Пензионерима у целој Србији бесплатне сениорске картице

Среда, 21. Фебруар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, гостујући у емисији „011“ на телевизији Пинк, рекао је да Влада Републике Србије све грађане посматра равноправно, али да свакако не заборавља пензионере, које су спроведене реформе највише погодиле и у вези са тим најавио да сениорске картице неће имaти само пензионери који живе на територији Београда већ у целој Србији.   Ђорђевић је рекао да ће са поделом бесплатних сениор картица почети на… опширније »

Oбавезујући рокови за подношење пријава на осигурање

Уторак, 20. Фебруар 2018

САОПШТЕЊЕ О ОБАВЕЗУЈУЋИМ РОКОВИМА ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА НА ОСИГУРАЊЕ Законом о изменама и допунама Закона о раду („Службени гласник РС”, број 113/17), који је ступио на снагу 25. децембра 2017. године, прописано је: да је послодавац дужан да јединствену пријаву на обавезно социјално осигурање поднесе Централном регистру обавезног социјалног осигурања, најкасније пре ступања запосленог или другог радно ангажованог лица на рад (нови став 2. у члану члан 35. Закона о раду); да… опширније »

Влада Србије коренито ће променити државу, јер првенствено жели да њени грађани живе боље

Субота, 17. Фебруар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић гостовао је у Јутарњем дневнику Радио-телевизије Србије, и том приликом одговарао на питања везана за статус пензионера, о сивој економији, родној равноправности и о питањима везаним за старо сајмиште.   „Када је реч о пензионерима, ми знамо да они данас имају проблем приликом доказивања свог статуса и да из тог разлога морају увек са собом да носе последњи чек, који сам по себи је проблематичан, јер… опширније »

Министар Ђорђевић на конференцији „Реци НЕ раду на црно“

Петак, 16. Фебруар 2018

Поштоване колеге, Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, у понедељак 19. фебруара, 2018. са почетком у 11 часова , у Владе Републике Србије, Прес сала (Немањина 11), отвориће конференцију, поводом покретања кампање од националног значаја „Реци НЕ раду на црно“ .   Циљ пројекта, који спроводи Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, је сузбијање рада на црно, те унапређење рада запослених и остваривање права у складу… опширније »

Министар Ђорђевић положиће венац на гроб вожда Карађорђа поводом Дана државности Србије

Среда, 14. Фебруар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић положиће венац Владе Републике Србије и одати почаст вожду Карађорђу 15. фебруара 2018. године у 13 часова у цркви Светог Ђорђа на гробу вожда Карађорђа на Опленцу , поводом Дана државности Србије – Сретења.   Венце ће поред министра положити и делегација Министарства одбране и Војске Србије, представници Општине Топола, удружења за неговање традиција ослбодилачких ратова Србије и грађани.    … опширније »

Обележeна 117. годишњица смрти краља Милана Обреновића

Недеља, 11. Фебруар 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Негован Станковић, предводио је државну церемонију поводом обележавања 117. годишњице смрти краља Милана Обреновића која је обележена у манастиру Крушедол на Фрушкој гори, крај гроба Краља Милана.   Државну церемонију је организовао Владин Одбор за неговање традиција ослободилачких ратова Србије. Поред државног секретара Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања венце су положили и… опширније »