Обележавање Дана сећања на страдање и прогон Срба - Парастос у цркви Светог Марка у Београду за Србе страдале у Хрватској и Босни и Херцеговини

Петак, 05. Август 2016

Парастосом у Цркви светог Марка и полагањем венаца на споменик жртвама страдалим у ратовима у бившој Југославији од 1991. до 2000. године, данас је обележен Дан сећања на страдале и прогнане Србе током хрватске војно-полицијске акције "Олуја". опширније »

Обележавање 5. августа – Дана сећања на страдање и прогон Срба из Хрватске

Четвртак, 04. Август 2016

Централна државна манифестација обележавања 5. августа – Дана сећања на страдање и прогон Срба из Хрватске одржана у четвртак, 4. августа, у 20 часова, у Бусијама, општина Земун. опширније »

Отворен први центар за проверу возачких способности

Среда, 27. Јул 2016

БЕОГРАД - Први центар за проверу психофизичких способности возача, намењен превасходно особама са инвалидитетом, отворен је данас у Београду, што ће омогућити тим особама да постану равноправни учесници у саобраћају. опширније »

Обележена 71. годишњица пробоја Сремског фронта

Уторак, 12. Април 2016

ШИД - Полагањем венаца и одавањем државних и војних почасти данас је у спомен комплексу Сремски фронт у Адашевцима код Шида обележена 71 година од пробоја Сремског фронта, а министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин поручио је да су само слободни народи срећни, успешни и развијени. опширније »

Сећање на жртве Холокауста

Среда, 27. Јануар 2016

БЕОГРАД - Церемонији одавања почасти присуствовали су и преживели Холокауста, потомци жртава, некадашњи заточеници логора смрти у Другом светском рату, представници Савеза јеврејских општина Србије, председник Националног савета ромске националне мањине, министри Владе Србије, представници Скупштине Србије, председник Скупштине града Београда, чланови дипломатског кора, удружења и грађани. Међународни дан сећања на жртве Холокауста, 27. јануар, установљен је 1. новембра 2005. године… опширније »

Додељене награде "Човек године"

Недеља, 20. Децембар 2015

Реч је о признањима која Министарство додељује установама и изузетним појединцима који раде у систему социјалне заштите. Награде су додељене у пет категорија: запосленом у центру за социјални рад или органу старатељства - Зорану Миросављевићу из Београда који је руководилац Одељења Обреновац у оквиру Градског центра за социјални рад Београд, запосленом у установи социјалне заштите за смештај деце и младих - Драгану Роловићу који је директор Завода за васпитање деце и омладине Београд,… опширније »

ПРЕДСТАВЉАЊЕ ИНСТИТУТА МИРНОГ РЕШАВАЊА РАДНИХ СПОРОВА

Субота, 31. Октобар 2015

Учесници (по редослоду седења за столом): Јелена Јакшић, Миле Радивојевић, директор Агенције за мирно решавање радних спорова, проф. др Сенад Јашаревић, проф. др Живко Кулић, Вера Кондић, председница удружења "Но мобинг". опширније »

ПОСТИЦАЈ ЗАПОШЉАВАЊУ ВИШКА ЗАПОСЛЕНИХ

Субота, 31. Октобар 2015

Учесници (потписани су по месту седења за столом): Милан Грујић и Његош Потежица, Савез самосталних синдиката Србије, Зоран Лазић, помоћник министра, Љиљана Џувер помоћник министра, Милица Јанаћковић, Сектор за запошљавање, Тања Будимир, Национална служба за запошљавање, Снежана Богдановић, шеф одсека у Сектору за рад. опширније »

ПРЕДСТАВЉАЊЕ РЕПУБЛИЧКОГ ФОНДА СОЛИДАРНОСТИ

Субота, 31. Октобар 2015

Учествују: Јаблан Обрадовић, директор Фонда и Марјан Сабо, саветник директора. опширније »

МИЛУНКА - Промоција књиге

Субота, 31. Октобар 2015

Промоција књиге о хероини Великог рата Милунки Савић и пројекција документарног филма. Учествују: Видоје Голубовић, Предраг Павловић, Новица Пешић. опширније »