Министар Ђорђевић и министар Удовичић на Сајму „Ј=ДНАКИ“

Четвртак, 25. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и  министар омладине и спорта Вања Удовичић посетиће сајам у организацији Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, под геслом „Ј=ДНАКИ“ на Београдском сајму, у хали 3а, данас, 25. октобра, у 12 часова.   Након обиласка штандова предвиђене су изјаве за медије.   Позивамо представнике медија да испрате посету.   опширније »

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ГОДИШЊИЦЕ СТРАДАЊА ЦИВИЛА И ВОЈНИКА У ЛОГОРУ ВЕЛИКИ МЕЂЕР У СЛОВАЧКОЈ РЕПУБЛИЦИ

Среда, 24. Октобар 2018

Братислава – Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић предводиће 26. и 27. октобра 2018. године у 11.00 часова церемоније полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања годишњице страдања цивила и војника у Логору Велики Међер у Словачкој Републици. Планирано је да 26. октобра 2018. године у 11 часова буде одржана церемонија полагања венаца и одавања почасти  на војном гробљу у месту Петржалка где је сахрањено 51 лице са… опширније »

Одржана радионица „Седми састанак Заједничког консултативног одбора између Србије и Европске уније“

Среда, 24. Октобар 2018

У организацији Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Европске комисије одржан je Седми састанак Заједничког консултативног одбора између Србије и Европске уније на тему смањења неједнакости у Републици Србији, у склопу пута Србије ка ЕУ.   На скупу су се обратиле шефицa Преговарачког тима за вођење преговора о приступању Републике Србије Европској унији Тања Мишчевић, в.д. помоћника министра у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања… опширније »

Обележавање 74. годишњице од ослобођења Београда у Другом светском рату

Петак, 19. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић предводиће, 20. октобра 2018. године у 11.30 часова , државну церемонију поводом обележавања од 74. годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату, уз пуне државне и војне почасти, у оквиру спомен-комплекса гробља ослободилаца Београда у Другом светском рату Поред министра венце ће положити представници Министарства одбране и Војске Србије, Града Београдa, СУБНОР-а Србије, као и представници амбасада Руске… опширније »

Божовић: Значај родне равноправности за заједницу у борби против климатских промена од несумњивог значаја

Среда, 17. Октобар 2018

Државна секретарка у Министарству за рад, запошпљавање, борачка и социјална питања др. Стана Божовић говорила је на округлом столу „Родна равноправност, климатске промене и заједница“ који је организовала Организација Уједињених нација за жене.   Државна секретарка Стана Божовић је у свом излагању нагласила да је политичка воља коју Влада Републике Србије показује да је, када је унапређивање положаја жена и достизање родне равноправности, несумњива.   „Један… опширније »

ФОРМИРАНА РАДНА ГРУПА ЗА ПРАЋЕЊЕ ПРИМЕНЕ ЗАКОНА О ФИНАНСИЈСКОЈ ПОДРШЦИ ПОРОДИЦИ СА ДЕЦОМ

Среда, 17. Октобар 2018

Поводом формирања Радне групе за дневно праћење примене Закона о финансијској подршци породици са децом у четвртак, 18. октобра 2018. године, у 11.30 часова , одржаће се конференција за новинаре у Прес сали Владе Републике Србије. На конференцији ће говорити  министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и министарка без портфеља задужена за деомографију и популациону политику проф. др Славица Ђукић Дејановић. Задатак Радне групе је да на основу анализа… опширније »

OБЕЛЕЖEНА 103. ГОДИШЊИЦА ОД СТРАДАЊА СРПСКИХ ИНТЕРНИРАЦА У ЛОГОРУ У АРАДСКОЈ ТВРЂАВИ У РУМУНИЈИ

Уторак, 16. Октобар 2018

В.д. помоћника министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Милошевић предводио је комеморативну свечаност у оквиру Арадске тврђаве у граду Араду и код спомен обележја на градском гробљу „Помениреа“ у Араду поводом обележавања 103. годишњице  од страдања српских интернираца у логору у Араду у Румунији.   Церемонији су такође присуствовали представници делегација Министарства одбране и Војске Србије, генерални конзул Амбасаде Србије у Темишвару,… опширније »