Усвајање деце из Србије само преко лиценцираних агенција

Понедељак, 07. Мај 2018

Саветник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Драган Вулевић, гостујући на телевизији Прва у Јутарњем програму изјавио је да је Република Србија, од стране Шведска владине организације која је задужена за праћење и контролу међудржавног усвојења, оцењена као земља која има најпоузданију и најпрофесионалнију процедуру међудржавног усвојења које је контролисано од надлежних органа.   „Министарство у реализацији међудржавног усвојења искључиво сарађује са… опширније »

Кажњавамо и стране инвеститоре који се огреше о раднике

Понедељак, 07. Мај 2018

Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић гостујући у емисији “Да се не лажемо“ осврнуо се на недавни протест који је одржан 1. маја, рекавши да је присуствовао протесту синдиката јер нема шта да крије, као и да Министарство редовно има састанке са синдикатима.    Министар Ђорђевић истакао је да је свакодневна комуникација са радницима најбољи показатељ да Влада Србије води рачуна о запосленима, али подједнако и о послодавцима и додао… опширније »

ОБЕЛЕЖЕНА 73. ГОДИШЊИЦА ОД ОСЛОБОЂЕЊА ЛОГОРА МАУТХАУЗЕН У РЕПУБЛИЦИ АУСТРИЈИ

Недеља, 06. Мај 2018

Матхаузен, Република Аустрија – Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић  предводио је државну церемонију обележавања 73. годишњице ослобођења логора Маутхаузен у Републици Аустрији.   Централна комеморативна свечаност је одржана код спомен-плоче Србима умрлим у логорима Маутхаузена и  споменика Југословенима палим у Другом светском рату. Државни секретар је том приликом положио венце, одао почаст и обратио… опширније »

У Аустрији одата почаст жртвама под-логора Логора Маутхаузен и српским војницима из Првог светског рата

Субота, 05. Мај 2018

Ебензе, Гусен, Ашах, Република Аустрија – У склопу обележавања годишњице ослобођења логора Маутхаузен, код Споменика југословенским борцима и жртвама фашистичког терора убијеним у периоду 1941-1945. године у месту Ебензе одржана је церемонија полагања венаца и одавања почасти којој су присуствовали представници Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства одбране, Министарства унутрашњих послова Републике Србије, конзул Републике Србије у Салцбургу,… опширније »

Министар Ђорђевић на Скупу антифашиста Балкана

Петак, 04. Мај 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић говориће у суботу 5. маја 2018. године у 10 часова, у свечаној сали хотела „М“ (Булевар ослобођења 56а) , на скупу антифашиста Балкана „Балкан-зона мира, разумевања и договора“.   Председник СУБНОР-а Душан Чукић отвориће скуп на којем ће учествовати и делегације борачких ветеранских антифашистичких организација из: Грчке, Бугарске, Македоније, Албаније, Словеније, Хрватске, Босне и… опширније »

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ГОДИШЊИЦЕ ДАНА СЕЋАЊА НА ЦИВИЛНЕ ЖРТВЕ НАТО АГРЕСИЈЕ

Петак, 04. Мај 2018

Ниш – Помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Милошевић предводиће церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања годишњице Дана сећања на цивилне жртве НАТО агресије 7. маја 2018. године у 11 часова код Споменика жртвама НАТО агресије у Нишу (улица Универзитетски трг б.б. код Нишке тврђаве).   Поред помоћника министра, венце ће положити и представници Град Ниша, Нишког управног округа, породица жртава, удружења и грађани… опширније »

Влада Србије наставља да ствара боље услове за повећање плата и останак младих

Четвртак, 03. Мај 2018

Поводом Међународног празника рада - Првог маја, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, гостујући у јутарњем програму на телевизији Прва, изјавио је да сви грађани у Републици Србији треба да прослављају овај дан и тако се подсете на сва права која радници имају.   „Сваком успешном послодавцу циљ је остваривање профита, али уколико нема добре радне снаге и уколико радници нису задовољни, тај циљ је немогућ. Држава да би остварила профит мора… опширније »

Дијалогом до бољег положаја радника

Среда, 02. Мај 2018

Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао је да се социјални дијалог води континуирано, да постоји добра и континуирана социјално-економска конекција државе и радника, радника и послодаваца.   Ђорђевић је додао и да су радници незадовољни својим материјалним положајем и да су њихови захтеви оправдани јер, како каже, увек може боље.   "Захтеви су оправдани, јер увек може боље и плате увек треба да буду веће,… опширније »