Започете реформе центара за социјални рад унапредиће систем социјалне заштите у Србији

Субота, 21. Јул 2018

В.д. помоћника министра за рад запошљавање, борачка и социјална питања у Сектору за бригу о породици и социјалну заштиту Милош Јанковић гостујући у Јутарњем програму РТС-а истакао је да је министар Ђорђевић испунио своје обећање и започео реформу центара за социјални рад, и да је прва фаза те реформе завршена.   „Озбиљну реформу центaрa зa социјaлни рaд нaјaвили смо још прошле године, a јуче су предстaвљени резултaти прве фазе. Завршена је обимнa студијa о томе кaко дa се… опширније »

Министарство активно ради на побољшању услова рада запослених у центрима за социјални рад

Субота, 21. Јул 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић гостујући у емисији „Телемастер“ на телевизији Happy, истaкaо је дa Министaрство нa чијем је челу aктивно рaди нa побољшaњу мaтеријaлног положaјa и вредновaњу рaдa зaпослених у центримa за социјални рад, као и да зaпослени могу ускоро дa очекују повећaње плaтa.   Према речима министра, центри зa социјaлни рaд служе грaђaнимa дa у тренутцимa кaдa им је тешко знaју коме могу дa се обрaте и дa добију… опширније »

Представљање резултата прве фазе реорганизације центара за социјални рад

Четвртак, 19. Јул 2018

У циљу реорганизације и реформе центара за социјални рад, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић одржаће конференцију за новинаре у петак 20. јула 2018. године у Палати Србија (Београд, Булевар Михајла Пупина бр. 2, источни улаз, Браон салон) у 9 часова.   На конференцији ће бити презентовани резултати прве фазе реорганизације и реформе центара за социјални рад и будући планови.    Поред министра Ђорђевића, представницима медија обратиће се… опширније »

Државни секретар Ненад Нерић на уручењу донације за јачање социјалне инфраструктуре Бачке Паланке

Понедељак, 16. Јул 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић присуствовао је свечаном потписивању Уговора о додели гранта између Амбасаде Словачке Републике у Републици Србији и општине Бачка Паланка.   Приликом посете, општини Бачка Паланка додељен је и симболичан чек донације намењене реконструкцији предшколске установе „Младост“ поводом одобреног предлога пројекта „Побољшање услова за инклузију мигрантске деце у предшколско… опширније »

Дан „Отворених врата“ у циљу унапређења положаја маргинализованих друштвених група

Понедељак, 16. Јул 2018

Дан  „Отворених врата“ у оквиру Сектора за антидискриминациону политику и унапређење родне равноправности биће одржан у четвртак, 26. јула 2018. године од 10 до 12 часова , у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања (мала сала, VI спрат, улица Немањина бр. 22-26, Београд), у циљу унапређења положаја маргинализованих друштвених група. Потребно је посету претходно најавити и заказати на број телефона: 011/311-0589 или  путем e-mail адресе: … опширније »

Србија решава проблем мигрантске кризе

Понедељак, 16. Јул 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у ауторском тексту за лист Курир, који преносимо у целости, говорио је о управљању мигрантском кризом, Споразуму о приступању РЕЦ програму Европске уније као и о пројектима МАДАД 1 и МАДАД 2.   „Србија је деведесетих година научила шта значи бити избеглица. Због тога смо спремно отворили границе када је мигрантска криза почела и приступили решавању проблема уз подршку Европске уније.   Добри односи са… опширније »

Потписивање Споразума о приступању Програму Европске уније за права, једнакост и држављанство (REC програм)

Субота, 14. Јул 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић потписаће у понедељак, 16. јула 2018. године, у 09.00 часова, у Палати Србија, Браон салон (Булевар Михајла Пупина бр. 2) Споразум о приступању Програму Европске уније за права, једнакост и држављанство у присуству шефа делегације Европске уније у Републици Србији, амбасадора Сема Фабриција.   Циљ овог инструмента ЕУ је промовисање, заштита и примена права која обезбеђују једнакост грађана која су гарантована… опширније »

Амбасадор Уједињених Арапских Емирата први пут у Мерошини и Књажевцу са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања

Петак, 13. Јул 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Светозар Алексов и амбасадор Уједињених Арапских Емирата Мубарак Саид Ал Дахери уручили су предшколској установи ,,Полетарац“ у општини Мерошина техничку опрему у виду компјутера, телевизора и клима уређаја, као и донацију Геронтолошком центру ,,Књажевац“.   Државни секретар Светозар Алексов, том приликом је истакао да је сарадњу коју ресорно министарство има са Уједињеним Арапским Емиратима… опширније »