Смештај најстаријих грађана у приватне домове уз помоћ државе

Петак, 25. Мај 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, гостујући на телевизији Прва, изјавио је да ће најстарији суграђани који немају ближе сроднике и материјално су угрожени, а на листама су чекања за смештај у државне старачке домове од 1. јула добити могућност за смештај у приватним домовима уз помоћ државних субвенција.   „Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања жели да са свим лиценцираним приватним домовима за смештај одраслих и… опширније »

Министар Ђорђевић са директорима лиценцираних приватних домова за одрасла и стара лица

Среда, 23. Мај 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, у четвртак, 24. маја у 11 часова, у Палати Србија, сала Србија (Булевар Михајла Пупина 2) разговараће са директорима лиценцираних приватних домова за одрасла и стара лица. Молимо представнике медија да се oбавезно акредитују због процедуре уласка у објекат (име, презиме и број личне карте), најкасније до четвртка 24. маја 10:00 часова , на адресу press@minrzs.gov.rs или на број телефона: 064/8622-148. опширније »

Државна секретарка Стана Божовић на скупу “Положај жена на селу и кaко га побољшати”

Петак, 18. Мај 2018

Државна секретарка у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Стана Божовић говорила је на скупу “Положај жена на селу и кaко га побољшати” који су организовали Привредна комора Војводине и Дневник Пољопривредник.   „Куће у којима живе жене на селу су у 88% случајева у власништву мушкараца, не поседују земљу у 84% случајева и готово да не поседују средства за пољопривредну производњу. Жене чине 55% незапосленог руралног становништва и 74%… опширније »

Представљање резултата пројекта „Реци НЕ раду на црно“

Петак, 18. Мај 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и в.д. директора Инспектората за рад Стеван Ђуровић одржаће конференцију за медије у понедељак 21. маја 2018. у 10 часова , сала Београд, Палата Србија, источни улаз (Булевар Михајла Пупина 2), на којој ће представити  резултате рада на пројекту „Реци НЕ раду на црно“. Молимо представнике медија да се oбавезно акредитују због процедуре уласка у објекат (име, презиме и број личне карте), најкасније до… опширније »

Обележена 101. годишњица од смрти војводе Радомира Путника

Четвртак, 17. Мај 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић положио је венац и одао почаст  поводом обележавања 101. годишњице од смрти војводе Радомира Путника која је одржана код гроба војводе Путника.   Венце су положили и представници Министарства одбране и Војске Србије, потомци војводе Радомира Путника као и представници невладиних организација опредељених за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.   Организатор… опширније »

Јачање активне политике запошљавања у Републици Србији

Среда, 16. Мај 2018

Помоћник министра за међународну сарадњу, европске интеграције и пројекте Јована Миловановић присуствовала је на другом Управном одбору за пројекат „Техничка помоћ за  изградњу  капацитета у области запошљавања“.   Миловановић је у свом обраћању истакла да је задовољна шестомесечним резултатима пројекта наводећи да ће ресорно министарство у сарадњи са Националном службом за запошљавање наставити да унапређује обуке за незапослене, са циљем смањења… опширније »