Положени венци и одате почасти на Олшанском гробљу у Прагу где почива 131 српски војник из Првог светског рата

Недеља, 29. Април 2018

Помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Милошевић предводио је церемонију полагања венаца и одавања почасти у цркви Успења Пресвете Богородице са спомен-костурницом на Олшанском гробљу у Прагу у којој почива 131 српски војник пао у Првом светском рату.   Церемонији су присуствовали и студенти Војне и Полицијске Академије из Београда, представници Министарства одбране, Министарства унутрашњих послова, амбасаде Републике Србије у Прагу и Удружења… опширније »

Стогодишњица смрти Гаврила Принципа и годишњица страдања Срба у логору Јиндриховице обележени у Чешкој Републици

Субота, 28. Април 2018

Јиндриховице, Терезин, Чешка Република – Помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Милошевић предводио је церемонију полагања венаца и одавања почасти код спомен-костурнице у некадашњем концентрационом логору у Јиндриховицама у Чешкој Републици у којој почива 7100 српских заробљеника из Првог светског рата.   Поводом обележавања стогодишњице од смрти Гаврила Приниципа помоћник министра положио је венац и одао почаст у Терезину… опширније »

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 100. ГОДИШЊИЦЕ ОД СМРТИ ГАВРИЛА ПРИНЦИПА

Петак, 27. Април 2018

Изасланик председника Републике Србије, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, у суботу, 28. априла 2018. године са почетком у 11.00 часова код Споменика Гаврила Принципа у Београду у Финансијском парку (угао Немањине и Сарајевске улицице), предводиће церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања 100. годишњице од смрти Гаврила Принципа. Након церемоније полагања венаца и одавања почасти уследиће обраћање министра за рад, запошљавање,… опширније »

Др Стана Божовић отворила четврти Београдски сајам за младе

Четвртак, 26. Април 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Др Стана Божовић отворила је четврти Београдски сајам за младе – Belgrade Youth Fair.   „Млади су највеће богатство и будућност наше земље. Важно је да могу да раде, да се усавршавају, планирају заснивање својих породица. Млади су од стране Владе Републике Србије препознати као приоритет у програмима и мерама запошљавања. Држава је прошле године издвојила 2,8 милијарди динара за запошљавање и… опширније »

Министар Ђорђевић на манифестацији поводом Дана безбедности и здравља на раду у Републици Србији

Четвртак, 26. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, 27. априла 2018. године са почетком у 10:00 часова у Палати „Србија”, источни улаз, сала Београд, (Булевар Михајла Пупина 2) говориће на манифестацији организованој поводом обележавања Дана безбедности и здравља на раду у Републици Србији и Светског дана безбедности и здравља на раду.   Након обраћања министра Ђорђевића, најуспешнијим компанијама и физичким лицима биће додељена национална признања… опширније »

89. ГОДИШЊИЦЕ ОД СМРТИ ВОЈВОДЕ СТЕПЕ СТЕПАНОВИЋА

Четвртак, 26. Април 2018

Чачак – Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводиће церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања 89. годишњице од смрти војводе Степе Степановића. Церемонија ће бити одржана  27. априла 2018. године са почетком у 11.00 часова на гробу војводе Степе Степановића (Градско гробље у Чачку).         Организатор комеморативне свечаности је Одбор Владе Републике Србије за… опширније »

Др Стана Божовић отворила шести састанак СКГО Мреже за ромска питања

Среда, 25. Април 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Др Стана Божовић одржала је поздравну реч на почетку шестог састанка СКГО Мреже за ромска питања.    „Стратешки оквир за систематско решавање важног питања Инклузије ромског становништва у Републици Србији обезбеђен је доношењем Стратегије за социјално укључивање Рома и Ромкиња Владе Републике Србије за период од 2016. до 2025. године, чији је предлагач било… опширније »