Mинистaр Зоран Ђорђевић са својим тимом одржао састанак са председницима и представницима градова и општина из целе Србије

Среда, 09. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, одржао је састанак са највишим представницима свих локалних самоуправа – градова и општина из целе Србије. На састанку су размотрене могућности за системска решења за унапређење рада Центара за социјални рад, чији су оснивач локалне самоуправе које су и надлежне и одговорне за њихово функционисање. Оно што су изнели директори центара за социјални рад на састанку са министром 17. јула, укрштено је са… опширније »

Уручена донација Републике Кореје - пет санитетских возила за институције здравствене заштите

Среда, 09. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, и министар здравља, др Златибор Лончар, потписали су данас Споразум о сарадњи на имплементацији пројекта Хуманитарна помоћ Републике Кореје мигрантима у Србији 2017: ,,Потврђивање пријатељских односа двеју земаља“. Република Кореја обезбедила је средства за набавку пет санитетских возила за институције здравствене заштите на локалном нивоу, у градовима и општинама које су погођене мигрантском кризом, а… опширније »

Министар Ђорђевић на обележавању 200. годишњице од смрти вожда Карађорђа

Среда, 09. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, предводио је данас на Опленцу код Тополе државну комеморативну церемонију поводом обележавања 200. годишњице од смрти вожда Ђорђа Петровића. Након полагања венаца крај саркофага вожда Карађорђа, министар Ђорђевић се обратио присутнима и подсетио да је на данашњи дан, пре два века, убијен „човек који је дао огроман допринос да тешка времена позне турске владавине оду у историју.“ опширније »

Министар Зоран Ђорђевић у посети Центру за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској

Среда, 09. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, обишао је данас Центар за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској улици, у Београду, и у непосредном контакту се упознао са радом ове установе и потребама деце које су овде збринута. Приликом посете, министар Ђорђевић је искористио прилику да се представи и разговара са директором Центра Зораном Милачићем и руководиоцем Стационара за мајку и дете, Иваном Церовић, који су га упознали са радом, потребама и… опширније »

Министар Ђорђевић са представницима центара за социјални рад из целе Србије

Среда, 09. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, одржао је данас конференцију за медије, након састанка са директорима центара за социјални рад из целе Србије, који су иначе у надлежности локалних самоуправа, као и представницима репрезентативних синдиката у области социјалне заштите, ради сагледавања стања и потреба у овом сегменту система. опширније »

Обележен Дан сећања на страдале и прогнане Србе, жртве "Олује"

Понедељак, 07. Август 2017

Државна манифестација посвећена обележавању Дана сећања на страдале и прогнане Србе у војно-полицијској акцији Хрватске "Олуја", у којој акцији је убијено 2.000, а протерано више од 200.000 Срба, одржана је 4. августа у насељу Ветерник код Новог Сада. Државни врх Србије на овом обележавању предводио је председник Републике Србије Александар Вучић, а догађају су присуствовали и председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, председник и председница Владе Републике Српске,… опширније »

Министар Ђорђевић обишао прихватне центре на југу Србије

Понедељак, 07. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, обишао је данас прихватне центре за мигранте на југу Србије. Министра Ђорђевића су том приликом дочекали Тијана Миловановић у име Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, као и Координатор прихватних центара на југоистоку Србије, Слободан Савовић, и управник Прихватног центра у Прешеву, Горан Ћирић, у име Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије. „Србија се понаша одговорно,… опширније »

ОБЕЛЕЖАВАЊE 88. ГОДИШЊИЦЕ ОД СМРТИ ДР РУДОЛФА АРЧИБАЛДА РАЈСА

Понедељак, 07. Август 2017

Београд – Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић ће предводити државну церемонију поводом обележавања 88. годишњице од смрти др Рудолфа Арчибалда Рајса, 08. августа 2017. године у 11 часова код споменика др Арчибалда Рајса који се налази у Топчидерском парку (у близини „Милошевог конака“). свечаност подразумева полагање венаца и одавање државних и војних почасти. Поред државног секретара, венце ће положити… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић у посети рудницима поводом Дана рудара

Субота, 05. Август 2017

Поводом Дана рудара, 6. августа, министар за рад, запошљавање, борачка  и социјална питања, Зоран Ђорђевић, и државни секретари у овом министарству Ненад Нерић и Негован Станковић, обићи ће у недељу, 6.августа 2017. године три рудника у Србији.    Биће посећени рудник и флотација "Рудник" у месту Рудник, Рударско-топионичарски басен Бор, као и Јавно предузеће за подземну експлоатацију угља Ресавица.   Дан рудара је установљен у знак сећања на 6. август 1903.… опширније »