OБЕЛЕЖЕНА 203. ГОДИШЊИЦА ОД ИЗБИЈАЊА ДРУГОГ СРПСКОГ УСТАНКА

Понедељак, 23. Април 2018

Таково, Горњи Милановац – Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводио је у оквиру Спомен-комплекса „Други српски устанак“ у Такову код Горњег Милановца  државну церемонију обележавања 203. годишњице од избијања Другог српског устанка.     „Након више од два века историјског сећања на догађај чије су последице допринеле обнови српске државности, таковски устанак посматрамо као истински… опширније »

ДАН СЕЋАЊА НА ЖРТВЕ ХОЛОКАУСТА, ГЕНОЦИДА И ДРУГИХ ЖРТАВА ФАШИЗМА У ДРУГОМ СВЕТСКОМ РАТУ

Петак, 20. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић предводиће 22. априла 2018. године у 11 часова државну церемонију обележавања Дана сећања на жртве Холокауста, геноцида и других жртава фашизма у Другом светском рату код Споменика „Жртвама геноцида у Другом светском рату“ у оквиру комплекса некадашњег нацистичког логора смрти „Старо сајмиште“ на Новом Београду.   Након полагања венаца и одавања почасти, министар Ђорђевић обратиће се… опширније »

OБЕЛЕЖАВАЊЕ 203. ГОДИШЊИЦЕ ОД ИЗБИЈАЊА ДРУГОГ СРПСКОГ УСТАНКА

Петак, 20. Април 2018

Таково, Горњи Милановац – Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводиће 23. априла 2018. године у 13 часова у оквиру Спомен-комплекса „Други српски устанак“ у Такову код Горњег Милановца  државну церемонију обележавања 203. годишњице од избијања Другог српског устанка.     Церемонија подразумева полагање венаца и одавања почасти, обраћање председника Општине Горњи Милановац и државног секретара… опширније »

Одржана конференцијa „Покретање процеса израде Стратегије социјалне заштите у Републици Србији“

Петак, 20. Април 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић отворио је конференцију „Покретање процеса израде Стратегије социјалне заштите у Републици Србији“, која је почетак јавне и стручне расправе о будућим циљевима и приоритетима у области социјалне заштите.   „Задовољство ми је да смо данас, сви овде окупљени, спремни да заједно отпочнемо креирање нове етапе развоја система социјалне заштите у нашој земљи. Овај процес… опширније »

Делегација Министарства присуствовала Сверуској недељи безбедности и здрављa на раду

Среда, 18. Април 2018

Делегација Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања на челу са   в.д.помоћника министра - Сектор за ради запошљавање, Бојаном Станић и в.д. директора Управе за безбедност и здравље на раду Марином Фуртулом присуствовала је од 9. до 12. априла 2018. године Сверуској недељи безбедности и здрављa на раду у Сочију   В.д. директора Управе за безбедност и здравље на раду Марина Фуртула одржала је том приликом предавања која се односе на унапређење… опширније »

Државни секретар Нерић са делегацијом Министарства на Стокхолмском форуму о родној равноправности

Четвртак, 19. Април 2018

На позив Краљевине Шведске, трочлана делегација Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије, предвођена државним секретаром Ненадом Нерићем, учествовала је у раду међународне конференције “Стварање нових реалности – Стокхолмски форум о родној равноправности”, одржане у периоду од 15. до 17. априла 2018. године.   На скупу су разматрана специфична национална, регионална и глобална искуства, као и праксе у имплементацији… опширније »

Конференција „Покретање процеса израде Стратегије социјалне заштите у Републици Србији“

Среда, 18. Април 2018

   Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић отвориће у петак, 20. априла 2018. године у 9 часова, у Београду (Народна Скупштина, Мала сала, Улица Краља Милана 14) конференцију „Покретање процеса израде Стратегије социјалне заштите у Републици Србији“.   Учесници конференције су представници релевантних државних институција, јавних институција, међународних организација и организација цивилног друштва које… опширније »

„Отворена врата“ у четвртак 26. априла 2018. године

Петак, 13. Април 2018

Министарство з арад, запошљавање, борачка и осцијална питања  спроводи акцију „Отворена врата“ у циљу унапређења положаја маргинализованих друштвених група. „Отворена врата“ биће одржана у четвртак, 26. априла 2018. године од 10 до 12 часова, у Малој сали на VI спрату, улица Немањина бр. 22-26,  у Београду. Потребно је посету претходно најавити и заказати на број телефона: 011/2686 795  или путем   e-mail адресе  … опширније »

Обележeнa 73. годишњицa од пробоја Сремског фронта

Четвртак, 12. Април 2018

Београд – Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводио је државну церемонију поводом обележавања 73. годишњице од пробоја Сремског фронта и том приликом истакао да је Србија одувек била на правој страни, па тако и у Другом светком рату управо борећи се против идеологије нацизма и фашизма.   Станковић је подсетио да је пуних 175 дана, од 21. октобра 1944. до 12. априла 1945. године вођена битка у којој је у тешким и… опширније »

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ Отварање изложбе: „ГОВОРИМ ТИ СЛИКОМ“

Четвртак, 12. Април 2018

В.д. помоћника министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић је у Изложбеном холу Народне банке Србије свечано отворила изложбу „ГОВОРИМ ТИ СЛИКОМ“  Арт терапија - комуникација кроз сликање.   Изложба представља ретроспективу шестогодишњег континуираног рада деце, младих и особа са аутизмом, чланова Друштва за подршку особама са аутизмом Града Новог Сада, док је Министарствo за… опширније »