Државни секретар Нерић на представљању дигиталне платформе за саветовање породица особа са аутизмом

Уторак, 03. Април 2018

Поводом Светског дана особа са аутизмом, државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић присуствовао  је представљању јединствене дигиталне платформе за саветовање породица особа са аутизмом, „Саветовалиште“ и том приликом истакао да ово министарство даје подршку Савезу удружења Србије за помоћ особама са аутизмом, као и другим удружењима. „Подржали смо овај пројекат кроз Програмски конкурс за унапређење положаја особа… опширније »

Потписивање упутства о поступању установа образовања и васпитања и центара за социјални рад у заштити деце од насиља

Понедељак, 02. Април 2018

Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, у уторак 03. априла 2018. године, у 8.30 часова, (Немањина 22-26, 6. спрат, сала 37), потписаће Упутство о поступању установа образовања и васпитања и центара за социјални рад – органа старатељства у заштити деце од насиља.   Имајући у виду обим и садржај насиља над децом у Републици Србији и обавезе и одговорности установа образовања и… опширније »

Грађани и држава заједно за бољу демографску слику Србије

Субота, 31. Март 2018

Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у емисији „Сучељавање“ на РТВ - у говорио је о приоритетима којима ће се Министарство бавити у текућој години, међу којима су подстицај рађања и мењање демографске слике Србије, доношење Закона о родној равноправности, борба против рада на црно и израда социјалних карата.   На питање да ли је економија један од разлога лоше демографске слике Србије и да ли би на то утицао већи БДП, министар је рекао… опширније »

Директорка Управе за безбедност и здравље на раду са привредницима из Борског округа о важности доследне примене мера безбедности и здравља на раду

Петак, 30. Март 2018

Састанак на тему безбедности и здравља на раду одржан је у Неготину 27.03.2018. године на иницијативу Владимира Величковића, председника општине Неготин.   Марина Фуртула, В.Д. директора Управе за безбедност и здравље на раду, разговарала је са привредницима из Борског управног округа о важности доследне примене мера безбедности и здравља на раду, као и са проблемима у њиховој примени са којима се сусрећу у свакодневном раду. Када је у питању унапређење безбедности и здравља на… опширније »

ДАН СЕЋАЊА НА СТРАДАЛЕ У НАТО AГРЕСИЈИ

Петак, 23. Март 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић ће положити венац и одати почаст поводом обележавања годишњице Дана сећања на страдале у НАТО агресији, 24. марта 2018. године у 12 часова код Споменика деци страдалој током периода НАТО агресије. Венце ће положити и представници Града Београда, удружења и грађани опредељени за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.   Споменик деци страдалој у НАТО агресији, (који се налази у… опширније »