Посета предузећу „Застава Инпро“

Понедељак, 06. Јул 2015

Платформе за особе са инвалидитетом су нов производ, први пут произведен на домаћем тржишту, који ће након атестирања ући у серијску производњу. До сада је Србија све покретне платформе увозила. Произвођач платформи, предузеће „Застава Инпро“ из Крагујевца, запошљава 350 радника, од којих је 230 особа са инвалидитетом. Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања препоручило је свим органима државне управе да у поступцима јавних набавки, где има услова, спроводе… опширније »

Министар Вулин са децом са Косова и Метохије

Петак, 03. Јул 2015

Сто девојчица и дечака узраста од трећег до осмог разреда из најудаљенијих српских општина, Клокот и Витина, на позив Скупштине града, стигло је у дводневну посету Београду. Овај сусрет, који би требало да постане традиционалан, представља почетак акције „Београд за српску децу са Косова и Метохије“. опширније »

Геронтолошки центар Кањижа - 25 година рада

Уторак, 30. Јун 2015

КАЊИЖА - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин обишао је данас геронтолошки центар Кањижа који обележева 25 година рада. Вулин је након обиласка тог центра и састанка са његовим руководством рекао да је важно да такве уставнове добро и несметано функционишу и да се корисници осећају добро. опширније »

Министри Вулин и Гашић у Прешеву

Понедељак, 29. Јун 2015

ПРЕШЕВО - Колективни центар намењен мигрантима у Прешеву ускоро ће бити спреман за прихват тих људи, најавили су данас министри Александар Вулин и Братислав Гашић који су обишли тај објектат. Министри су, током боравка у Прешеву разговарали са мигранима из Сирије, Авганистана, Еритреје и других земаља, којима је Србија успутна станица до држава Европске уније. За мигране су обезбеђене храна и лекови и сва друга права која потичу из међународног и домаћег законодавства, а објекат за њихов… опширније »

Откривен споменик Принципу

Недеља, 28. Јун 2015

БЕОГРАД - Председници Србије и Републике Српске (РС) Томислав Николић и Милорад Додик присуствовали су данас откривању споменика Гаврилу Принципу у Финансијском парку, а Николић је поручио да је Принцип био носилац идеје ослобођења од ропства, која је тада кружила Европом. Откривању споменика присуствовали су и министри из влада Републике Србије и Републике Српске. опширније »

Aуто-тркa „Награда Београда 2015“

Недеља, 28. Јун 2015

Трка „Награда Београда“ настављач је традиције дуге 76 година, од када је, 3. септембра 1939, у Београду одржана прва и једина трка тадашњих болида формуле 1. Два дана након почетка Другог светског рата, пред сто хиљада Београђана, улицама око Калемегдана, брзином од тада невероватних 200 километара на сат јурили су учесници Београдског Гран прија, који је означио симболичан крај златне ере аутомобилизма тридесетих година. опширније »

На Калемегдану свечани концерт поводом Видовдана

Субота, 27. Јун 2015

БЕОГРАД - Свечани концерт поводом обележавања Видовдана одржан је вечерас код споменика Победник на Калемегдану, а министар Александар Вулин рекао је да је Видовдан празник слободе и један од најзначајних и најсветијих српских празника. Свечани програм на Калемегдану извели су Филхармонија младих "Борислав Пашћан", хор Факултета уметности Приштина - Звечан и Факултет драмских уметности из Бања Луке. Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, који је присуствовао… опширније »

Округли сто о могућностима ангажовања грађана на јавним и добровољним радовима

Петак, 26. Јун 2015

Округли сто „Потребе и могућности масовног ангажовања грађана, нарочито младих, на јавним и добровољним радовима“, који организује Удружење учесника омладинских радних акција и волонтера Србије, под покровитељством Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. опширније »

Крајишки Срби на манифестацији за очување традиције

Субота, 20. Јун 2015

ЗЕМУН/БУСИЈЕ - У највећем избегличком земунском насељу Бусије, данас је на Светски дан избеглица, одржана манифестација Шести крајишки откос, чији је циљ очување крајишке традиције и културе. У спортско-култруној манифестацији, коју је организовала Коалиција удружења избеглица учествовали су министри за рад и одбрану Александар Вулин и Братислав Гашић који су после обраћања окупљеним грађанима и сами учествовали у кошењу. опширније »