Обележавање 84. годишњице од смрти краља Александра Првог Kарађорђевића

Понедељак, 08. Октобар 2018

В.Д. помоћника министра Зоран Милошевић у Сектору за пензијско и инвалидско осигурање и борачко-инвалидску заштиту предводиће државну церемонију поводом обележавања 84. годишњице од смрти краља Александра Првог Kарађорђевића. Церемонија ће бити одржана 9. октобра 2018. године у 11.30 часова у Цркви Светог Ђорђа на Опленцу код Тополе.   Организатор  комеморативне свечаности је Влада Републике Србије – Одбор за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.… опширније »

Комеморативно окупљање на стрaтишту у Jајинцима

Субота, 06. Октобар 2018

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић предводиће 7. октобра 2018. године у 11.00 часова на стрaтишту у Јајинцима код Београда државну комеморативну свечаност посвећену очувању достојанственог сећања на више десетина хиљада брутално ликвидираних на том месту страдања у Другом светском  рату.      Државној церемонији присуствоваће представници Народне скупштине Републике Србије, министри у Влади Србије, представници Града Београда, Општине Вождовац, дипломатски… опширније »

Исплата првих увећаних пензија у новембру

Четвртак, 04. Октобар 2018

Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, гостујући на телевизији Пинк у емисији „Ново јутро“ причао је о усвојеном Закону о пензијском и инвалидском осигурању, изменама и допунама Закона о финансијској подршци породици са децом, борби против рада „на црно“, али је најавио и учешће Министарства на Београдском сајму који се одржава под геслом „Једнаки“.   Министар Ђорђевић рекао је да ће у новембру бити исплаћене прве… опширније »

Министар Ђорђевић на конференцији „Права, једнакост и грађанство“

Уторак, 02. Октобар 2018

  Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отвориће конференцију „Права, једнакост и грађанство“, која ће се одржати у среду, 3. октобра 2018. године у Београду  у Сава центру, сала Амфитеатар (Милентија Поповића 9) са почетком у 11 часова.     Поред министра Ђорђевића, присутнима ће се обратити: •    Јадранка Јоксимовић, министарка за европске интеграције, Влада Републике Србије •  … опширније »

ОБЕЛЕЖЕНА 27. ГОДИШЊИЦА ОД СМРТИ НАРОДНОГ ХЕРОЈА МИЛАНА ТЕПИЋА

Субота, 29. Септембар 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић предводио је државну церемонију поводом обележавања 27. годишњице од смрти народног хероја Милана Тепића.   После одржаног верског обреда уследило је полагање венаца и одавања почасти.   Поред државног секретара церемонији су присуствовали и одали почаст породица Тепић, делегација Министарства одбране и Војске Србије и велики број представника удружења за неговање традиција ослободилачких… опширније »

Одржане комеморативне свечаности поводом обележавања 102. годишњице од повлачења српске војске на острво Крф (Албанска голгота)

Петак, 28. Септембар 2018

„СЛАВОМ ОВЕНЧАНИМ ПРЕЦИМА“   Изасланик председника Републике Србије Александра Вучића, генерални секретар председника Републике Србије Никола Селаковић предводио је комеморативне свечаности у знак сећања на око две стотине педесет хиљада страдалих цивила и припадника српске војске на грчким јонским острвима Крф и Видо.   Селаковић је положио венце и одао почаст код спомен-костурнице у Маузолеју на острву Видо, код морнаричког крста и у „плаву гробницу“.… опширније »

Обележавање 27. годишњице од смрти народног хероја Милана Тепића

Петак, 28. Септембар 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић предводиће церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања 27 годишњице од смрти народног хероја Милана Тепића, 29. септембра 2018. године у 11 часова код споменика народног хероја Милана Тепића у истоименој улици у Београду.   Церемонија подразумева верски обред, полагање венаца и одавање државних и војних почасти.   Поред државног секретара венце ће положити и одати… опширније »

Запошљавање особа са инвалидитетом

Четвртак, 27. Септембар 2018

Биљана Барошевић, в.д. поћника министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питња у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом, присуствовала је отварању Сајма за запошљавање особа са инвалидитетом, на београдској општини Врачар, који је организован са циљем повећања могућности за запослење и равноправно учешће на тржишту рада ОСИ, али и њиховом осамостаљивању кроз рад.   „ Са намером уређења области запошљавања особа са инвалидитетом 2009. године усвојен је Закон о… опширније »

Државни секретар Светозар Алексов на обележавању Међународне недеље глувих

Четвртак, 27. Септембар 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питња Светозар Алексов присуствовао је на обележавању Међународне недеље глувих под паролом „Са знаковним језиком, свако је укључен!”, и том приликом истакао да је један од основних задатака које је наша држава поставила пред себе, остваривање једнаких права, као и стављање у равноправан положај свих грађана Републике Србије.   Према речима државног секретара, ресорно министарство активно ради на… опширније »