ЗАВРШЕНЕ СУ ПРВЕ ЈАВНЕ КОНСУЛТАЦИЈЕ О НАЦРТУ ЗАКОНА О РОДНОЈ РАВНОПРАВНОСТИ

Среда, 10. Јануар 2018

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ЗАВРШЕНЕ СУ ПРВЕ ЈАВНЕ КОНСУЛТАЦИЈЕ О НАЦРТУ ЗАКОНА О РОДНОЈ РАВНОПРАВНОСТИ Завршене су on line јавне консултације о Нацрту закона о родној равноправности, које су вођене од стране Сектора за антидискриминациону политику и унапређење родне равноправности Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, посредством јавне објаве на сајту надлежног Министарства, као и на сајту Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом. Консултације су трајале у периоду од… опширније »

Додела награда у оквиру пројекта „Човек године“

Четвртак, 04. Јануар 2018

Поштоване колеге, Позивамо вас да у петак, 05. јануара у 11 часова, у Плавом салону, Палата Србије (источни улаз, Булевар Михајла Пупина 2) испратите догађај „Човек године“, који организује Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Удружење осигуравача Србије.   Пројекат „Човек године“ има за циљ да додатно мотивише запослене у обављању послова, а комисија је одабрала 100 најистакнутијих запослених у свакој од области  из надлежности… опширније »

Државни секретар Стана Божовић на завршној конференцији пројекта „Стручни семинари за социјалне раднике: Онлајн сугурност деце – наша одговорност!“

Четвртак, 28. Децембар 2017

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Стана Божовић говорила је у Новом Саду на завршној конференцији након серије од седам стручних семинара намењених социјалним радницима "Онлајн сигурност деце - наша одговорност". Током пројекта који је у претходна четири месеца реализовала Фондација Тијана Јурић, предавачи ове фондације, укључујући и припаднике Министарства унутрашњих послова Србије, едуковали су 200 социјалних радника у… опширније »

Обележен Међународни дан сећања на Роме страдале у Другом светском рату

Субота, 16. Децембар 2017

Панчево, Јабука  – Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводио је 16. децембра 2017. године државну церемонију поводом обележавања Међународног дана сећања на Роме страдале у Другом светском рату која је одржана у оквиру локалитета масовне гробнице цивила страдалих у Другом светском рату, у оквиру Спомен-комплекса „Стратиште“ у Јабуци код Панчева.   „Данашњи дан Србија је посветила страдалим… опширније »

OБЕЛЕЖEНА 103. ГОДИШЊИЦА ОД КОЛУБАРСКЕ БИТКЕ

Петак, 15. Децембар 2017

Лазаревац  – Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводио је 15. децембра 2017. године  државну церемонију поводом обележавања 103. године од Колубарске битке у Спомен-храму са костурницом светог Димитрија у Лазаревцу у чијој крипти почива преко 40.000 српских и аустроугарских војника.   Истог дана, у наставку програма одавањем државних и војних почасти код Споменика српском ратнику у центру Лазаревца… опширније »

С А О П Ш Т Е Њ Е - Информације о социјалним давањима

Петак, 15. Децембар 2017

С А О П Ш Т Е Њ Е Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања саопштава да је предвиђена исплата корисницима: - Новчане социјалне помоћи, накнаде за издржавање корисника на породичном смештају и посебне новчане накнаде (по Закону о социјалној заштити); за месец НОВЕМБАР дана 19.12.2017.године, - Дечији додатак - родитељски додатак за месец НОВЕМБАР дана 19.12.2017.године - Додатка за помоћ и негу другог лица за месец НОВЕМБАР дана 20.12.2017.године - Основних права… опширније »

СРПСКО – НЕМАЧКА САРАДЊА У ОБЛАСТИ СОЦИЈАЛНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ

Петак, 15. Децембар 2017

Влада Републике Србије и Влада Савезне Републике Немачке успоставиле су Програм јачања инфраструктурних капацитета градова и општина у контексту мигрантске кризе.     У име Владе Србије, програм спроводи Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, а испред Владе Немачке за реализацију Програма надлежно је Министарство за економску сарадњу и развој преко Немачке развојне банке (KFW).     Након што је Влада Републике Србије усвојила текст… опширније »