Министар Ђорђевић на конференцији „Права, једнакост и грађанство“

Уторак, 02. Октобар 2018

  Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отвориће конференцију „Права, једнакост и грађанство“, која ће се одржати у среду, 3. октобра 2018. године у Београду  у Сава центру, сала Амфитеатар (Милентија Поповића 9) са почетком у 11 часова.     Поред министра Ђорђевића, присутнима ће се обратити: •    Јадранка Јоксимовић, министарка за европске интеграције, Влада Републике Србије •  … опширније »

ОБЕЛЕЖЕНА 27. ГОДИШЊИЦА ОД СМРТИ НАРОДНОГ ХЕРОЈА МИЛАНА ТЕПИЋА

Субота, 29. Септембар 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић предводио је државну церемонију поводом обележавања 27. годишњице од смрти народног хероја Милана Тепића.   После одржаног верског обреда уследило је полагање венаца и одавања почасти.   Поред државног секретара церемонији су присуствовали и одали почаст породица Тепић, делегација Министарства одбране и Војске Србије и велики број представника удружења за неговање традиција ослободилачких… опширније »

Одржане комеморативне свечаности поводом обележавања 102. годишњице од повлачења српске војске на острво Крф (Албанска голгота)

Петак, 28. Септембар 2018

„СЛАВОМ ОВЕНЧАНИМ ПРЕЦИМА“   Изасланик председника Републике Србије Александра Вучића, генерални секретар председника Републике Србије Никола Селаковић предводио је комеморативне свечаности у знак сећања на око две стотине педесет хиљада страдалих цивила и припадника српске војске на грчким јонским острвима Крф и Видо.   Селаковић је положио венце и одао почаст код спомен-костурнице у Маузолеју на острву Видо, код морнаричког крста и у „плаву гробницу“.… опширније »

Обележавање 27. годишњице од смрти народног хероја Милана Тепића

Петак, 28. Септембар 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић предводиће церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања 27 годишњице од смрти народног хероја Милана Тепића, 29. септембра 2018. године у 11 часова код споменика народног хероја Милана Тепића у истоименој улици у Београду.   Церемонија подразумева верски обред, полагање венаца и одавање државних и војних почасти.   Поред државног секретара венце ће положити и одати… опширније »

Запошљавање особа са инвалидитетом

Четвртак, 27. Септембар 2018

Биљана Барошевић, в.д. поћника министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питња у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом, присуствовала је отварању Сајма за запошљавање особа са инвалидитетом, на београдској општини Врачар, који је организован са циљем повећања могућности за запослење и равноправно учешће на тржишту рада ОСИ, али и њиховом осамостаљивању кроз рад.   „ Са намером уређења области запошљавања особа са инвалидитетом 2009. године усвојен је Закон о… опширније »

Државни секретар Светозар Алексов на обележавању Међународне недеље глувих

Четвртак, 27. Септембар 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питња Светозар Алексов присуствовао је на обележавању Међународне недеље глувих под паролом „Са знаковним језиком, свако је укључен!”, и том приликом истакао да је један од основних задатака које је наша држава поставила пред себе, остваривање једнаких права, као и стављање у равноправан положај свих грађана Републике Србије.   Према речима државног секретара, ресорно министарство активно ради на… опширније »

Одржане комеморативне свечаности поводом обележавања 102. годишњице од повлачења српске војске на Острво Крф (Албанска голгота)

Четвртак, 27. Септембар 2018

У оквиру обележавања 102. годишњице од повлачења српске војске на Острво Крф,  државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводио је комеморативне свечаности код спомен-плоче у Гувији (место искрцавања српске војске на Крф), код споменика Дринској дивизији и код споменика Јанису Јанулису.   Државни секретар положио је венце и одао почаст у знак сећања на око две стотине педесет хиљада страдалих цивила и припадника српске… опширније »

Комеморативне свечаности поводом обележавања 102. годишњице од повлачења српске војске на острво Крф (Албанска голгота)

Четвртак, 27. Септембар 2018

„СЛАВОМ ОВЕНЧАНИМ ПРЕЦИМА“   Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић предводиће у име Владе Републике Србије 28. септембра 2018. године у 11 часова на грчким јонским острвима Крф и Видо , комеморативне свечаности у знак сећања на око две стотине педесет хиљада страдалих цивила и припадника српске војске.   Министар ће положити венце и одати почаст код спомен-костурнице у Маузолеју на острву Видо, код морнаричког крста и у „плаву… опширније »

Одржана радионица „Упућивање радника из Источне Европе“

Среда, 26. Септембар 2018

У организацији Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања одржана је радионица „Упућивање радника из Источне Европе“, у оквиру пројекта Европске комисије Деташман радника: Унапређење административне сарадње и приступа информацијама.   Након уводног обраћања в.д. помоћника министра у Сектору за рад и запошљавање Милоша Јанковића, тим лидер пројекта из Европског центра за социјалну политику и истраживање у Аустрији Сонила Данај, представила је пројектне… опширније »

Обележена 158. годишњица од смрти кнеза Милоша Великог

Среда, 26. Септембар 2018

Помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Милошевић предводио је церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања 158. годишњице од смрти кнеза Милоша Великог.   Церемонија је почела верским обредом, затим је уследило полагање венаца и одавање почасти.   Венце су поред представника Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, положили и представници Министарства одбранe и  Војске Србије.   Организатор… опширније »