Апел грађанима који се пријављују на огласе за рад у иностранству да провере да ли конкретне агенције за запошљавање имају важећу дозволу за рад

Четвртак, 19. Октобар 2017

Имајући у виду последњи случај привођења 23 држављана Републике Србије због нелегалног радног ангажмана у Републици Словачкој,  који су то урадили преко Агенције из Словачке, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања апелује још једном на грађане који се пријављују за рад у иностранству преко посредничких агенција за запошљавање, да увек прво провере да ли конкретна агенција има важећу дозволу и лиценцу за рад овог мнистарства. На тај начин држава ће имати увид,… опширније »

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 73. ГОДИШЊИЦЕ ОД ОСЛОБОЂЕЊА БЕОГРАДА У ДРУГОМ СВЕТСКОМ РАТУ

Четвртак, 19. Октобар 2017

Београд – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић предводиће 20. октобра 2017. године у 10.00 часова државну церемонију поводом обележавања 73. годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату уз пуне државне и војне почасти.  У оквиру спомен-комплекса гробља ослободилаца Београда у Другом светском рату (угао Рузвелтове и Прерадовићеве улице), поред министра венце ће положити представници Министарства одбране и Војске Србије, Града Београдa,… опширније »

Почетак друге фазе преквалификације за ИТ

Четвртак, 19. Октобар 2017

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић најавила је почетак друге фазе преквалификације за 900 полазника, након завршетка пилот фазе преквалификације за ИТ, коју је похађало 100 полазника. Брнабић је на скупу поводом завршетка пилот програма преквалификација за ИТ у Палати Србија, рекла да имајући у виду да су дигитализација и подршка ИТ сектору један од кључних приоритета Владе Србије, као и да је пилот фаза потврдила потребу тржишта за ИТ кадровима, одлучено је да се настави… опширније »

Информација о социјалним давањима

Среда, 18. Октобар 2017

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања  саопштава да је предвиђена исплата корисницима: -  Новчане социјалне помоћи, додатка за помоћ и негу другог лица, накнаде за издржавање корисника на породичном смештају и посебне новчане накнаде (по Закону о социјалној заштити); за месец СЕПТЕМБАР  дана 19.10.2017.године, - Основних права бораца, војних инвалида и породица палих бораца за месец СЕПТЕМБАР  дана 20.10.2017.године, - Дечији додатак -… опширније »

Савез слепих Србије захвалио председнику Вучићу и министру Ђорђевићу на куповини Брајевих штампача

Среда, 18. Октобар 2017

Савез слепих Србије саопштио је данас да је дан након састанка са председником Србије Александром Вучићем, испуњено обећање и да су купљена два Брајева штампача са пратећом опремом. Вучић се у понедељак, поводом Међународног дана слепих, састао са представницима Савеза слепих Србије и том приликом нагласио да ће државни органи учинити све колико могу да помогну у решавању проблема са којима се слепи и слабовиди људи суочавају током свакодневног живота. Тада је договорено да Министарство… опширније »

Србија не заборавља: Сећање на француске војнике и официре страдале у Србији у Првом светском рату и Тимочанима палим у Балканским ратовима и Првом светском рату

Среда, 18. Октобар 2017

НАЈАВА ДОГАЂАЈА Зајечар  –  Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић положиће венац и одати почаст палим француским војницима и официрима у Првом светском рату као и Тимочанима палим у Балканским ратовима и Првом светском рату.  Церемонија полагања венаца и одавања почасти  ће бити одржана 19. октобра 2017. године у 12.00  часова у оквиру комплекса Француског војног гробља у Зајечару,  у 12.45… опширније »

OБЕЛЕЖEНА 102. ГОДИШЊИЦА ОД СТРАДАЊА СРПСКИХ ИНТЕРНИРАЦА У ЛОГОРУ У АРАДСКОЈ ТВРЂАВИ У РУМУНИЈИ

Уторак, 17. Октобар 2017

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ   Арад, Темишвар, Румунија – Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводио је 16. октобра 2017. године  комеморативну свечаност у оквиру Арадске тврђаве у Граду Араду у Румунији и код спомен обележја на градском гробљу „Помениреа“ у Араду поводом обележавања 102. годишњице  од страдања српских интернираца у логору у Араду у Румунији.  Том приликом се обратио државни… опширније »

Председник Републике Србије Александар Вучић примио представнике Савеза слепих Србије

Понедељак, 16. Октобар 2017

Председник Вучић је нагласио да ће државани органи учинити све да помогну у складу са својим могућностима и у складу с тим, договорен је заједнички рад на изради закона о уџбеницима који би требало да буде на дневном реду јесењег заседања Скупштине Србије.   Договорено је да Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања набави штампаче за Брајеву азбуку која су за штампање књига, часописа и осталих публикација.   Током сусрета, саговорници су се договорили да… опширније »