Обележена 203. годишњица боја на Љубићу

Среда, 06. Јун 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић положио је венац, у име Владе Републике Србије поводом обележавања 203. годишњице битке на Љубићу и годишњице смрти Танаска Рајића код споменика Танаску Рајићу на брду Љубић код Чачка. Организатор државне комеморативне свечаности је Одбор за неговање традиција ослободилачких ратова Србије. Венце су поред представника Владе Републике Србије положили и представници Министарства одбране и Војске… опширније »

Oбележавање 203. годишњице од битке на Љубићу и годишњице смрти Танаска Рајића

Уторак, 05. Јун 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводиће државну церемонију поводом обележавања 203. годишњице од битке на Љубићу и годишњице смрти Танаска Рајића која ће бити одржана 6. јуна 2018. године у 11.00 часова код споменика Танаску Рајићу на брду Љубић код Чачка. Тим поводом државни секретар ће положити венац и одати почаст јунацима палим на Љубићу и Танаску Рајићу.   Поред државног секретара Министарства за рад,… опширније »

Државни секретар Ненад Нерић и амбасадор Републике Пољске Њ.Е. Томаш Његођиш у заједничкој посети Аранђеловцу

Понедељак, 04. Јун 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Ненад Нерић и амбасадор Републике Пољске Њ.Е. Томаш Његођиш, приликом посете  Удружењу оболелих од мултипла склерозе Аранђеловац, саопштили су резултате конкурса „Мали грантови 2018“, поводом обележавања Међународног дана оболелих од мултипла склерозе.   Амбасадор Републике Пољске најавио је да ће за опремање сале за… опширније »

Србија ће бити земља у којој листе чекања за смештај у државне домове неће постојати

Субота, 02. Јун 2018

Министар за рад, запошљавање, борачкa и социјалнa питања Зоран Ђорђевић гостујући у Јутарњем дневнику РТС-а изјавио је да ће држава најстаријим грађанима, који су на листи чекања за смештај у државне домове, обезбедити смештај у приватне домове.   "Постоје редови јер немамо довољно смештајних капацитета у државним установама и желимо да помогнемо најстаријим грађанима и обезбедимо им смештај у домове.    “Капацитети… опширније »

Државна секретарка Стана Божовић на затварању пројекта за јачање капацитета локалних заједница за локално укључивање рањивих група

Субота, 02. Јун 2018

Државна секретарка у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Стана Божовић учествовала је на манифестацији доделе опреме за локалне самоуправе поводом затварања пројекта под називом “Јачање капацитета локалних заједница за локално укључивање рањивих група кроз пружање интегрисаних социјалних услуга и ширење добре праксе друштвено корисног рада и радне активације”.   Приликом промоције примера добре праксе друштвено корисног рада и радне активације… опширније »

ОБЕЛЕЖЕНА 209. ГОДИШЊИЦА БОЈА НА ЧЕГРУ

Четвртак, 31. Мај 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводио је државну церемонију обележавања 209. годишњице боја на Чегру у оквиру Спомен-комплекса на Чегру код Ниша.   Код споменика Стевану Синђелићу на Чегру венце су положили представници,  Министарства одбране и Војске Србије, Града Ниша, Општине Пантелеј, Српско-руског хуманитарног центра, породице Синђелић као и велики број удружења грађана опредељених за очување… опширније »

Јачање сарадње Србије и Арапске Републике Египат

Четвртак, 31. Мај 2018

В.д. помоћниka министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Бојана Станић предводила је делегацију Републике Србије на састанку са заменицом министра за међународну сарадњу у ресорном министарству Арапске Републике Египат Амел Абдел Магуд, на маргинама 107. заседања Међународне конференције рада у Женеви.   Током разговора констатовано је да Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије и ресорно министарство Арапске Републике Египат… опширније »

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 209. ГОДИШЊИЦЕОД БОЈА НА ЧЕГРУ

Среда, 30. Мај 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић 31. маја 2018. године у 11 часова предводиће државну церемонију обележавања 209. годишњице од боја на Чегру код споменика Стевану Синђелићу у оквиру Спомен-комплекса на Чегру код Ниша. Код споменика Стевану Синђелићу на Чегру венце ће поред државног секретара положити и представници Министарства одбране, и Војске Србије, Министарства унутрашњих послова, Града Ниша, Општине Пантелеј као и… опширније »