Државна секретарка Стана Божовић на Трибини „Заједно у борби против насиља над женама“

Петак, 08. Децембар 2017

Државна секретарка у Министарству за рад, запопошљавање, борачка и социјална питања Стана Божовић говориће на Трибини „Заједно у борби против насиља над женама“, 8. децембра 2017. године , у Барокној сали Градске куће у Зрењанину, (Трг слободе 10) , са почетком у 14.00 часова . Трибина се одржава у оквиру акције “16 дана активизма борбе против насиља над женама“, а поред државне секретарке говориће и начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић,… опширније »

ЈАВНЕ КОНСУЛТАЦИЈЕ О НАЦРТУ ЗАКОНА О РОДНОЈ РАВНОПРАВНОСТИ

Четвртак, 07. Децембар 2017

Нацрт закона о родној равноправности са предложеним изменама и допунама надлежних органа у коментарима електронског документа доставља Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања на on line јавне консултације грађанима и грађанкама, органима државне управе и јединицама локалне самоуправе, организацијама цивилног друштва, академској заједници, правним лицима и другим заинтересованим субјектима у друштву. Коменатре могу дати на приложеном обрасцу и послати их… опширније »

Државни секретар Нерић на завршној конференцији пројекта „ЕУ помоћ теже запошљивим групама“ и пројекта „Техничка помоћ за управљање директним грантом у области политике запошљавања“

Среда, 06. Децембар 2017

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић говорио је на конференцији пројекта „ЕУ помоћ теже запошљивим групама“ и пројекта „Техничка помоћ за управљање директним грантом у области политике запошљавања“.             Државни секретар Нерић рекао је да су у протекле две године, постигнути значајни резултати у области запошљавања.… опширније »

Државни секретар Станковић у прихватном центру Крњача

Уторак, 05. Децембар 2017

Државни секретар  у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић заједно са замеником министра спољних послова Републике Кореје Чо Хјуном посетио је Прихватни центар у Крњачи.     Том приликом обишли су објекте у склопу прихватног центра, укључујући реновиране објекте за смештај, дечији кутак и амбуланту. Државни секретар захвалио је заменику министра Хјуну на досадашњој сарадњи и личној посвећености у одржавању пријатељских односа… опширније »

ДРЖАВНИ СЕКРЕТАР НЕГОВАН СТАНКОВИЋ ОДРЖАО САСТАНАК СА ГРЧКОМ ДЕЛЕГАЦИЈОМ

Понедељак, 04. Децембар 2017

  Београд – Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић је 4. децембра 2017. године примио делегацију из Републике Грчке, коју су предводили председници области Агиос Матеас и Мораитика (острво Крф) и са њима одржао састанак на тему стања спомен обележја Републике Србије у Грчкој, а пре свега на острву Крфу.   На састанку је разговарано о стању спомен обележја који су посвећени страдалим Србима на Крфу током Првог… опширније »

Министар Ђорђевић о Закону о финансијској подршци породици са децом

Понедељак, 04. Децембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у интервјуу за дневни лист „Политика“ рекао је да ће Закон о финансијској подршци породици са децом ући у скупштинску процедуру следеће недеље, али да он не предвиђа мере које најављује министарка Зорана Михајловић.     Ђорђевић је за "Политику" истакао да Влада од 2014. године води одговорну политику у интересу државе и грађана, водећи првенствено рачуна о економским могућностима… опширније »