Министар Вулин полагањем венца одао пошту страдалим Србима

Среда, 05. Август 2015

БЕОГРАД - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин и представници више удружења страдалих Срба положили су данас венце на спомен плочу Србима страдалим у оружаним сукобима на простору бивше Југославије у Ташмајданском парку. Вулин је том приликом рекао да му је жао што се 20 година чекало да се проговори о "Олуји", наводећи да не могу да се мире џелати и жртве, али да треба да се мире деца, а да они који су починили злочине морају да буду кажњени. опширније »

Олуја је била злочин, етничко чишћење, бесмислени покољ и погром

Уторак, 04. Август 2015

СРЕМСКА РАЧА - Страшан злочин је била "Олуја" и Србија то више неће да крије, рекао је данас премијер Александар Вучић на обележавању Дана сећања у Сремској Рачи, додајући да Олује треба да се стиде они који су је починили. Надам се, додао је, да ће Србија моћи од сада слободно да каже да је то био злочин и поручио да се злочин мора опростити, али никако не сме и не може да се заборави. опширније »

Руско српски хуманитарни центар помаже збрињавање азиланата

Понедељак, 03. Август 2015

НИШ - Руско-српски хуманитарни центар у Нишу помоћи ће Србији у збрињавању миграната тако што ће дати ћебад, шатор, агрегате, возила, а помоћи ће и изградњу и опремање и нових прихватних центара. опширније »

Суботичкој Општој болници стигли лекови за азиланте

Петак, 31. Јул 2015

СУБОТИЦА - Хемофарм Фондација уручила је данас Општој болници у Суботици донацију вредну око 600.000 динара, коју чине лекови и хигијенска срества, а у циљу побољшања услова у којима мигранти бораве и подизања нивоа њихове здравствене заштите. опширније »

Фабрика "Фиорано" из Сомбора, која је у саставу компаније "Калцедонија"

Среда, 29. Јул 2015

После разгледања погона фабрике "Фиорано", која је у саставу компаније "Калцедонија", Вулин је похвалио рад њеног руководства, пре свега у области новог запошљавања, напомињући да је то што су они учинили успех не само за Сомбор него за читаву земљу. опширније »

Стипендије ученицима и студентима из хранитељских породица

Уторак, 28. Јул 2015

БЕОГРАД - Талентованим ученицима и студентима који се налазе на смештају у хранитељским породицама уручене су данас стипендије на основу којих ће њих 10 добијати месечно по 10.000 динара од јула до децембра ове године. опширније »

Споразум о електронској размени података ПИО Србије и Црне Горе

Четвртак, 23. Јул 2015

ПОДГОРИЦА - Корисници ПИО фондова Србије и Црне Горе, који имају стаж у две државе, убудуће ће лакше и брже остваривати права из пензијског и инвалидског осигурања, предвиђено је Споразумом о електронској размени података који су данас потписали директори две уставнове Душан Перовић и Драгана Калиновић. Потписивању у Подгорици присуствовали су министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Србије Александар Вулин, као и Министарка за рад и сочијална старања Црне Горе Зорица Ковачевић. опширније »

Министри Вулин и Антић честитали славу рударима

Уторак, 21. Јул 2015

ЛАЗАРЕВАЦ - Министри Александар Вулин и Александар Антић честитали су данас свим рударима у Србији њихову славу Светог Прокопија пожелевши им пуно среће и здравља и захваливши на томе што је електроенергетски систем у насој земљи стабилан захваљујући њиховом вредном раду. опширније »

Министар Вулин и директор центра „Симон Визентал“, Зуроф о Меморијалном комплексу ,,Старо београдско сајмиште“

Понедељак, 13. Јул 2015

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, разговарао је данас са директором центра ,,Симон Визентал“ у Јерусалиму, Ефраимом Зурофом о оснивању Меморијалног комплекса „Старо београдско сајмиште“. опширније »

Партнерски састанк са УНХЦР

Четвртак, 09. Јул 2015

БЕОГРАД - Србија је у мају ове године примила више од 8.000 захтева за азил, што је у односу на прошлу годину повећање за више од 70 одсто, изјавио је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин и оценио да је то "сеоба народа". "Ово није економски и није политички проблем, ово је сеоба народа", рекао је Вулин на партнерском састанку са УНХЦР посвећеном проблему миграната и избеглица, на коме је изнео податак да је Србија јутрос… опширније »