Женама на селу је неопходно омогућити развој

Уторак, 16. Октобар 2018

Поводом Међународног дана жена на селу – 15. октобра, делегација Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања на челу са државном секретарком Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Станом Божовић, и в.д. помоћнице министра у Сектору за антидискриминациону политику и унапређење родне равноправности Нином Митић одржала је трибину у Крушевцу.   Трибина је одржана у сали градске општине у Крушевцу, где је градоначелнице Града Крушевца Јасмина… опширније »

Последња радионица у оквиру пројекта „Реци НЕ раду на црно“

Понедељак, 15. Октобар 2018

Позивамо вас да присуствујете последњој едукативној радионици у оквиру пројекта    “Јачање капацитета Инспектората за рад и подизање свести грађана у циљу сузбијања рада на црно” („ Реци НЕ раду на црно“ ), која ће се одржати у уторак, 16. октобра 2018. године, са почетком у 8.30  часова, у просторијама Клуба посланика (Толстојева 2).   Пре почетка едукативне радионице присутнима ће се обратити министар за рад, запошљавање, борачка и… опширније »

Положени венци и одата почаст руским и српским цивилима и војницима палим у Другом светском рату у Пожаревцу

Понедељак, 15. Октобар 2018

Државни секретар Министарства  за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић предводио је државну церемонију у оквиру Спомен-комплекса ``Чачалица`` у Пожаревцу посвећену одавању почасти борцима и цивилима страдалим у Другом светском рату.   После церемоније полагања венаца и одавања почасти код Спомен-костурнице страдалих припадника Црвене армије одржана је церемонија полагања венаца код Спомен-костурнице родољуба страдалих у Другом светском рату.   Венце су… опширније »

OБЕЛЕЖАВАЊЕ 103. ГОДИШЊИЦЕ ОД СТРАДАЊА СРПСКИХ ИНТЕРНИРАЦА У ЛОГОРУ У АРАДСКОЈ ТВРЂАВИ У РУМУНИЈИ

Понедељак, 15. Октобар 2018

В.д. помоћника министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Милошевић предводиће 16. октобра 2018. године у 11.00 часова (по источноевропском времену) комеморативну свечаност у оквиру Арадске тврђаве у граду Араду. Такође венци ће бити положени код спомен обележја на градском гробљу „Поменирeа“ у Араду поводом обележавања 103. годишњице од страдања српских интернираца у логору у Араду у Румунији.   У част страдалих церемонији ће присуствовати и… опширније »

Комеморативно окупљање у оквиру Спомен-комплекса ``Чачалица`` у Пожаревцу поводом обележавања српско-руских комеморативних свечаности

Понедељак, 15. Октобар 2018

Државни секретар Министарства  за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић предводиће државну церемонију 15. октобра 2018. године у 12.00 часова у оквиру Спомен-комплекса ``Чачалица`` у Пожаревцу посвећену одавању почасти борцима и цивилима страдалим у Другом светском рату.   Комеморативно окупљање почеће церемонијом полагања венаца и одавања почасти код Спомен-костурнице страдалих припадника Црвене армије. Након тога, српски и инострани званичници одаће почаст… опширније »

ОБЕЛЕЖЕНА 77. ГОДИШЊИЦА ОД СТРАДАЊА ЦИВИЛА У ДРАГИНЦУ КОД ЛОЗНИЦЕ

Недеља, 14. Октобар 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић предводио је државну церемонију полагања венаца и одавања почасти у месту Драгинац код Лознице посвећену очувању достојанственог сећања на 2.950 цивила брутално ликвидираних 14. октобра 1941. године.   Поред државног секретара, код спомен-костурнице у Драгинцу венце су положили уз државне и војне почасти и градоначелник Града Лознице, представници Основне Школе „14. октобар“ у… опширније »

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 77. ГОДИШЊИЦЕ ОД СТРАДАЊА ЦИВИЛА У ДРАГИНЦУ КОД ЛОЗНИЦЕ

Петак, 12. Октобар 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић предводиће државну церемонију полагања венаца и одавања почасти 14. октобра 2018. године у 11 часова у месту Драгинац код Лознице посвећену очувању достојанственог сећања на 2.950 цивила брутално ликвидираних 14. октобра 1941. године.   Поред државног секретара, код спомен костурнице у Драгинцу венце ће положити уз државне и војне почасти и градоначелник Града Лознице, представници Основне… опширније »

Државни секретар Ненад Нерић на отварању 9. БОСИФЕСТ-а

Четвртак, 11. Октобар 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјалан питања Ненад Нерић на отварању деветог београдског интернационалног филмског фестивала особа са инвалидитетом – БОСИФЕСТ 2018 и рекао да је овај фестивал је веома значајан са аспекта подизања свести опште популације о правима, положају и потребама особа са инвалидитетом као и изазовима са којима се суочавају.   Према речима Нерића БОСИФЕСТ има посебну вредност због чињенице да су његови активни учесници… опширније »

ОБЕЛЕЖЕНА 84. ГОДИШЊИЦЕ ОД СМРТИ КРАЉА АЛЕКСАНДРА ПРВОГ KАРАЂОРЂЕВИЋА

Уторак, 09. Октобар 2018

Опленац, Топола – Помоћник министра у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Милошевић предводио је државну церемонију поводом обележавања 84. годишњице од смрти краља Александра Првог Kарађорђевића. Церемонија је одржана 9. октобра 2018. године у Цркви Светог Ђорђа на Опленцу код Тополе.   Венце је поред помоћника министра положила и делегација Министарства одбране и Војске Србије, председник Општине Топола, породица Карађорђевић као и представници… опширније »

Потписан Локални протокол за превенцију и сузбијање родно заснованог насиља у Новом Пазару

Уторак, 09. Октобар 2018

В.д. помоћнице министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Сектору за антидискриминациону политику и унапређење родне равноправности Нина Митић присуствовала је потписивању Локалног протокола за превенцију и сузбијање родно заснованог насиља.   Потписивањем овог Протокола, Град Нови Пазар се сврстао у ред оних напредних градова у Републици Србији који предузимају мере активне политике у циљу јачања људских права и спречавања дискриминације и родно заснованог насиља, у… опширније »