Обележeна 150. годишњица од смрти кнеза Михаила Обреновића

Среда, 13. Јун 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводио је државну церемонију поводом обележавања 150. годишњице од смрти кнеза Михаила Обреновића у Саборној цркви у Београду код саркофага кнеза Михаила.   Пре почетка државне церемоније одржан је верски обред. Организатор комеморативне свечаности је Влада Републике Србије – Одбор за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.   Поред државног секретара венце је… опширније »

Министар Ђорђевић са директорима државних и приватних домова за одрасла и стара лица

Понедељак, 11. Јун 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, у уторак, 12. јуна у 11 часова, у Палати Србија, сала Србија (Булевар Михајла Пупина 2) разговараће са директорима и оснивачима лиценцираних приватних домова за одрасла и стара лица и директорима државних домова.   На састанку ће бити разматрана питања која су од значаја за отпочињање пружања услуге смештаја корисника у приватним домовима за одрасла и стара лица, проблема у раду, као и питање предузимања… опширније »

Ђорђевић отворено о одливу становништва, борби против сиве економије и насиља за Телеграф.рс

Понедељак, 11. Јун 2018

Налази се на челу супер министарства. У његовом портфељу су рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Међутим, иза овог бирократског назива заправо се налази велики посао, али и бројни изазови. О њима смо разговарали са министром Зораном Ђорђевићем, у емисији "Лицем у лице са Ивасом" на Телеграф ТВ-у.   Нажалост, последњих дана поново смо сведоци вршњачког насиља. Недавно сте са министром просвете Младеном Шарчевићем потписали Упутство о сарадњи за борбу против овог… опширније »

Састанак Социјално - економског савета у Крушевцу

Петак, 08. Јун 2018

Социјално - економски савет Републике Србије састаће се са локалним Социјално - економским саветом града Крушевца, где ће присуствовати министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, у понедељак 11. јуна 2018. године, у 11 часова у просторијама Трајал корпорације ад (Паруновачка 1в, Крушевац).   Изјаве за медије су предвиђене у 12:30 часова. Заинтересованим фоторепортерима и сниматљима биће омогућено снимање почетка састанка у 11 часова.   Тема… опширније »

Обележавање 150. годишњице од смрти кнеза Михаила Обреновића

Петак, 08. Јун 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводиће државну церемонију поводом обележавања 150. годишњице од смрти кенза Михаила Обреновића која ће бити одржана 10. јуна 2018. године у 12 часова у Саборној цркви у Београду код саркофага кнеза Михаила.   Пре почетка државне церемоније биће одржан верски обред. Организатор комеморативне свечаности је Влада Републике Србије – Одбор за неговање традиција ослободилачких ратова… опширније »

Српско-словачке комеморативне свечаности у Крагујевцу

Четвртак, 07. Јун 2018

Министар без портфеља задужен за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић предводиће државну церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом  обележавања Српско – словачких комеморативних свечаности, које ће бити одржане 8. јуна 2018. године у 13.30 часова у оквиру комплекса Чешко-Словачког војног гробља у Крагујевцу . Церемонија подразумева полагање венаца, интонирање химни и обраћања.    Венце ће такође положити висока делегација Министарства… опширније »

Потписивање Споразума о социјалној сигурности између Р. Србије и НР Кине

Четвртак, 07. Јун 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састаће се са заменицом министра за људске ресурсе и социјалну сигурност НР Кине Јиџен Џанг 7. јуна 2018. године у 17.30 часова у Браон салону (Палата Србија, Булевар Михајла Пупина бр. 2) и том приликом потписати Споразум о социјалној сигурности између Владе Републике Србије и Владе Народне Републике Кине.   Након потписивања Споразума биће обезбеђене изјаве за медије.   Потписивање споразума у датој… опширније »