Одржане комеморативне свечаности поводом обележавања 102. годишњице од повлачења српске војске на Острво Крф (Албанска голгота)

Четвртак, 27. Септембар 2018

У оквиру обележавања 102. годишњице од повлачења српске војске на Острво Крф,  државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводио је комеморативне свечаности код спомен-плоче у Гувији (место искрцавања српске војске на Крф), код споменика Дринској дивизији и код споменика Јанису Јанулису.   Државни секретар положио је венце и одао почаст у знак сећања на око две стотине педесет хиљада страдалих цивила и припадника српске… опширније »

Комеморативне свечаности поводом обележавања 102. годишњице од повлачења српске војске на острво Крф (Албанска голгота)

Четвртак, 27. Септембар 2018

„СЛАВОМ ОВЕНЧАНИМ ПРЕЦИМА“   Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић предводиће у име Владе Републике Србије 28. септембра 2018. године у 11 часова на грчким јонским острвима Крф и Видо , комеморативне свечаности у знак сећања на око две стотине педесет хиљада страдалих цивила и припадника српске војске.   Министар ће положити венце и одати почаст код спомен-костурнице у Маузолеју на острву Видо, код морнаричког крста и у „плаву… опширније »

Одржана радионица „Упућивање радника из Источне Европе“

Среда, 26. Септембар 2018

У организацији Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања одржана је радионица „Упућивање радника из Источне Европе“, у оквиру пројекта Европске комисије Деташман радника: Унапређење административне сарадње и приступа информацијама.   Након уводног обраћања в.д. помоћника министра у Сектору за рад и запошљавање Милоша Јанковића, тим лидер пројекта из Европског центра за социјалну политику и истраживање у Аустрији Сонила Данај, представила је пројектне… опширније »

Обележена 158. годишњица од смрти кнеза Милоша Великог

Среда, 26. Септембар 2018

Помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Милошевић предводио је церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања 158. годишњице од смрти кнеза Милоша Великог.   Церемонија је почела верским обредом, затим је уследило полагање венаца и одавање почасти.   Венце су поред представника Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, положили и представници Министарства одбранe и  Војске Србије.   Организатор… опширније »

41. Међународни сајам превенције и реаговања у ванредним ситуацијама и безбедности и здравља на раду 112 ЕКСПО

Среда, 26. Септембар 2018

У периоду од 2. до 5. октобра 2018. године на Београдском сајму, хала 2 , одржава се 41. Међународни сајам превенције и реаговања у ванредним ситуацијама и безбедности и здравља на раду 112 ЕКСПО под покровитељством Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Управе за безбедност и здравље на раду.   Циљ сајма је указивање на значај безбедности и здравља на раду и примене превцентивних мера кроз систем одговорног пословања  ради заштите живота и здравља… опширније »

Обележавањe 158. годишњице од смрти кнеза Милоша Великог

Уторак, 25. Септембар 2018

Помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Милошевић предводиће церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања 158. годишњице од смрти кнеза Милоша Великог 26. септембра 2018. године у 12 часова у Саборној цркви у Београду.   Церемонија ће обухватити верски обред, полагање венаца и одавање почасти.   Организатор комеморативне свечаности је Одбор Владе Републике Србије за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.   Венце… опширније »

Инфо дан Социјално-економског савета

Понедељак, 24. Септембар 2018

Министар за рад, запошљавање борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић говориће на скупу поводом инфо дана, који ће бити одржан у Дому Народне скупштине (Трг Николе Пашића 13, мала сала) у сарадњи са Социјално-економским саветом Републике Србије, у уторак, 25. септембра са почетком у 12.00 часова. На панел дискусији присутнима ће се обратити и председник Одбора за европске интеграције Ненад Чанак и председница Одбора за рад, социјална питања, друштвену укљученост и… опширније »

Министарство за рад, запошљавања, борачких и социјалних питања посвећено инклузији Рома

Петак, 21. Септембар 2018

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања са једанаест општина у партнерству са Сталном конференцијом градова и општина и Делегацијoм Европске Уније кроз програм „Подршка инклузији Рома“ потписало је уговоре за израду урбанистичких планова за ромска насеља и то: Кучево, Беочин, Бач, Лесковац, Куршумлија, Врњачка Бања, Бујановац, Сомбор, Пећинци, Лебане и Сурдулица.   Укупна вредност израде предвиђених планова је више од 11 милиона динара.  … опширније »

Министар Ђорђевић на конференцији Центра јавних служби за запошљавање земаља југоисточне Европе (CPESSEC)

Петак, 21. Септембар 2018

Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствоваће на Директорској и експертској конференцији Центра јавних служби за запошљавање земаља југоисточне Европе (CPESSEC) у понедељак, 24. септембра, са почетком у 09:30 часова, у Скупштини града Београда, (Драгослава Јовановића 2).   Поред министра Ђорђевића, присутнима ће се обратити директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић, који ће и отворити конференцију, као и амбасадор Аустрије у… опширније »