Обележавање Међународног дана сећања на Роме страдале у Другом светском рату

Петак, 15. Децембар 2017

Панчево, Јабука  – Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводиће државну церемонију поводом обележавања Међународног дана сећања на Роме страдале у Другом светском рату која ће бити одржана 16. децембра 2017. године у 11 часова у оквиру локалитета масовне гробнице цивила страдалих у Другом светском рату, у оквиру Спомен-комплекса „Стратиште“ у Јабуци код Панчева. Државна церемонија подразумева полагање… опширније »

Министар Ђорђевић о социјалним картама у функцији финансијске контроле на Клубу Друштва лобиста Србије

Четвртак, 14. Децембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић обратиће се на 51. Клубу лобиста Србије који ће бити одржан у петак, 15. децембра 2017. године, у Палати Србија, сала Србија, Булевар Михајла Пупина 2. са почетком у 18.00 часова.     Тема 51. Клуба лобиста Србије биће „Социјалне карте у функцији финансијске контроле и управљања“.     Пројекат Увођења и израде социјалних карата које је започело Министарство за рад,… опширније »

Државни секретар Негован Станковић на обележавања 70. годишњице од оснивања и рада Републичког завода за заштиту споменика културе

Четвртак, 14. Децембар 2017

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић присуствовао je свечаности поводом обележавања 70. годишњице од оснивања и рада Републичког завода за заштиту споменика културе Србије на којој су уручене Захвалнице институцијама и појединцима са којима Републички завод за заштиту споменика културе негује дугогодишњу успешну сарадњу. Том приликом додељена је Захвалница Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања коју је у… опширније »

OБЕЛЕЖАВАЊЕ 103. ГОДИШЊИЦЕ OД КОЛУБАРСКЕ БИТКЕ

Четвртак, 14. Децембар 2017

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводиће 15. децембра 2017. године у 11 часова у Лазаревцу државну церемонију поводом обележавања 103. годишњице од Колубарске битке. Државна церемонија која подразумева полагање венаца, одавање почасти, обраћање државног секретара и уметнички програм ће бити одржана у Спомен-храму са костурницом светог Димитрија у Лазаревцу у чијој крипти почива преко 40.000 српских и аустроугарских… опширније »

Држaвна секретарка Стана Божовић на трибини „Заједно у борби против насиља над женама“

Понедељак, 11. Децембар 2017

Државна секретарка у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Стана Божовић учествовала је на трибини под називом „Заједно у борби против насиља над женама“  која је организована у оквиру кампање „16 дана активизма борбе против насиља над женама“.     Државна секретарка Стана Божовић је пренела поруку министра Ђорђевића којом се пружа подршка заједничкој борби против насиља и Зрењанину као примеру добре праксе. Порука… опширније »

Представници министарства обишли радове на изградњи аутопута Е-763 Јужни Јадран, на деоници Сурчин - Обреновац

Петак, 08. Децембар 2017

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић и в.д. директора Управе за безбедност и здравље на раду Марина Фуртула, обишли су радове на изградњи аутопута Е-763 Јужни Јадран, на деоници Сурчин - Обреновац које изводи China communication construction company LTD. Државни секретар Нерић оценио је да је примена мера безбедности и здравља на раду на овом градилишту на високом нивоу, и да други извођачи грађевинских радова у Републици Србији… опширније »

Државна секретарка Стана Божовић на Трибини „Заједно у борби против насиља над женама“

Петак, 08. Децембар 2017

Државна секретарка у Министарству за рад, запопошљавање, борачка и социјална питања Стана Божовић говориће на Трибини „Заједно у борби против насиља над женама“, 8. децембра 2017. године , у Барокној сали Градске куће у Зрењанину, (Трг слободе 10) , са почетком у 14.00 часова . Трибина се одржава у оквиру акције “16 дана активизма борбе против насиља над женама“, а поред државне секретарке говориће и начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић,… опширније »

ЈАВНЕ КОНСУЛТАЦИЈЕ О НАЦРТУ ЗАКОНА О РОДНОЈ РАВНОПРАВНОСТИ

Четвртак, 07. Децембар 2017

Нацрт закона о родној равноправности са предложеним изменама и допунама надлежних органа у коментарима електронског документа доставља Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања на on line јавне консултације грађанима и грађанкама, органима државне управе и јединицама локалне самоуправе, организацијама цивилног друштва, академској заједници, правним лицима и другим заинтересованим субјектима у друштву. Коменатре могу дати на приложеном обрасцу и послати их… опширније »