Управа за безбедност и здравље на раду позива послодавце на примену мера безбедности и здравља на раду у условима ниских температура

Уторак, 27. Фебруар 2018

При ниским спољним температурама, најугроженији су запослени који раде у делатностима грађевинарства, саобраћаја, шумарства, рибарства, комуналне делатности, као и запослени који отклањају кварове на далеководима. Да би заштитио живот и здравље запослених од хладноће, послодавац је дужан да пре свега одговарајућом организацијом рада и применом мера безбедности и здравља на раду смањи штетан утицај и ризик по здравље и живот запослених који обављају послове на отвореном, да им обезбеди… опширније »

Министар Ђорђевић на отварању Сајма треће доба

Уторак, 27. Фебруар 2018

Поштоване колеге и колегинице,   Позивамо вас да у среду, 28. фебруара, са почетком у 11 часова, на Београдском сајму (хала 3) , присуствујете отварању Сајма треће доба, где ће министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић представити установе Министарства - Геронтолошки центар Београд, Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање (ПиО), Националну службу за запошљавање (НСЗ) и Дом за одрасла инвалидна лица Земун. На штанду Министарства представиће… опширније »

Обележена 101. годишњица од Топличког устанка

Понедељак, 26. Фебруар 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Негован Станковић предводио је државну церемонију поводом обележавања 101. годишњице од избијања Топличког устанка.   Церемонија полагања венаца одржана је код споменика Топличанима палим у ратовима 1912–1918 и жртвама Народног устанка 1917. године. Присутним грађанима поред државног секретара Негована Станковић обратио се и председник општине Прокупље Александар Симоновић.   Поред државног… опширније »

Република Србија у потпуности посвећена достизању циљева одрживог развоја

Понедељак, 26. Фебруар 2018

Државна секретарка Стана Божовић учествовала је на Регионалном форуму лидера који координирао циљевима одрживог развоја у Минску од 20. до 22. фебруара. одржав.   Састанак је отворио Премијер Белорусије Андреј Кобијак и заменица Генералног секретара  Уједињених нација гђа Амина Мохамад.   Главне поруке које су упућене на овом Форуму односе се на значај и неопходност партнерства свих земаља у достизању циљева одрживог развоја.   Учесници су представили нове и позитивне… опширније »

Обележавање 101. годишњице од Топличког устанка

Петак, 23. Фебруар 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић ће у понедељак 26. фебруара 2018. године у 11.00 часова предводити државну церемонију поводом обележавања 101. годишњице од избијања Топличког устанка. Државна церемонија ће бити одржана код Споменика Топличанима палим у ратовима 1912-1918 и жртвама Народног устанка 1917. године који се налази у центру Прокупља .   Након церемоније полагања венаца и одавања почасти уследиће обраћања… опширније »

Пензиони чек одлази у историју

Четвртак, 22. Фебруар 2018

Најстарији грађани Републике Србије, уместо пензионог чека, од сада ће бесплатно добијати идентификационе картице, са основним подацима, којима ће доказивати свој статус, али неће угрожавати њихову безбедност.   „Идентификационе картице биће јединствене. Садржаће лични број, име, презиме и филијалу у којој лице прима пензију, а са задње стране постојаће начин и упутство како се картица користи, односно да важи уз личну карту“, изјавио је министар за рад, запошљавање,… опширније »