ДАН СЕЋАЊА НА СРПСКЕ И ГРЧКЕ ВОЈНИКЕ СТРАДАЛЕ У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ

Четвртак, 20. Септембар 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводиио је церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања Дана сећања на страдале грчке и српске војнике у Првом светском рату, која је одржана 20. септембра 2018. године у у оквиру комплекса грчког војничког гробља из периода Првог светског рата  у Пироту и код споменика српским војницима страдалим у Првом светском рату.   Венце је поред представника… опширније »

Конференција поводом представљања пројекта „ЕУ помоћ Националној служби за запошљавање“ и „ЕУ подршка политици запошљавања“

Четвртак, 20. Септембар 2018

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања организује конференцију поводом представљања пројеката „ЕУ помоћ Националној служби за запошљавање“ и „ЕУ подршка политици запошљавања“ која ће се одржати у петак, 21. септембра 2018. у 9 часова у Дому Народне скупштине - Плава сала (Трг Николе Пашића 13).   Медијима ће се обратити министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, министар финансија Синиша Мали и шеф… опширније »

Ниједно дете не напусти Србију докле год постоје потенцијални усвојитељи у нашој земљи

Среда, 19. Септембар 2018

Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић гостујући на телевизији Коперникус у емисији „На кафи са Ђуком“ говорио је о борби против рада на „црно“, пензијама, систематизацији радних места, као и о иностраном усвајању деце из Србије.   Када је реч о иностраном усвајању, али и о домаћем усвајању, министар је рекао да је процедура врло једноставна али и ригорозна и контролисана.   „Србија је похваљена од свих страних и… опширније »

ДАН СЕЋАЊА НА СРПСКЕ И ГРЧКЕ ВОЈНИКЕ СТРАДАЛЕ У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ

Среда, 19. Септембар 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводиће церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања Дана сећања на страдале грчке и српске војнике у Првом светском рату. Церемонија ће бити одржана 20. септембра 2018. године у 11.30 часова у оквиру комплекса грчког војничког гробља из периода Првог светског рата  у Пироту и код споменика српским војницима страдалим у Првом светском рату.   Венце ће поред… опширније »

Уручивање уговора за запошљавање 158 лица у Смедереву

Понедељак, 17. Септембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствоваће  свечаном уручивању уговора за запошљавање 158 лица, који се односе на самозапошљавање, запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих на новоотвореним радним местима и на јавне радове у уторак, 18. септембра са почетком у 11 часова у просторијама Градске управе Смедерево (Омладинска 1).   Поред министра Ђорђевића присутнима ће се обратити и директор Националне службе за… опширније »

Цивилно друштво активно укључено у решавање мешовитих миграционих токова

Понедељак, 17. Септембар 2018

Представници Сектора за међународну сарадњу, европске интеграције и пројекте Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања одржали су састанак са представницима 24 организације цивилног друштва које су од почетка избегличке кризе биле значајни партнери институцијама Републике Србије у управљању мешовитим миграционим токовима.   Тема састанка била је унапређења механизама и модела сарадње у управљању миграцијама у Републици Србији, са посебним акцентом на сарадњу… опширније »

Полагање венаца код споменика маршалу Франше Д’Епереу

Уторак, 11. Септембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић положиће венац код споменика маршалу Франше Д’Епереу 12. септембра, у 11 часова.   Поред министра Ђорђевића, венце ће положити амбасадор Француске Фредерик Мондолони, заменик градоначелника Града Београда Горан Весић и госпођа Клод де Сен Пјер, унука Маршала Д’Епереа.     Након церемоније полагања венаца предвиђене су изјаве за медије. Молимо представнике медија да потврде своје присуство… опширније »

Одржана још два састанка са експертима МАПС мисије

Петак, 07. Септембар 2018

Државна секретарка Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања др Стана Божовић одржала је састанке са експертима MAPS  мисије - подршка интегрисању, убрзању и мерама политике, која се спроводи у Републици Србији уз подршку експерата Тима Уједињених нација у Србији, Делегације Европске уније, Светске банке и других партнера, у вези прилагођавања УН Циљева одрживог развоја националним потребама у складу са процесом приступања Европској унији.   Тема првог… опширније »

Помоћница министра Биљана Барошевић на обележавању Светског дана особа са повредом кичмене мождине

Четвртак, 06. Септембар 2018

В.д. помоћника министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић присуствовала је обележавању Светског дана особа са повредом кичмене мождине које реализацијом активности у оквиру пројекта „Један дан у мојим ципелама“  организује Савез параплегичара и квадриплегичара Србије .   Помоћница Биљана Барошевић истакла је да је овај дан прилика да се подсетимо колики је значај мисије Савеза као и да ће… опширније »

OБЕЛЕЖЕНА 212. ГОДИШЊИЦА ОД БОЈА НА ДЕЛИГРАДУ

Уторак, 04. Септембар 2018

Државни секретар Mинистарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводио је државну церемонију поводом обележавања 212. годишњице од  боја на Делиграду у спомен-храму светог архангела Михаила са костурницом на Делиграду код Алексинца.   Поред државног секретара венце су положили и одали почаст и представници Министарства одбране и Војске Србије, Општине Алексинац као и представници бројних удружења и грађана опредељених за неговање традиција… опширније »