Министар Ђорђевић на међународној конференцији „Улагање у децу – добробит за сву децу“

Среда, 11. Октобар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, присуствоваће међународној конференцији „Улагање у децу – добробит за сву децу“, која се одржава у четвртак, 12. октобра, од 9.00, у Клубу посланика (Толстојева 2) у Београду.  На конференцији ће бити представљена међународна искуства и примери јавних издвајања из буџета са циљем да се смањи сиромаштво и социјална искљученост деце. Поред тога, говориће се о новчаним давањима за децу (описом… опширније »

Помоћница министра Нина Митић на заседању Саветa за регионалну сарадњу

Уторак, 10. Октобар 2017

Помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Сектору за антидискриминациону политику и унапређење родне равноправности Нина Митић присуствовала је заседању Савета за регионалну сарадњу у Бриселу, на коме је представљен Балкански барометар (ББ) из 2017. године. Балкански барометар представља годишње истраживање мишљења грађана и пословних заједница о стању у региону. Према Барометру из 2015. године, 15 одсто испитаника оценило је корупцију као један од главних… опширније »

Премијерка Брнабић и министри Ђорђевић и Лончар представили нови дигитални систем за аутоматску оверу здравствених књижица

Понедељак, 09. Октобар 2017

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, заједно са министром за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зораном Ђорђевићем и министром здравља Златибором Лончаром, представила је нови дигитални систем за аутоматску оверу картица здравственог осигурања у дирекцији компаније „Ahold Delhaize“. "Завршен је велики посао. Надала сам се да ће то бити и раније, али од 1.октобра послодавци могу да овере књижице без одласка на шалтер", рекла је Брнабић и додала… опширније »

Изјава министра Ђорђевића поводом појачанe контроле боловања

Субота, 07. Октобар 2017

Након разговора обављених између Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања кинеских инвеститора, турских инвеститора на југу Србије, синдиката и Уније послодаваца, констатовано је да је злоупотреба боловања један од проблема које треба решити.  Договором Министарства за рад и Министарства здравља установљено је да овај проблем може да се реши оштријим контролама које ће утврдити да ли постоје евентуалне злоупотребе боловања. Министар за рад, запошљавање, борачка и… опширније »

Стање и кретање на тржишту рада у септембру 2017. године Анкетни подаци Републичког завода за статистику (РЗС)

Петак, 06. Октобар 2017

Према подацима Републичког завода за статистику из Анкете о радној снази за II квартал 2017. године, анкетна стопа незапослености износи 11,8% (за становништво узраста од 15 и више година), што представља смањење за 2,8 процентна поена у односу на I квартал 2017. године, док је у односу на II квартал 2016. године смањена за 3,4 процентнa поенa. У прилогу је Саопштење за јавност Националне службе за запошљавање о стању и кретању на тржишту рада у септембру 2017. године… опширније »

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 83. ГОДИШЊИЦЕ ОД СМРТИ КРАЉА АЛЕКСАНДРА ПРВОГ KАРАЂОРЂЕВИЋА

Петак, 06. Октобар 2017

НАЈАВА ДОГАЂАЈА   Помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и сoцијална питања Зоран Милошевић предводиће државну церемонију поводом обележавања 83. годишњице од смрти краља Александра Првог Kарађорђевића. Церемонија ће бити одржана 9. октобра 2017. године у 11.30 часова у цркви Светог Ђорђа на Опленцу код Тополе. Организатор  комеморативне свечаности је Влада Републике Србије – Одбор за неговање традиција ослободилачких ратова Србије. Том приликом, ловорове венце на… опширније »

Појачана контрола боловања

Петак, 06. Октобар 2017

На целокупној територији Републике Србије започела је појачана контрола боловања, како би се спречила евентуална злоупотреба овог права из радног односа.  Ресорна министарства, свако из своје надлежности, предузела су мере за праћење и контролу боловања. Свакако, договорено је да се и послодавци информишу која су њихова права у случају да сумњају да постоји злоупотреба. Инспекторат рада ће, у овиру својих надлежности, интензивирати контролу и надзор унутар јединица које су задужене… опширније »

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србислав Цвејић састао се са државним секретаром у Министарству за рад, породицу, социјална питања и једнаке могућности Републике Словеније Петером Погачарем

Четвртак, 05. Октобар 2017

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србислав Цвејић састао се са државним секретаром у Министарству за рад, породицу, социјална питања и једнаке могућности Републике Словеније Петером Погачарем, 4. октобра 2017. године, на маргинама 10. регионалног заседања Међународне организације рада за Европу. Поред констатовања да су билатерални односи двеју земаља одлични, на састанку је разговарано и о модалитетима за додатно унапређење сарадње, према… опширније »

Министар Ђорђевић састаће се са директорима предузећа за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом

Уторак, 03. Октобар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и в.д. помоћникa министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић, одржаће састанак са директорима предузећа за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом, у среду, 4. октобра 2017. године у Палати Србија (Булевар Михајла Пупина 2, источно крило, сала 368, 3 спрат), у 13 часова. На састанку ће бити представљена нова методологија распоређивања финансијских средстава, која ће… опширније »

Државни секретар Цвејић на 10. Европском регионалном заседању Међународне организације рада у Истанбулу

Уторак, 03. Октобар 2017

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србислав Цвејић присуствовао је 10. Европском регионалном заседању Међународне организације рада у Истанбулу. У свом обраћању, Цвејић jе захвалио Међународној организацији рада и Влади Републике Турске на организовању веома значајне конференције и истакао да је регионална сарадња и размена искустава путем оваквих скупова од непроцењиве вредности за заједничко постизање циљева и јачање социјалног партнерства у… опширније »