OБЕЛЕЖАВАЊЕ 102. ГОДИШЊИЦЕ ОД СТРАДАЊА СРПСКИХ ИНТЕРНИРАЦА У ЛОГОРУ У АРАДСКОЈ ТВРЂАВИ У РУМУНИЈИ

Петак, 13. Октобар 2017

Арад, Румунија – Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводиће 16. октобра 2017. године у 14.00 часова комеморативне свечаности код спомен-обележја страдалим интернирцима у Првом светском рату које се налази у оквиру данашње Арадске тврђаве у Граду Араду у Румунији и код споменика  на градском гробљу „Помениреа“ поводом обележавања 102. годишњице од страдања српских интернираца у Араду у Румунији. … опширније »

Министар Ђорђевић у посети Савезу слепих Србије

Четвртак, 12. Октобар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и помоћница министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић посетиће поводом обележавања Међународног дана слепих просторије Савеза слепих Србије и Градске организације слепих Београд (Јеврејска 24, Београд) у петак, 13. октобра у 13:30 часова. По доласку у просторије Савеза слепих Србије и Градске организације Београд, министар Зоран Ђорђевић обићи ће Мултимедијалну салу и разговарати са… опширније »

Комеморативно окупљање у оквиру Спомен-комплекса ``Чачалица`` у Пожаревцу поводом обележавања српско-руских комеморативних свечаности

Четвртак, 12. Октобар 2017

НАЈАВА ДОГАЂАЈА   Пожаревац – Државни секретар Министарства  за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводиће 15. октобра 2017. године у 13.00 часова државну церемонију у оквиру Спомен-комплекса ``Чачалица`` у Пожаревцу посвећену одавању почасти борцима и цивилима страдалим у Другом светском рату. Комеморативно окупљање почеће церемонијом полагања венаца и одавања почасти код Спомен-костурнице страдалих припадника Црвене Армије. Након тога,… опширније »

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 76. ГОДИШЊИЦЕ ОД СТРАДАЊА ЦИВИЛА У ДРАГИНЦУ КОД ЛОЗНИЦЕ

Четвртак, 12. Октобар 2017

НАЈАВА ДОГАЂАЈА Лозница, Драгинац – Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић ће 14. октобра 2017. године у 11 часова у месту Драгинац код Лознице предводити државну церемонију полагања венаца и одавања почасти посвећену очувању достојанственог сећања на 2.950 цивила брутално ликвидираних 14. октобра 1941. године.            Поред државног секретара, код спомен-костурнице у Драгинцу венце ће… опширније »

Министар Ђорђевић на међународној конференцији „Улагање у децу – добробит за сву децу“

Среда, 11. Октобар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, присуствоваће међународној конференцији „Улагање у децу – добробит за сву децу“, која се одржава у четвртак, 12. октобра, од 9.00, у Клубу посланика (Толстојева 2) у Београду.  На конференцији ће бити представљена међународна искуства и примери јавних издвајања из буџета са циљем да се смањи сиромаштво и социјална искљученост деце. Поред тога, говориће се о новчаним давањима за децу (описом… опширније »

Помоћница министра Нина Митић на заседању Саветa за регионалну сарадњу

Уторак, 10. Октобар 2017

Помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Сектору за антидискриминациону политику и унапређење родне равноправности Нина Митић присуствовала је заседању Савета за регионалну сарадњу у Бриселу, на коме је представљен Балкански барометар (ББ) из 2017. године. Балкански барометар представља годишње истраживање мишљења грађана и пословних заједница о стању у региону. Према Барометру из 2015. године, 15 одсто испитаника оценило је корупцију као један од главних… опширније »

Премијерка Брнабић и министри Ђорђевић и Лончар представили нови дигитални систем за аутоматску оверу здравствених књижица

Понедељак, 09. Октобар 2017

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, заједно са министром за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зораном Ђорђевићем и министром здравља Златибором Лончаром, представила је нови дигитални систем за аутоматску оверу картица здравственог осигурања у дирекцији компаније „Ahold Delhaize“. "Завршен је велики посао. Надала сам се да ће то бити и раније, али од 1.октобра послодавци могу да овере књижице без одласка на шалтер", рекла је Брнабић и додала… опширније »