Србија ће бити земља у којој листе чекања за смештај у државне домове неће постојати

Субота, 02. Јун 2018

Министар за рад, запошљавање, борачкa и социјалнa питања Зоран Ђорђевић гостујући у Јутарњем дневнику РТС-а изјавио је да ће држава најстаријим грађанима, који су на листи чекања за смештај у државне домове, обезбедити смештај у приватне домове.   "Постоје редови јер немамо довољно смештајних капацитета у државним установама и желимо да помогнемо најстаријим грађанима и обезбедимо им смештај у домове.    “Капацитети… опширније »

Државна секретарка Стана Божовић на затварању пројекта за јачање капацитета локалних заједница за локално укључивање рањивих група

Субота, 02. Јун 2018

Државна секретарка у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Стана Божовић учествовала је на манифестацији доделе опреме за локалне самоуправе поводом затварања пројекта под називом “Јачање капацитета локалних заједница за локално укључивање рањивих група кроз пружање интегрисаних социјалних услуга и ширење добре праксе друштвено корисног рада и радне активације”.   Приликом промоције примера добре праксе друштвено корисног рада и радне активације… опширније »

ОБЕЛЕЖЕНА 209. ГОДИШЊИЦА БОЈА НА ЧЕГРУ

Четвртак, 31. Мај 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводио је државну церемонију обележавања 209. годишњице боја на Чегру у оквиру Спомен-комплекса на Чегру код Ниша.   Код споменика Стевану Синђелићу на Чегру венце су положили представници,  Министарства одбране и Војске Србије, Града Ниша, Општине Пантелеј, Српско-руског хуманитарног центра, породице Синђелић као и велики број удружења грађана опредељених за очување… опширније »

Јачање сарадње Србије и Арапске Републике Египат

Четвртак, 31. Мај 2018

В.д. помоћниka министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Бојана Станић предводила је делегацију Републике Србије на састанку са заменицом министра за међународну сарадњу у ресорном министарству Арапске Републике Египат Амел Абдел Магуд, на маргинама 107. заседања Међународне конференције рада у Женеви.   Током разговора констатовано је да Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије и ресорно министарство Арапске Републике Египат… опширније »

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 209. ГОДИШЊИЦЕОД БОЈА НА ЧЕГРУ

Среда, 30. Мај 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић 31. маја 2018. године у 11 часова предводиће државну церемонију обележавања 209. годишњице од боја на Чегру код споменика Стевану Синђелићу у оквиру Спомен-комплекса на Чегру код Ниша. Код споменика Стевану Синђелићу на Чегру венце ће поред државног секретара положити и представници Министарства одбране, и Војске Србије, Министарства унутрашњих послова, Града Ниша, Општине Пантелеј као и… опширније »

Смештај најстаријих грађана у приватне домове уз помоћ државе

Петак, 25. Мај 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, гостујући на телевизији Прва, изјавио је да ће најстарији суграђани који немају ближе сроднике и материјално су угрожени, а на листама су чекања за смештај у државне старачке домове од 1. јула добити могућност за смештај у приватним домовима уз помоћ државних субвенција.   „Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања жели да са свим лиценцираним приватним домовима за смештај одраслих и… опширније »

Министар Ђорђевић са директорима лиценцираних приватних домова за одрасла и стара лица

Среда, 23. Мај 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, у четвртак, 24. маја у 11 часова, у Палати Србија, сала Србија (Булевар Михајла Пупина 2) разговараће са директорима лиценцираних приватних домова за одрасла и стара лица. Молимо представнике медија да се oбавезно акредитују због процедуре уласка у објекат (име, презиме и број личне карте), најкасније до четвртка 24. маја 10:00 часова , на адресу press@minrzs.gov.rs или на број телефона: 064/8622-148. опширније »