ПОВЕЗИВАЊЕ РАДНОГ СТАЖА - организатор Републички фонд ПИО

Субота, 31. Октобар 2015

Учесници трибине: Жељко Симић, начелник Одељења матичне евиденције у Сектору за остваривање права из ПИО у Дирекцији РФ ПИО, и Славица Мариновић, виши саветник у Министарству привреде Републике Србије. опширније »

Србији 2,3 милиона евра бесповратне помоћи за мигранте

Петак, 30. Октобар 2015

БЕОГРАД - Споразум о бесповратној помоћи од 2,3 милиона евра за мигранте, између Србије и Банке за развој Савета Европе,  потписали су данас министри Јадранка Јоксимовић и Александар Вулин и заменик генералног директора банке Стефан Селен. опширније »

Округли сто „Хероји или отпадници – Апис и другови“

Петак, 30. Октобар 2015

Повод за Округли сто је иницијатива да се, 98 година након Солунског процеса, посмртни остаци осуђених у том процесу, Драгутина Димитријевића Аписа, Радета Малобабића и Љубе Вуловића, из крипте без имена на гробљу Зејтинлик врате у Србију и сахране уз све почасти поред цркве Ружице на Калемегдану. У априлу ове године, у издању „Прометеја“ и РТС-а, објављен је репринт књиге Аписовог сестрића, Милана М. Живановића, из 1955. године „Пуковник Апис − солунски процес 1917“, о којој ће бити… опширније »

СОЦИЈАЛНА МИСАО

Петак, 30. Октобар 2015

Промоција часописа за теорију и критику социјалних идеја и праксе. Учесници: Добрила Грујић, гост уредник тематског часописа, и Радул Јовановић, уредник. опширније »

ИЗАЗОВИ НА ПУТУ ОДРАСТАЊА – ПИТ, Пројекција филма Пуним срцем

Петак, 30. Октобар 2015

Учесници: Светлана Миленковић, Центар за породични смештај и усвојење Београд, Живорад Гајић, помоћник директора Републичког завода за социјалну заштиту, Драган Роловић, директор Завода за васпитање деце и омладине Београд, Тања Лукић Апт, директорка Дома за децу и омладину без родитељског старања „Споменак” Панчево. опширније »

ОД ИНСТИТУЦИЈЕ КА ПОРОДИЦИ

Петак, 30. Октобар 2015

Пројекција филма Развој дневних услуга породицама са децом са сметњама у развоју (20:00). Учесници трибине: Зоран Милачић, директор Центра за заштиту одојчади, деце и омладине Београд, Добрила Грујић, директор Центра за породични смештај и усвојење Београд, Весна Текић, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Љубиша Јовановић, Центар за заштиту одојчади, деце и омладине Београд. опширније »

ЈЕДНА ПЕСМА ЗА ЂАКЕ, ДРУГА ЗА НАСТАВНИКЕ

Петак, 30. Октобар 2015

Учесници: Мирјана Булатовић, Радомир Стојановић, Благоје Баковић,Тоде Николетић, Раша Попов, Бранко Стевановић. опширније »

ИДЕШ ЛИ, РОДЕ? – 100 ГОДИНА ОД СМРТИ ПЕТРА КОЧИЋА

Петак, 30. Октобар 2015

Учесници: ђаци и наставници Основне коле „Петар Кочић” из Земуна. опширније »

ДЕЧИЈА ПРАВА

Петак, 30. Октобар 2015

Учесници: Добрила Грујућ, Центар за породични смештај и усвојење Београд, Драган Вулевић, начелник Одељења за управно-надзорне послове у области породичне заштите, Слађана Радуловић, Центар за права детета Београд, Тамара Борисављевић, Центар за породични смештај и усвојење Београд. опширније »