Побољшање демографске слике Србије приоритет Владе

Недеља, 18. Март 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић гостујући у Јутарљем дневнику на РТС-у изјавио је да Влада Србије са председником републике Александром Вучићем, активно ради на побољшању демографске слике Србије и доношењу мера које подстичу наталитетет.   „Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, заједно са министарком задуженом за демографију и популациону политику Славицом Ђукић Дејановић ради на промени демографске слике… опширније »

Обележавање Дана сећања на 17. Март 2004. године - Погром на Косову и Метохији

Субота, 17. Март 2018

Поштоване колеге,   Позивамо вас да поводом обележавања Дана сећања на 17. март 2004. године – Погром на Косову и Метохији, 17. марта 2018. године са почетком у 19 часова присуствујете Свечаној академији која ће се одржати на Великој сцени Народног позоришта у Београду.   Присутнима ће се обратити министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, а присуствоваће и представници Владе Србије, Народне скупштине, верских заједница, културног и јавног… опширније »

Министар Ђорђевић потписује Меморандум о сарадњи за пројекат „Иницијатива за инклузију“

Петак, 16. Март 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, потписаће у понедељак, 19. марта 2018. године, у 11:00 часова, у Сали 368, III спрат, Палата Србија (Булевар Михајла Пупина бр. 2), Меморандум о сарадњи са Немачком организацијом за међународну сарадњу („ГИЗ“) и Националном службом за запошљавање на спровођењу пројекта „Иницијатива за инклузију“. У оквиру наведеног пројекта, предвиђено је побољшање приступа повратника по Споразуму о… опширније »

ПРИТУЖБЕ НА РАД ИНСПЕКТОРА СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ

Понедељак, 12. Март 2018

Одељење за инспекцијски надзор је организациона јединица Сектора за бригу о породици и социјалну заштиту Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Инспектори социјалне заштите обављају послове који се односе на: инспекцијски надзор над радом установа социјалне заштите и других правних и физичких лица која обављају делатност социјалне заштите односно психолошке делатности у погледу примене закона, других прописа и општих аката; послове издавања, суспензије и одузимања… опширније »

Србија мора да задржи младе људе који ће јој знањем и радом помоћи у остваривању бољих пословних циљева

Уторак, 13. Март 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у емисији “Бизнис монитор” на РТВ телевизији рекао је да је приоритет рада Министарства у 2018. години борба против сиве економије и едукација грађана о користима које имају од спречавања рада на црно.   Недавно сте изјавили да ће грађани моћи електронски да провере да ли их је послодавац пријавио и да ли редовно уплаћује порезе и доприносе. Како ће то у пракси да се осети?   У оквиру пројекта… опширније »