Церемонија примопредаје пет амбулантних возила - донација Р.Кореје Среда, 26. јул 2017. године Градски завод за хитну медицинску помоћ Булевар Франше Д'Епереа 5, Београд

Уторак, 25. Јул 2017

АГЕНДА 09:00 - 09:05 Уручење 5 амбулантних возила 09:05 – 09:10 Потписивање споразума Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић и министар здравља, др Златибор Лончар потписаће Споразум о сарадњи на имплементацији пројекта Хуманитарна помоћ Републике Кореје мигрантима у Србији 2017: ,,Потврђивање пријатељских односа двеју земаља“. 09:10-09.30 Изјаве за медије: - Амбасадор Р. Кореје Ју Дае Јонг - Министар здравља Златибор Лончар - Министар за… опширније »

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 200. ГОДИШЊИЦЕ ОД СМРТИ ВОЖДА КАРАЂОРЂА

Понедељак, 24. Јул 2017

НАЈАВА ДОГАЂАЈА Oпленац, Топола – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, предводиће државну комеморативну церемонију поводом обележавања 200. годишњице од смрти вожда Ђорђа Петровића - Карађорђа 25. јула 2017. године у 11:30 часова у цркви светог Ђорђа на Опленцу код Тополе. државне и војне почасти, крај саркофага вожда Карађорђа венце ће положити и представници Министарства одбране и Војске Србије, Општине Топола као и удружења грађана… опширније »

Државни секретар Ненад Нерић у Привременом прихватном центру у Врању

Понедељак, 24. Јул 2017

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Ненад Нерић, обишао је Привремени прихватни центар у Врању, где је свечано отворен објекат у коме ће бити дечји вртић и кутак за мајке са децом. Државни секретар Нерић том приликом је изјавио да држава улаже много напора како би се људима у Прихватном центру у Врању обезбедио хуман живот. „С обзиром на то да у Привременом прихватном центру у Врању, од укупног броја миграната, 60% чине деца, трудимо се… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић на 13. седници Одбора за рад, социјална питања, друштвену укљученост и смањење сиромаштва Народне скупштине

Четвртак, 20. Јул 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, присуствовао је данас 13. седници Одбора за рад, социјална питања, друштвену укљученост и смањење сиромаштва Народне скупштине, на којој је информисао Одбор о раду центара за социјални рад на територији Републике Србије и на којем се разговарало како унапредити систем и како да смањимо могућности и ризик да се несрећни случајеви понове. Министар Ђорђевић истакао је да ће одговорни за несрећне догађаје који су се… опширније »

Започети разговори о успостављању националне СОС телефонске линије за помоћ жртвама насиља

Четвртак, 20. Јул 2017

Помоћници министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања разговарали су са представницама невладиних организација које се баве правима и заштитом жена о успостављању националне СОС телефонске линије. Имајући у виду да надлежно министарство тежи да унапреди систем за борбу против насиља над женама, током разговора представници ресорног министарства настојали су својим саговорницима да укажу на могућа решења успостављања националне СОС линије која би била у складу са нормативно… опширније »

Информација о резултатима ванредног надзора над стручним радом Градског центра за социјални рад Београд, одељење Нови Београд

Понедељак, 17. Јул 2017

На основу налога Министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије, од 06. до 11.07. 2017. године Комисија Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је извршила ванредни надзор над стручним радом Градског центра за социјални рад Београд, Одељење Нови Београд у предмету организовања заштите од насиља у породици и злостављања малолетне деце у породици ЛО из Новог Београда. Надзором над стручним радом тог органа старатељства у конкретном случају,… опширније »

Министар Ђорђевић и министарка Јоксимовић са директором Frontex-a Фабрисом Леђеријем

Понедељак, 17. Јул 2017

На састанку се разговарало о надлежности агенције и програмима подршке који се спроводе у Републици Србији... опширније »

Конференција за новинаре Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања

Субота, 15. Јул 2017

У понедељак, 17. јула 2017. министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић одржаће састанак са директорима центара за социјални рад из целе Србије и представницима репрезентативних синдиката у области социјалне заштите. Након састанка, у 15 часова ће бити одржана конференција за медије у Дому Војске Србије, Улица Браће Југовића 19, Београд (између улица Француске и Емилијана Јосимовића). Акредитације за ову конференцију могу се послати послати до 12 часова , у… опширније »

Државни секретар Нерић na церемонији примопредаје донације Владе Јапана Дому у Кулинама и у посети Дому „Јефимија“

Недеља, 16. Јул 2017

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Ненад Нерић, присуствовао је церемонији примопредаје донације Владе Јапана за пројекат Дому за смештај одраслих лица Кулина код Алексинца. Влада Јапана обезбедила је Дому за смештај одраслих лица Кулина 69.000 евра за набавку специјалног возила и опреме као подршку унапређењу социјалне заштите у локалној заједници у склопу ПОПОС донација. Пројекти за основне потребе становништва (ПОПОС донације) имају за циљ… опширније »

Посвећеност министарства унапређењу мера заштите од насиља у породици и родно заснованог насиља

Субота, 15. Јул 2017

У складу са стратешким опредељењем Министарства да се и регулаторно, али и у пракси мере и активности заштите од насиља у породици и родно заснованог насиља подигну на највиши ниво, ове недеље је предузет читав низ конкретних корака, састанака и радњи. опширније »