В.д. помоћника министра Јована Милoвановић у посети општинама Пожаревац и Смедерево

Понедељак, 09. Јул 2018

В.д. помоћника министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Сектору за међународну сарадњу, европске интеграције и пројекте Јована Милoвановић посетиће 10. јула 2018. године у 10 часова Пожаревац (Хотел Дунав – Лењинова број 3) и у 11 часова Смедерево (Центар за социјални рад – Кнез Михаилова 29).   Стручњацима из центара за социјални рад из Подунавског, Браничевског и Јужно банатског округа, у Пожаревцу биће организована обука за идентификацију… опширније »

Најава активности – Установа за децу и младе Сремчица

Понедељак, 09. Јул 2018

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питња позива представнике медија да у уторак, 10. јула 2018.године, у 9 часова  дођу у Установу за децу и младе Сремчица, Моштаничка 2. Том приликом медијима ће се обратити в.д. помоћника министра у Сектору за бригу о породици и социјалну заштиту Милош Јанковић и начелница Одељења за инспекцијски надзор Биљана Зекавица. Молимо вас да присуство потврдите на мејл адресу:  press@minrzs.gov.rs или на… опширније »

Заштита корисника представља приоритет Министарства

Недеља, 08. Јул 2018

Нaчелница Одељења зa инспекцијски нaдзор Министaрствa зa рaд, зaпошљaвaње, борaчкa и социјaлнa питaњa Биљана Зекавица, гостујући у емисији Свитање на ТВ Пинк-у, истакла је да Министарство има сазнања о свим инцидентима који се дешавају у установама социјалне заштите, јер је обaвезa одговорних лицa у устaновaмa дa одмaх обaвесте Министaрство и друге нaдлежне оргaне.   Када је у питању инцидент који се догодио прошле суботе, где је корисник Дома Сремчица преминуо, начелница је… опширније »

Државни секретар Негован Станковић са амбасадором Р. Француске о заједничком обележавању 100. годишњице од завршетка Првог светског рата

Субота, 07. Јул 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић, састао се данас са амбасадором Р. Француске у Србији, Њ.Е. Фредериком Мондолонијем.           Државни секретар Станковић разговарао је са саговорником о програму обележавања 100. годишњице од завршетка Великог рата. Том приликом, истакао је важност неговања пријатељских односа Србије и Француске и нагласио да је Француска  свакако… опширније »

Oбележавање 77. годишњице од избијања антифашистичког устанка у Другом светском рату

Петак, 06. Јул 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић предводиће, у суботу 7. јула 2018. године у 11 часова , државну церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања 77. годишњице од избијања антифашистичког устанка у Другом светском рату у оквиру спомен-комплекса у Белој Цркви (Крупањ) код споменика Жикици Јовановић-Шпанцу.   Венце ће поред министра, положити и делегација Министарства одбране и Војске Србије, председник Општине Крупањ,… опширније »

OБЕЛЕЖЕНА 105. ГОДИШЊИЦА ОД БИТКЕ НА БРЕГАЛНИЦИ

Понедељак, 02. Јул 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања господин Негован Станковић предводио је у име Владе Републике Србије церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања 105. годишњице Брегалничке битке.   Церемонија полагања венаца одржана је у месту Каленица код Штипа, на месту некадашње спомен-костурнице у којој су сахрањени посмртни остаци 6.000 српских ратника палих у Брегалничкој бици, на којем се данас налази спомен-плоча.  … опширније »

Потписан споразум у оквиру програма „Подршка ЕУ инклузији Рома – Оснаживање локалних заједница за инклузију Рома“

Четвртак, 28. Јун 2018

Државна секретарка др Стана Божовић Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања присуствовала је свечаном потписивању Споразума у оквиру програма ИПА 2016 ,,Подршка ЕУ инклузији Рома – Оснаживање локалних заједница за инклузију Рома'', који ће се спроводити у 10 новоизабраних општина: Лебане, Вршац, Сурдулица, Дољевац, Младеновац, Пирот, Смедеревска Паланка, Аранђеловац, Бечеј и Лозница.   Др Стана Божовић изразила је задовољство због почетка… опширније »

OБЕЛЕЖАВАЊЕ 75. ГОДИШЊИЦE ОД БИТКЕ НА КОЗАРИ

Четвртак, 28. Јун 2018

Изасланик председника Републике Србије, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања З оран Ђорђевић присуствоваће у недељу, 1. јула 2018. године у 10.45 часова церемонији заједничког обележавања Владе Републике Српске и Владе Републике Србије -  75. годишњици од Битке на Козари у Националном парку  „Мраковица“ код Приједора у Републици Српској. Министар ће положити венац и одати почаст херојима битке на Козари и обратити се присутнима.… опширније »