Државни секретар Стана Божовић на трибини „Спречавање насиља над женама“

Четвртак, 30. Новембар 2017

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Стана Божовић је говорила на трибини „Спречавање насиља над женама“ у оквиру кампање „16 дана активизма против насиља над женама“, у организацији Општине Трстеник.   Државна секретарка указала је присутнима да је Република Србија донела  Закон о спречавању насиља у породици чијом применом је постигнут значајан напредак у ефикасном одговору државе  на насиље.   "У… опширније »

Сарадња Србије и Данске у области дигитализације и израде социјалних карата

Четвртак, 30. Новембар 2017

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србислав Цвејић и саветник министра за ИТ Предраг Симовић боравили су у званичној посети Краљевини Данској, где су се састали са директором Канцеларије за централни регистар Карстеном Грагом и директором Сектора за међународну сарадњу у Управи за дигитализацију Ји Вангом.     Србислав Цвејић и Предраг Симовић на почетку разговора представили су планове и циљеве Министарства за рад, запошљавање,… опширније »

Oбележавање 76. годишњице од битке на Кадињачи

Среда, 29. Новембар 2017

Ужице, Кадињача – Поводом обележавања 76. годишњице од битке на Кадињачи, 29. новембра 2017. године у 11 часова, у оквиру Спомен-комплекса „Кадињача“ код Ужица, одржана је церемонија полагања венаца и одавања почасти коју је предводио државни секретар министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић. „Народноослободилачку војску чинили су претежно млади људи, непоколебљиви у својој одлуци да се одлучно супротставе знатно бројнијем и… опширније »

В.д. помоћнице министра Јована Миловановић са представницима немачких партнерских организација

Среда, 29. Новембар 2017

В.д. помоћнице министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Сектору за међународну сарадњу, европске интеграције и пројекте Јована Миловановић састала се са представницима немачких организација које имају вишегодишњу успешну сарадњу у областима надлежности Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.     Састанку су присуствовали представници амбасаде Савезне Републике Немачке, Немачке организације за међународну сарадњу (GIZ), Немачке… опширније »

Државна секретарка Стана Божовић на конференцији „Добар ментор - одлична пракса“

Уторак, 28. Новембар 2017

Државна секретарка Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Стана Божовић говорила је конференцији под називом „Добар ментор - одлична пракса“.             Она је истакла да су праксе посебно важне у контексту транзиције младих из света образовања у свет рада и да утичу на повећање запошљивости појединца, односно омогућавају стицање радног искуства и развој општих и специфичних компетенција и… опширније »

Отворена Радионица о раду са мигрантском популацијом

Уторак, 28. Новембар 2017

Саветник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Миленко Никић    отворио је Радионицу о раду са мигрантском популацијом у организацији Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, а коју је подржао Дански савет за избеглице.     „Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања наставиће да спроводи политику Владе Републике Србије и понашаће се једнако према свим мигрантима, пружајући им адекватну помоћ… опширније »

Одржана трибина „Безбедност и здравље на раду – Усаглашеност домаћих прописа са европским законодавством, мањкавости у повезивању теорије и праксе, односно у примени прописа из ове области“

Понедељак, 27. Новембар 2017

Државни секретар у министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић и в.д. директора Управе за безбедност и здравље на раду Марина Фуртула, присуствовали су трибини у организацији Зајечарског управног округа, на тему: „Безбедност и здравље на раду – Усаглашеност домаћих прописа са европским законодавством, мањкавости у повезивању теорије и праксе, односно у примени прописа из ове области“. Државни секретар Ненад Нерић, истакао је важност… опширније »

Државни секретар Стана Божовић на Семинару за инспекторе и инспекторке рада под називом „Примена антидискриминационих прописа“

Четвртак, 30. Новембар 2017

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Стана Божовић отворила је семинар за инспекторе и инспекторке рада  под називом "Примена антидискриминационих прописа", заједно са повереницом за заштиту равноправности Бранкицом Јанковић,  замеником амбасадора Мисије ОЕБС у Србији Џозефом Мелом и професорком  Правног факултета Универзитета у Београду Иваном Крстић.   Том приликом, истакла је да се дискриминација на раду… опширније »