњице од Боја на Мишару код Шапца. Церемонија ће бити одржана код споменика Карађорђу и Мишарским јунацима у месту Мишар код Шапца. Церемонија подразумева полагање венаца и одавање највиших државних и војних почасти, обраћање државног секретара и градоначелника Шапца, као и пригодан… опширније »

Састанак министра Зорана Ђорђевића са председником Покрајинске владе АП Војводине Игором Мировићем

Среда, 09. Август 2017

У четвртак, 10. августа 2017. године, с почетком у 13.00 часова, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић одржаће састанак са председником Покрајинске владе АП Војводине Игором Мировићем. Састанак ће бити одржан у салону 16, на првом спрату у згради Покрајинске владе, Булевар Михајла Пупина 16, 21101 Нови Сад . ТВ сниматељима и фоторепортерима биће омогућено да сниме почетак састанка, саопштење за јавност биће медијима достављено након састанка. опширније »

ОБЕЛЕЖАВАЊE 88. ГОДИШЊИЦЕ ОД СМРТИ ДР РУДОЛФА АРЧИБАЛДА РАЈСА

Понедељак, 07. Август 2017

Београд – Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић ће предводити државну церемонију поводом обележавања 88. годишњице од смрти др Рудолфа Арчибалда Рајса, 08. августа 2017. године у 11 часова код споменика др Арчибалда Рајса који се налази у Топчидерском парку (у близини „Милошевог конака“). свечаност подразумева полагање венаца и одавање државних и војних почасти. Поред државног секретара, венце ће положити… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић у посети рудницима поводом Дана рудара

Субота, 05. Август 2017

Поводом Дана рудара, 6. августа, министар за рад, запошљавање, борачка  и социјална питања, Зоран Ђорђевић, и државни секретари у овом министарству Ненад Нерић и Негован Станковић, обићи ће у недељу, 6.августа 2017. године три рудника у Србији.    Биће посећени рудник и флотација "Рудник" у месту Рудник, Рударско-топионичарски басен Бор, као и Јавно предузеће за подземну експлоатацију угља Ресавица.   Дан рудара је установљен у знак сећања на 6. август 1903.… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић у обиласку прихватних центара у Србији

Субота, 05. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка  и социјална питања, Зоран Ђорђевић, обићи ће у недељу, 6.августа 2017. године прихватне центре у Србији, са тимом својих сарадника из овог министарства.   Министар ће се непосредно упознати са радом ових центара, условима у којима бораве њихови корисници, као и свим аспектима рада и сарадње са другим државним органима и међународним организацијама на овом пољу. опширније »

Државни секретар Ненад Нерић у посети Прихватном центру у Адашевцима

Понедељак, 31. Јул 2017

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Ненад Нерић, посетио је Прихватни центар у Адашевцима, који је адаптиран у оквиру Пројекта „Систем сталне испоруке помоћи мигрантској популацији у Србији“ , финансираног од стране Банке за развој Савета Европе (CEB). Државни секретар Нерић је том приликом нагласио значај подршке коју Банка за развој Савета Европе пружа Републици Србији од 2015. године, кроз директну бесповратну финансисјку помоћ… опширније »

„Отворена врата“ Сектора за антидискриминациону политику и унапређење родне равноправности

Понедељак, 31. Јул 2017

Министарствo за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, по први пут, спроводи акцију „Отворена врата“ у циљу унапређења положаја маргинализованих друштвених група. „Отворена врата“ биће одржана у четвртак 03. августа 2017. године од 10.00 до 12.00 часова, у просторијама Сектора за антидискриминациону политику и унапређење родне равноправности у Београду, ул. Теразије бр.41, на 3. спрату. Потребно је посету претходно највити и заказати на број телефона… опширније »

Делегација Министарства за рад у посети Прихватном центру за мигранте у Адашевцима

Петак, 28. Јул 2017

Дана 31. јула 2017. године у 9:00 часова, делегација Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, коју ће предводити државни секретар Ненад Нерић, посетиће Прихватни центар за мигранте у Адашевцима. Посета је организована у циљу обиласка кухињског складиштеног објекта, чија је адаптација подржана кроз пројекат „Систем сталне испоруке помоћи мигрантској популацији у Србији“, финансиран од стране Банке за развој Савета Европе. Догађају ће присуствовати и… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић са амбасадором Сједињених Америчких Држава Кајл Скатом у посети НВО Атина

Четвртак, 27. Јул 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић са амбасадором Сједињених Америчких Држава Кајл Скатом, посетиће НВО Атина, у петак, 28. јула 2017. године, у 10:00 часова, Багел бејгл радња ( Кнез Данилова 39). Удружење „Атина“ је организација, основана са намером да поспеши борбу против трговине људима и свих облика родно заснованог насиља, унапреди заштиту и положај жртава и доприноси широј друштвеној повезаности. „Атина“ спроводи… опширније »

Церемонија примопредаје пет амбулантних возила - донација Р.Кореје Среда, 26. јул 2017. године Градски завод за хитну медицинску помоћ Булевар Франше Д'Епереа 5, Београд

Уторак, 25. Јул 2017

АГЕНДА 09:00 - 09:05 Уручење 5 амбулантних возила 09:05 – 09:10 Потписивање споразума Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић и министар здравља, др Златибор Лончар потписаће Споразум о сарадњи на имплементацији пројекта Хуманитарна помоћ Републике Кореје мигрантима у Србији 2017: ,,Потврђивање пријатељских односа двеју земаља“. 09:10-09.30 Изјаве за медије: - Амбасадор Р. Кореје Ју Дае Јонг - Министар здравља Златибор Лончар - Министар за… опширније »