Стогодишњица смрти Гаврила Принципа и годишњица страдања Срба у логору Јиндриховице обележени у Чешкој Републици

Субота, 28. Април 2018

Јиндриховице, Терезин, Чешка Република – Помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Милошевић предводио је церемонију полагања венаца и одавања почасти код спомен-костурнице у некадашњем концентрационом логору у Јиндриховицама у Чешкој Републици у којој почива 7100 српских заробљеника из Првог светског рата.   Поводом обележавања стогодишњице од смрти Гаврила Приниципа помоћник министра положио је венац и одао почаст у Терезину… опширније »

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 100. ГОДИШЊИЦЕ ОД СМРТИ ГАВРИЛА ПРИНЦИПА

Петак, 27. Април 2018

Изасланик председника Републике Србије, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, у суботу, 28. априла 2018. године са почетком у 11.00 часова код Споменика Гаврила Принципа у Београду у Финансијском парку (угао Немањине и Сарајевске улицице), предводиће церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања 100. годишњице од смрти Гаврила Принципа. Након церемоније полагања венаца и одавања почасти уследиће обраћање министра за рад, запошљавање,… опширније »

Др Стана Божовић отворила четврти Београдски сајам за младе

Четвртак, 26. Април 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Др Стана Божовић отворила је четврти Београдски сајам за младе – Belgrade Youth Fair.   „Млади су највеће богатство и будућност наше земље. Важно је да могу да раде, да се усавршавају, планирају заснивање својих породица. Млади су од стране Владе Републике Србије препознати као приоритет у програмима и мерама запошљавања. Држава је прошле године издвојила 2,8 милијарди динара за запошљавање и… опширније »

Министар Ђорђевић на манифестацији поводом Дана безбедности и здравља на раду у Републици Србији

Четвртак, 26. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, 27. априла 2018. године са почетком у 10:00 часова у Палати „Србија”, источни улаз, сала Београд, (Булевар Михајла Пупина 2) говориће на манифестацији организованој поводом обележавања Дана безбедности и здравља на раду у Републици Србији и Светског дана безбедности и здравља на раду.   Након обраћања министра Ђорђевића, најуспешнијим компанијама и физичким лицима биће додељена национална признања… опширније »

89. ГОДИШЊИЦЕ ОД СМРТИ ВОЈВОДЕ СТЕПЕ СТЕПАНОВИЋА

Четвртак, 26. Април 2018

Чачак – Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводиће церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања 89. годишњице од смрти војводе Степе Степановића. Церемонија ће бити одржана  27. априла 2018. године са почетком у 11.00 часова на гробу војводе Степе Степановића (Градско гробље у Чачку).         Организатор комеморативне свечаности је Одбор Владе Републике Србије за… опширније »

Др Стана Божовић отворила шести састанак СКГО Мреже за ромска питања

Среда, 25. Април 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Др Стана Божовић одржала је поздравну реч на почетку шестог састанка СКГО Мреже за ромска питања.    „Стратешки оквир за систематско решавање важног питања Инклузије ромског становништва у Републици Србији обезбеђен је доношењем Стратегије за социјално укључивање Рома и Ромкиња Владе Републике Србије за период од 2016. до 2025. године, чији је предлагач било… опширније »

Др Стана Божовић отвара четврти Београдски сајам за младе

Среда, 25. Април 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Др Стана Божовић отвориће четврти Београдски сајам за младе – Belgrade Youth Fair у четвртак, 26. априла 2018. у 10 часова у Коларчевој задужбини, Студентски трг 5 у Београду. Mанифестацијa се одржава 26. и 27. априла и представља највећи регионални сајам запошљавања за младе. опширније »

Државни секретар Негован Станковић одао почаст поводом обележавања ANZAC дана

Среда, 25. Април 2018

Београд –  Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић положио је венац и одао почаст на гробљу Комонвелта у Београду поводом обележавања ANZAC дана у част аустралијских и новозеландских оружаних снага које су учествовале у Првом светском рату.              Венце су такође положили представници Министарства одбране и Војске Србије, Града Београда, као и представници… опширније »

Др Стана Божовић отвара шести састанак СКГО Мреже за ромска питања

Уторак, 24. Април 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Др Стана Божовић отвориће у среду, 25. априла 2018. у 11 часова у хотелу Зира у Београду шести састанак СКГО Мреже за ромска питања.   Састанак је организован у оквиру програма „Подршка ЕУ инклузији Рома – Оснаживање локалних заједница за инклузију Рома“, који реализује Стална конференција градова и општина. опширније »

Министар Ђорђевић на међународној конференцији „Реформом до унапређења система социјалне заштите - Искуства Пољске и Србије“

Понедељак, 23. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отвориће у уторак, 24. априла 2018. године, у 10 часова у просторијама Народне банке Србије , (Немањина бр. 17, Београд) међународну конференцију „Реформом до унапређења система социјалне заштите - Искуства Републике Пољске и Републике Србије“. Молимо представнике медија да своје присуство пријаве на адресу press@minrzs.gov.rs или на број телефона: 064/8622-148 најкасније до 24. априла до 9 часова. опширније »