Обележавање Дана сећања на 17. Март 2004. године - Погром на Косову и Метохији

Субота, 17. Март 2018

Поштоване колеге,   Позивамо вас да поводом обележавања Дана сећања на 17. март 2004. године – Погром на Косову и Метохији, 17. марта 2018. године са почетком у 19 часова присуствујете Свечаној академији која ће се одржати на Великој сцени Народног позоришта у Београду.   Присутнима ће се обратити министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, а присуствоваће и представници Владе Србије, Народне скупштине, верских заједница, културног и јавног… опширније »

Министар Ђорђевић потписује Меморандум о сарадњи за пројекат „Иницијатива за инклузију“

Петак, 16. Март 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, потписаће у понедељак, 19. марта 2018. године, у 11:00 часова, у Сали 368, III спрат, Палата Србија (Булевар Михајла Пупина бр. 2), Меморандум о сарадњи са Немачком организацијом за међународну сарадњу („ГИЗ“) и Националном службом за запошљавање на спровођењу пројекта „Иницијатива за инклузију“. У оквиру наведеног пројекта, предвиђено је побољшање приступа повратника по Споразуму о… опширније »

ПРИТУЖБЕ НА РАД ИНСПЕКТОРА СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ

Понедељак, 12. Март 2018

Одељење за инспекцијски надзор је организациона јединица Сектора за бригу о породици и социјалну заштиту Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Инспектори социјалне заштите обављају послове који се односе на: инспекцијски надзор над радом установа социјалне заштите и других правних и физичких лица која обављају делатност социјалне заштите односно психолошке делатности у погледу примене закона, других прописа и општих аката; послове издавања, суспензије и одузимања… опширније »

Национална конференција „Жене из руралних крајева – равноправне грађанке Србије“

Среда, 07. Март 2018

Поштоване колегинице и колеге, Позивамо вас да, поводом Међународног дана жена, 8. марта , са почетком у 09.00 часова , у П алати Србија, сала “Београд“, (Булевар Михајла Пупина 2, источни улаз) , присуствујете Националној конференцији „Жене из руралних крајева – равноправне грађанке Србије“ , коју организује Министарство за рад, запошљавање, борчка и социјална питања.   На конференцији ће говорити председница Владе Србије Ана Брнабић,  председница… опширније »

Државни секретар Др Стана Божовић на уводној конференцији „ПОДРШКА ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ ИНКЛУЗИЈИ РОМА – ОСНАЖИВАЊЕ ЛОКАЛНИХ ЗАЈЕДНИЦА ЗА ИНКЛУЗИЈУ РОМА“

Уторак, 06. Март 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Др Стана Божовић говорила је данас на на уводној конференцији поводом представљања програма ИПА 2016 „ПОДРШКА ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ ИНКЛУЗИЈИ РОМА – ОСНАЖИВАЊЕ ЛОКАЛНИХ ЗАЈЕДНИЦА ЗА ИНКЛУЗИЈУ РОМА“. Текст њеног обраћања преносимо у целини.    Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је предлагач и један од главних носилаца спровођења Стратегије за социјално укључивање… опширније »

Државни секретар Станковић одржао је сасатанак са дипломатским представницима Француске Републике

Петак, 02. Март 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић одржао је састанак са дипломатским саветником Министарства одбране и борачких питања Владе Француске Републике задуженим за Мисију обележавања стогодишњице Првог светског рата господином Дидијеом Гонзалесом и представницима Амбасаде Француске Републике у Београду, отправником послова, господином Николас Фајеом, пуковником изаслаником одбране Филипом Делсолом и референтом Фредериком… опширније »

Државни секретар Станковић на састанку са дипломатским представницима Француске Републике

Петак, 02. Март 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић ће, 2. марта 2018. године у 12 часова одржати састанак са дипломатским саветником Министарства одбране и борачких питања Владе Француске Републике задуженим за Мисију обележавања стогодишњице Првог светског рата,  господином Дидијеом Гонзалесом и представницима Амбасаде Француске Републике у Београду: отправником послова, господином Николас Фајеом, пуковником, изаслаником одбране Филипом… опширније »

Управа за безбедност и здравље на раду позива послодавце на примену мера безбедности и здравља на раду у условима ниских температура

Уторак, 27. Фебруар 2018

При ниским спољним температурама, најугроженији су запослени који раде у делатностима грађевинарства, саобраћаја, шумарства, рибарства, комуналне делатности, као и запослени који отклањају кварове на далеководима. Да би заштитио живот и здравље запослених од хладноће, послодавац је дужан да пре свега одговарајућом организацијом рада и применом мера безбедности и здравља на раду смањи штетан утицај и ризик по здравље и живот запослених који обављају послове на отвореном, да им обезбеди… опширније »

Министар Ђорђевић на отварању Сајма треће доба

Уторак, 27. Фебруар 2018

Поштоване колеге и колегинице,   Позивамо вас да у среду, 28. фебруара, са почетком у 11 часова, на Београдском сајму (хала 3) , присуствујете отварању Сајма треће доба, где ће министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић представити установе Министарства - Геронтолошки центар Београд, Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање (ПиО), Националну службу за запошљавање (НСЗ) и Дом за одрасла инвалидна лица Земун. На штанду Министарства представиће… опширније »

Обележена 101. годишњица од Топличког устанка

Понедељак, 26. Фебруар 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Негован Станковић предводио је државну церемонију поводом обележавања 101. годишњице од избијања Топличког устанка.   Церемонија полагања венаца одржана је код споменика Топличанима палим у ратовима 1912–1918 и жртвама Народног устанка 1917. године. Присутним грађанима поред државног секретара Негована Станковић обратио се и председник општине Прокупље Александар Симоновић.   Поред државног… опширније »