Министар Ђорђевић у посети установама социјалне заштите у Суботици и Кањижи

Петак, 25. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетиће у суботу, 26. августа 2017. године, установе социјалне заштите у Суботици и Кањижи. Распоред: 10:00 часова Дом за децу ометену у развоју „Колевка“, (Јаше Игњатовића 6, Суботица) 10:40 часова Геронтолошки центар Суботица, (Aлеја Маршала Тита 31, Суботица) 15:30 часова Геронтолошки центар Кањижа (Алеја кестенова 14, Кањижа). Министар Ђорђевић ће се приликом посете Дому „Колевка“ и… опширније »

Министар Ђорђевић примио троје стручних радника Центра за социјални рад Раковица, повређених у трагичном догађају 12. јула

Четвртак, 24. Август 2017

            Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, примио је данас троје стручних радника који су 12. јула тешко повређени приликом покушаја да спрече убиство жртве породичног насиља Ђ.М. и малолетног Н.М. испред одељења Градског центра за социјални рад у Раковици . Састанку је присуствовао и помоћник министра у Сектору за бригу о породици и социјалну заштиту Милош Јанковић.… опширније »

Помоћник министра Саша Трандафиловић посетио едукативно-психолошке радионице за децу и младе особе са дистрофијом

Уторак, 22. Август 2017

Помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Саша Трандафиловић, посетио је данас на Сребрном језеру едукативно-психолошке радионице за децу и младе особе са дистрофијом у оквиру другог модула пројекта „Едукација и активација деце и младих особа са дистрофијом“ који је реализован уз финансијску подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.          Том приликом, Трандафиловић је рекао да… опширније »

Министарствo за рад, запошљавање, борачка и социјална питања потписује Протокол о сарадњи у реализацији програма волонтирања са два факултета Универзитета у Београду

Недеља, 20. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић ће у уторак, 22. августа 2017. у 13 часова у згради Владе Србије, Немањина 11 (Жути салон) потписати Протокол о сарадњи у реализацији програма волонтирања    са деканима Правног факултета и Факултета политичких наука Универзитета у Београду , проф.     др Симом Аврамовићем и проф. др Драганом Симићем . Организатор програма је Министарство, у циљу промоције волонтирања и пружања помоћи… опширније »

Нови сектор за унапређење положаја жена, маргинализованих група и пружање подршке за ублажавање мигрантске кризе

Недеља, 20. Август 2017

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања формирало је Сектор за антидискриминациону политику и унапређење родне равноправности, како би се унапредио положај жена, маргинализованих група и пружила подршка за ублажавање мигрантске кризе. Један од првих приоритета овог Сектора је рад на Закону о забрани од дискриминације који би Влада Србије у новембру требало да предложи Скупштини на усвајање. “Очекујемо да овај Сектор својим радом значајно доприн есе побољшању… опширније »

OБЕЛЕЖАВАЊЕ 103. ГОДИШЊИЦЕ ОД ЦЕРСКЕ БИТКЕ

Петак, 18. Август 2017

НАЈАВА ДОГАЂАЈА Teкериш, Лозница – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић предводиће државну церемонију 19. августа 2017. године у 11 часова у оквиру спомен-комплекса „Церска битка“ у месту Текериш код Лознице поводом обележавања 103. годишњице од Церске битке. Церемонија подразумева полагање венаца и одавање почасти, пригодан уметнички програм и протоколарна обраћања. Организатор државне церемоније је Влада Републике Србије - Одбор за… опширније »