OБЕЛЕЖЕНА 212. ГОДИШЊИЦА ОД БОЈА НА МИШАРУ

Понедељак, 13. Август 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводио је државну церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања  212. годишњице од Боја на Мишару код Шапца. Венце код споменика Карађорђу и Мишарским јунацима су положили и представници Министарства одбране и  Војске Србије, града Шапца као и удружења и грађани опредељени за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.   Бој на Мишару, који се одиграо… опширније »

OБЕЛЕЖАВАЊЕ 212. ГОДИШЊИЦЕ ОД БОЈА НА МИШАРУ

Петак, 10. Август 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић  предводиће 13. августа 2018. године у 10 часова државну церемонију обележавања  212. годишњице од Боја на Мишару код Шапца. Церемонија ће бити одржана код споменика Карађорђу и Мишарским јунацима у месту Мишар код Шапца.   Венце код споменика ће такође положити представници Министарства одбране и  Војске Србије, представници Града Шапца као и удружења и грађани опредељени… опширније »

ОБЕЛЕЖЕНА 89. ГОДИШЊИЦА ОД СМРТИ ДР РУДОЛФА АРЧИБАЛДА РАЈСА

Среда, 08. Август 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић положио је венац и одао почаст поводом обележавања 89. годишњице од смрти др Рудолфа Арчибалда Рајса, код споменика др Арчибалда Рајса.   државног секретара венце су положили представници Амбасаде Швајцарске конфедерације у Београду, Криминалистичко-полицијске академије, Министарства одбране и Војске Србије, Града Београда као и удружења опредељена за неговање традиција ослободилачких… опширније »

Додела награде "Човек године"

Уторак, 07. Август 2018

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Удружење осигуравача Србије настављају добру праксу награђивања појединаца за допринос у остваривању заједничких циљева. Награда „Човек године“ биће додељена појединцима из Министарства који су се истакли својим радом и доприносом, четвртак 9. августа 2018. године у 9 часова у просторијама Удружења осигуравача Србије (Улица Трешњиног цвета 1г). Медијима ће се обратити министар за рад, запошљавање, борачка и… опширније »

ОБЕЛЕЖАВАЊE 89. ГОДИШЊИЦЕ ОД СМРТИ ДР РУДОЛФА АРЧИБАЛДА РАЈСА

Уторак, 07. Август 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводиће државну церемонију поводом обележавања 89. годишњице од смрти др Рудолфа Арчибалда Рајса, 08. августа 2018. године у 11 часова код споменика др Арчибалда Рајса који се налази у Топчидерском парку (у близини „Милошевог конака“). свечаност подразумева полагање венаца и одавање државних и војних почасти. Поред државног секретара венце ће положити представници Амбасаде… опширније »

Дан сећања на све страдале и прогнане Србе у оружаној акцији „Олуја“

Четвртак, 02. Август 2018

Централна државна манифестација обележавања Дана сећања на све страдале и прогнане Србе у оружаној акцији „Олуја“ – биће одржана у суботу, 4. августа 2018. године у 20 часова на стадиону Спортско рекреативног центра "Тиквара" у Бачкој Паланци.   Парастос жртвама одржаће његова светост патријарх српски господин Иринеј, након чега ће уследити обраћање сведока страдања Јелене Кнежевић, која је августа 1995. у избегличкој колони дошла у Србију, председника… опширније »

Неће бити кашњења приликом исплате средстава трудницама и породиљама

Субота, 28. Јул 2018

В.д. помоћника министра за рад запошљавање, борачка и социјална питања у Сектору за бригу о породици и социјалну заштиту Милош Јанковић гостујући  код новинара Немање Великића у емисији „Свитање“ на ТВ Пинк-у, истакао је да ће министар Зоран Ђорђевић одржати обећање и да неће бити кашњења приликом исплате средстава трудницама и породиљама. Интервју преносимо у целости: Опозиција чини се више не бира средства на који начин ће збуњивати грађане, па се тако јуче појавила… опширније »

Обележена 201. годишњица Од смрти Ђорђа Петровића - Карађорђа

Среда, 25. Јул 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и сoцијална питања, Негован Станковић предводио је церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања 201. годишњице од смрти Ђорђа Петровића-Карађорђа, вође Првог српског устанка. Церемонија je одржана у цркви Светог Ђорђа на Опленцу код Тополе.   Венце је поред државног секретара положила и делегација Министарства одбране и Војске Србије, председник Општине Топола као и представници Удружења за неговање… опширније »

OБЕЛЕЖАВАЊЕ 201. ГОДИШЊИЦЕ ОД СМРТИ ЂОРЂА ПЕТРОВИЋА - КАРАЂОРЂА

Уторак, 24. Јул 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводиће церемонију полагања венаца и одавања почасти 25. јула 2018. године у 11.30 часова поводом обележавања 201. годишњице од смрти Ђорђа Петровића-Карађорђа. Церемонија ће бити одржана у цркви светог Ђорђа на Опленцу код Тополе.   Венце ће поред државног секретара положити и делегација Министарства одбране и Војске Србије, председник Општине Топола као и представници Удружења за… опширније »