Државна секретарка Стана Божовић отвара прву интерактивну обуку ИНДИВИДУАЛНИ РАДНИ СПОРОВИ У ПРАКСИ

Четвртак, 10. Мај 2018

Државна секретарка Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Стана Божовић отвориће у петак, 11. маја 2018. године у 10 часова у Палати „Србија“ од у Плавој сали бр. 368 прву интерактивну обуку Републичке агенције за мирно решавање радних спорова у 2018. години: ИНДИВИДУАЛНИ РАДНИ СПОРОВИ У ПРАКСИ .   опширније »

Државна секретарка Стана Божовић отвара Дечији сајам

Четвртак, 10. Мај 2018

Државна секретарка Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Стана Божовић отвориће XXI Дечији сајам у петак 11. маја 2018. године, са почетком у 14 часова у хали 3 Београдског сајма. На површини око 5500 м2 представиће се излагачи из Србије и из иностранства, који ће показати производе и садржаје везане за правилан раст и развој деце.   Улаз за све посетиоце је бесплатан.   опширније »

Божовић – Заједно до родне једнакости на тржишту рада

Среда, 09. Мај 2018

Србија је направила велики напредак у оснаживању жена и поспешивању њиховог учешћа на тржишту рада, што показује податак да је Србија међу земљама са најнижим платним јазом у Европи. Државне институције и ресорна министарства улажу доста напора у циљу елимисања родног јаза на тржишту рада изјавила је државна секретарка Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Стана Божовић, на округлом столу о равноправности на тржишту рада у организацији Агенције Уједињених нација.… опширније »

ДАН ПОБЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ У ДРУГОМ СВЕТСКОМ РАТУ

Уторак, 08. Мај 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић предводиће церемонију поводом обележавања државног празника Дана победе над фашизмом у Другом светском рату у среду, 9. маја 2018. године у 11.30 часова на Гробљу ослободилаца Београда у Другом светском рату. Министар ће уз пуне државне и војне почасти положити венац и одати почаст на главном постаменту Гробља ослободилаца Београда и на Споменику палим црвеноармејцима у оквиру истог спомен-комплекса. Поред министра… опширније »

Министар Ђорђевић на конференцији „Одрживи развој 2018“

Уторак, 08. Мај 2018

Поштоване колеге, Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отвориће у среду, 9. маја 2018. у 9 часова у хотелу „Holiday Inn“ (Шпанских бораца 74) конференцију „ Одрживи развој 2018“ , на којој ће се говорити о заштити животне средине и CSR (Corporate Social Responsibility) моделима за будућност.   Обједињену конференцију „Одрживи развој 2018” - Sustainable Development Serbia, Color Media… опширније »

Државна секретарка Стана Божовић 8. маја 2018. на округлом столу Родна неједнакост на тржишту рада у Србији

Понедељак, 07. Мај 2018

Државна секретарка Стана Божовић учествоваће 8. маја 2018. године на округлом столу Родна неједнакост на тржишту рада у Србији у организацији Агенције Уједињених нација за жене, у простору Хотела Зептер у Београду.   Неједнакости на тржишту рада представљају важан аспект родне неједнакости. Родни јаз на тржишту рада испољава се кроз мању стопу запослености жена, разлику у заради, мању заступљеност на руководећим местима, дискриминацију приликом запошљавања и… опширније »

Обележена годишњица - Дан сећања на цивилне жртве НАТО агресије

Понедељак, 07. Мај 2018

Ниш – Помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Милошевић предводио је церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања годишњице Дана сећања на цивилне жртве НАТО агресије, код Споменика жртвама НАТО агресије у Нишу.  Поред помоћника министра, венце су положили и представници Град Ниша, Нишког управног округа, породица жртава, удружења и грађани опредељени за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.      … опширније »