Министар Ђорђевић примио троје стручних радника Центра за социјални рад Раковица, повређених у трагичном догађају 12. јула

Четвртак, 24. Август 2017

            Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, примио је данас троје стручних радника који су 12. јула тешко повређени приликом покушаја да спрече убиство жртве породичног насиља Ђ.М. и малолетног Н.М. испред одељења Градског центра за социјални рад у Раковици . Састанку је присуствовао и помоћник министра у Сектору за бригу о породици и социјалну заштиту Милош Јанковић.… опширније »

Помоћник министра Саша Трандафиловић посетио едукативно-психолошке радионице за децу и младе особе са дистрофијом

Уторак, 22. Август 2017

Помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Саша Трандафиловић, посетио је данас на Сребрном језеру едукативно-психолошке радионице за децу и младе особе са дистрофијом у оквиру другог модула пројекта „Едукација и активација деце и младих особа са дистрофијом“ који је реализован уз финансијску подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.          Том приликом, Трандафиловић је рекао да… опширније »

Министарствo за рад, запошљавање, борачка и социјална питања потписује Протокол о сарадњи у реализацији програма волонтирања са два факултета Универзитета у Београду

Недеља, 20. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић ће у уторак, 22. августа 2017. у 13 часова у згради Владе Србије, Немањина 11 (Жути салон) потписати Протокол о сарадњи у реализацији програма волонтирања    са деканима Правног факултета и Факултета политичких наука Универзитета у Београду , проф.     др Симом Аврамовићем и проф. др Драганом Симићем . Организатор програма је Министарство, у циљу промоције волонтирања и пружања помоћи… опширније »

Нови сектор за унапређење положаја жена, маргинализованих група и пружање подршке за ублажавање мигрантске кризе

Недеља, 20. Август 2017

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања формирало је Сектор за антидискриминациону политику и унапређење родне равноправности, како би се унапредио положај жена, маргинализованих група и пружила подршка за ублажавање мигрантске кризе. Један од првих приоритета овог Сектора је рад на Закону о забрани од дискриминације који би Влада Србије у новембру требало да предложи Скупштини на усвајање. “Очекујемо да овај Сектор својим радом значајно доприн есе побољшању… опширније »

OБЕЛЕЖАВАЊЕ 103. ГОДИШЊИЦЕ ОД ЦЕРСКЕ БИТКЕ

Петак, 18. Август 2017

НАЈАВА ДОГАЂАЈА Teкериш, Лозница – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић предводиће државну церемонију 19. августа 2017. године у 11 часова у оквиру спомен-комплекса „Церска битка“ у месту Текериш код Лознице поводом обележавања 103. годишњице од Церске битке. Церемонија подразумева полагање венаца и одавање почасти, пригодан уметнички програм и протоколарна обраћања. Организатор државне церемоније је Влада Републике Србије - Одбор за… опширније »

Државни секретар Ненад Нерић на Конференцији поводом завршетка пројекта „Подршка локалним заједницама у одговору на избегличку кризу”

Четвртак, 17. Август 2017

Дана 17. августа 2017. године са почетком у 11:00 часова одржана је Конференција поводом завршетка пројекта ”Подршка локалним заједницама у одговору на избегличку кризу” у организацији Фондације Ана и Владе Дивац. У име Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, државни секретар Ненад Нерић нагласио је да је пројекат подршке локалним заједницама у одговору на избегличку кризу, који реализује Фондација Ана и Владе Дивац, уз финансијску подршку Америчке… опширније »

OБЕЛЕЖАВАЊЕ 212. ГОДИШЊИЦЕ OД БОЈА НА ИВАНКОВЦУ

Четвртак, 17. Август 2017

НАЈАВА ДОГАЂАЈА Ћуприја, Иванковац – Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводиће државну церемонију 18. августа 2017. године у 11 часова којом ће бити обележена 212. годишњица боја на Иванковцу. Церемонија ће бити одржана код споменика Миленку Стојковићу на локалитету ``Шанчеви на Иванковцу`` код Ћуприје. Организатор државне церемоније је Владин Одбор за неговање традиција ослободилачких ратова Србије. Крај споменика… опширније »

Обележавање 76. годишњице од злочина на Теразијама

Среда, 16. Август 2017

НАЈАВА ДОГАЂАЈА Београд – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић ће предводити државну церемонију полагања венаца и одавања почасти 17. августа 2017. године у 10 часова на београдском тргу Теразије код Споменика обешеним родољубима којом ће бити обележена 76. годишњица злочина почињеног над цивилима од стране окупационих снага. Венце и цвеће ће такође положити представници Града Београда, удружења и грађани. * * * Период Другог светског рата… опширније »

Комеморативна свечаност поводом обележавања 96. годишњице од смрти краља Петра Првог Ослободиоца

Уторак, 15. Август 2017

Oпленац, Топола – Државни секретар Министарства за  рад, запошљавање, борачка и социјална питања  Негован Станковић ће предводити 16. августа 2017. године у 11.30 часова у цркви светог Ђорђа на Опленцу   државну церемонију обележавања 96. годишњице од смрти краља Петра Првог Ослободиоца. Уз државне и војне почасти, крај владаревог саркофага венце ће положити и представници Министарства одбране и Војске Србије, Општине Топола као и удружења грађана опредељених за… опширније »

Министарство издваја додатних 170 милиона динара за преквалификацију у ИТ сектор

Недеља, 13. Август 2017

Влада Републике Србије и Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања настављају са мерама у циљу смањења незапослености. Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, изјавио је да Министарство до краја 2017. планира додатних 170 милиона динара за преквалификацију у ИТ сектор. Захваљујући преквалификацији, путем Националне службе за запошљавање 100 људи је већ ушло у овај сектор, а Министарство наставља тај тренд и издваја средства за… опширније »