Oбележавање 117. годишњице од смрти краља Милана Обреновића

Петак, 09. Фебруар 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводиће државну церемонију поводом обележавања 117. годишњице од смрти краља Милана Обреновића која ће бити одржана 11. фебруара 2018. године у 12   часова код гроба краља Милана Обреновића који се налази у манастиру Крушедол у Иригу на Фрушкој гори . Том приликом државни секретар положиће венац и одати почаст. Организатор државне церемоније је Владин Одбор за неговање традиција… опширније »

Такмичeњe за додeлу националних признања из области бeзбeдности и здравља на раду.

Четвртак, 08. Фебруар 2018

У циљу промоције безбедности и здравља на раду а поводом обележавања „28. априла” Светског дана безбедности и здравља на раду и Дана безбедности и здравља на раду у Републици Србији Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Управа за безбедност и здравље на раду у сарадњи са социјалним партнерима организује такмичење за доделу националних признања из области безбедности и здравља на раду. Национална признања из области безбедности и здравља на раду могу се… опширније »

Државни секретар Ненад Нерић и амбасадорка Израела у Републици Србији Њ.Е. Алона Фишер-Кам посетили Дом за старе Вождовац

Уторак, 06. Фебруар 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић, амбасадорка Израела у Републици Србији Њ.Е. Алона Фишер-Кам и председник Јеврејске општине Београд Данило Медић посетили су Дом за старе Вождовац, организациону  јединицу Установе Геронтолошког центра Београд.   Државни секретар истакао је да је једна од главних обавеза Министарства брига о најстаријим грађанима, и да ће се у складу са тим лично заложити да им обезбеди што боље услове… опширније »

Извештај о раду Инспектората за рад за 2017. годину

Понедељак, 05. Фебруар 2018

Извештај о раду Инспектората за рад за 2017. годину опширније »

Одржан семинар у циљу усавршавања знања лица за безбедност и здравље на раду

Понедељак, 05. Фебруар 2018

Управа за безбедност и здравље на раду, у Београду у просторијама Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, одржала је семинар у циљу усавршавања знања лица за безбедност и здравље на раду.   Семинар је отворила в.д. директора Управе за безбедност и здравље на раду Марина Фуртула, која је истакла да је ово први у низу семинара, потпуно бесплатних за учеснике, које ће Управа за безбедност и здравље на раду организовати у циљу континуираног усавршавања знања лица… опширније »

Годишњи извештај о раду инспекције социјалне заштите за 2017. годину

Среда, 31. Јануар 2018

Инспекција социјалне заштите, као организациона јединица Сектора за бригу о породици и социјалну заштиту Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, је у периоду 01. јануар – 31. децембар 2017. године предузимала мере и активности у области социјалне заштите са циљем обезбеђивања законитости рада и успостављања квалитета услуга социјалне заштите, а на основу Закона о социјалној заштити, Закона о инспекцијском надзору и припадајућим подзаконским актима. Приоритетно… опширније »