Министар Ђорђевић у посети Геронтолошким центрима „Бежанијска коса“ и „Јеленац“

Петак, 15. Септембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и амбасадор Републике Турске у Београду Њ.Е. Танжу Билгича, обићи ће у суботу, 16. септембра у 11 часова Геронтолошки центар Београд  - Бежанијска коса (Марије Бурсаћ 49), а у 15 часова Геронтолошки центар „Јеленац“ у Алексинцу (Момчила Поповића 156). Турска агенција за сарадњу и координацију (ТИКА) донирала је Геронтолошком центру Бежанијска коса, 36 медицинских кревета последње генерације,… опширније »

СРБИЈА НЕ ЗАБОРАВЉА Обележавање сто година од смрти др Елси Инглис

Четвртак, 14. Септембар 2017

Младеновац – Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић ће положити венац и одати почаст 15. септембра 2017. године у 11.00 часова код спомен-чесме „Црквенац“ у Младеновцу поводом обележавања сто година од смрти др Елси Инглис.  Венце ће такође положити представници Министарства одбране, Градске општине Младеновац, удружења за неговање традиција ослободилачких ратова Србије као и дипломатски представници амбасада… опширније »

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Уторак, 12. Септембар 2017

Социјалnо-економски савет Републике Србије је на својој 71. редовној седници, одржаној 12. септембра 2017. године, консезусом донео одлуку о повећању минималне цене рада за 2018. годину за 10% на износ од 143,00 динара по радном часу без пореза и доприноса. Социјални партнери су се сагласили о постојању потребе за повећањем минималне цене рада, а уважањем аргумената свих страна дошло се до усаглашавања њеног износа, који је између заједничког предлог Савеза самосталних синдиката Србије и… опширније »

Помоћница министра Нина Митић на промоцији двојезичног издања Националног акционог плана за примену Резолуције 1325 СБ УН

Уторак, 12. Септембар 2017

Помоћница Министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Нина Митић, која се налази на челу Сектора за антидискриминациону политику и унапређење родне равноправности, говорила је данас на промоцији двојезичног издања Националног акционог плана за примену Резолуције 1325 Савета безбедности Уједињених нација – Жене, мир и безбедност у Републици Србији. Помоћница министра је говорећи о изградњи партнерства у спровођењу антидискриминационих мера и политика родне… опширније »

Социјално-економски савет донео одлуку да не прихвати Нацрт закона о родној равноправности

Уторак, 12. Септембар 2017

Социјално-економски савет је на данашњој седници донео одлуку да не прихвати Нацрт закона о родној равноправности, јер има доста мањкавости, а социјални партнери нису били консултовани, изјавио је председник Уније послодаваца Србије Небојша Атанацковић. Он је казао да садашњи нацрт закона није прихватљив за синдикате, Унију пословаца Србије и Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Став СЕС-а је да је предложени Нацрт неприхватљив и да би изнова требало кренути у… опширније »

Министар Ђорђевић у недељу у посети домским одељењима центара за социјални рад Пожега, Љубовија и Крупањ

Субота, 09. Септембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, посетиће у недељу, 10. септембра домска одељења Центара за социјални рад у Пожеги, Љубовији и Крупњу. Министар Ђорђевић ће том приликом корисницима у овим домским одељењима заједно са амбасадорком Индије у Србији Нариндер Чохан уручити производе за негу.    Са министром ће овој посети присуствовати државни секретар Ненад Нерић, помоћник министра у Сектору за социјалну заштиту и бригу о породици Милош… опширније »

МИНИСТАР ЂОРЂЕВИЋ СА ЧЛАНОВИМА ИЗВРШНОГ КОМИТЕТА ФИР-а

Петак, 08. Септембар 2017

Београд – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић ће у суботу, 09. септембра 2017. године, у 15 часова, приредити пријем члановима Извршног комитета ФИР-а у Палати Србија, у сали 129, I спрат, источни улаз (Булевар Михаила Пупина 2). Међународна федерација покрета отпора и антифашиста ФИР је респектабилна организација чије је седиште у Берлину. Седницу Извршног комитета ће овог пута одржати у Београду како би тим гестом указали поштовање Републици… опширније »

Промоција Каталога О'РУК производа

Петак, 08. Септембар 2017

Поштоване колегинице и колеге, Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић ће сутра, у суботу 9. септембра, у 14 часова присуствовати промоцији првог Каталога О’РУК производа, у Дому Бежанијска коса (Марије Бурсаћ 49). На манифестацији О’РУК, у оквиру радионица, биће представљене технике израде производа, као што су торбе од папира, јелек, српска кошуља, везене марамице, хеклани накит, као и многи други ручно прављени производи. Каталог… опширније »

Одржан састанак комисија за релизацију Споразума између Владе Републике Србије и Владе Руске Федерације

Четвртак, 07. Септембар 2017

    Делегација Владе Републике Србије коју су предводили државни секретари у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Негован Станковић и Ненад Нерић, састала се са делегацијом Владе Руске Федерације коју је предводио помоћник заменика Министра одбране Руске Федерације Александр Валентинович Кирилин, којом приликом су разговарали о реализацији Споразума о статусу руских војних меморијала на територији Републике Србије и српских војних меморијала на… опширније »

Потписивање споразума између Норвешке и Србије и Протокола о сарадњи између Инспектората за рад и Пореске управе

Четвртак, 07. Септембар 2017

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије ће са Министарством спољних послова Краљевине Норвешке, које представља Амбасада Краљевине Норвешке у Републици Србији, потписати споразум о реализацији пројекта „Јачање капацитета Инспектората за рад и подизање свести грађана у циљу сузбијања рада на црно“.     Потписивање ће бити обављено у петак, 8 септембра,  у Палати Србија, Црвени салон са почетком у 12 часова.  На истом… опширније »