Помоћник министра Саша Трандафиловић посетио едукативно-психолошке радионице за децу и младе особе са дистрофијом

Уторак, 22. Август 2017

Помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Саша Трандафиловић, посетио је данас на Сребрном језеру едукативно-психолошке радионице за децу и младе особе са дистрофијом у оквиру другог модула пројекта „Едукација и активација деце и младих особа са дистрофијом“ који је реализован уз финансијску подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.          Том приликом, Трандафиловић је рекао да… опширније »

Министарствo за рад, запошљавање, борачка и социјална питања потписује Протокол о сарадњи у реализацији програма волонтирања са два факултета Универзитета у Београду

Недеља, 20. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић ће у уторак, 22. августа 2017. у 13 часова у згради Владе Србије, Немањина 11 (Жути салон) потписати Протокол о сарадњи у реализацији програма волонтирања    са деканима Правног факултета и Факултета политичких наука Универзитета у Београду , проф.     др Симом Аврамовићем и проф. др Драганом Симићем . Организатор програма је Министарство, у циљу промоције волонтирања и пружања помоћи… опширније »

Нови сектор за унапређење положаја жена, маргинализованих група и пружање подршке за ублажавање мигрантске кризе

Недеља, 20. Август 2017

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања формирало је Сектор за антидискриминациону политику и унапређење родне равноправности, како би се унапредио положај жена, маргинализованих група и пружила подршка за ублажавање мигрантске кризе. Један од првих приоритета овог Сектора је рад на Закону о забрани од дискриминације који би Влада Србије у новембру требало да предложи Скупштини на усвајање. “Очекујемо да овај Сектор својим радом значајно доприн есе побољшању… опширније »

OБЕЛЕЖАВАЊЕ 103. ГОДИШЊИЦЕ ОД ЦЕРСКЕ БИТКЕ

Петак, 18. Август 2017

НАЈАВА ДОГАЂАЈА Teкериш, Лозница – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић предводиће државну церемонију 19. августа 2017. године у 11 часова у оквиру спомен-комплекса „Церска битка“ у месту Текериш код Лознице поводом обележавања 103. годишњице од Церске битке. Церемонија подразумева полагање венаца и одавање почасти, пригодан уметнички програм и протоколарна обраћања. Организатор државне церемоније је Влада Републике Србије - Одбор за… опширније »

Државни секретар Ненад Нерић на Конференцији поводом завршетка пројекта „Подршка локалним заједницама у одговору на избегличку кризу”

Четвртак, 17. Август 2017

Дана 17. августа 2017. године са почетком у 11:00 часова одржана је Конференција поводом завршетка пројекта ”Подршка локалним заједницама у одговору на избегличку кризу” у организацији Фондације Ана и Владе Дивац. У име Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, државни секретар Ненад Нерић нагласио је да је пројекат подршке локалним заједницама у одговору на избегличку кризу, који реализује Фондација Ана и Владе Дивац, уз финансијску подршку Америчке… опширније »