ДАН ПРИМИРЈА У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ 11. новембар 2018. године

Субота, 10. Новембар 2018

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић предводиће у име Владе Републике Србије уз пуне војне и државне почасти централну државну церемонију полагања венаца и одавања почасти 11. новембра 2018. године у 11 часова код спомен-костурнице бранилаца Београда у Првом светском рату (комплекс Новог гробља у Београду).   Централној државној церемонији присуствоваће високи представници министарстава Владе Републике Србије, Војске Србије, Града Београда, амбасадори… опширније »

Обележавање 100. годишњице Дана примирја у Првом светском рату на српском војничком гробљу у Битољу у Републици Македонији

Петак, 09. Новембар 2018

Поводом обележавања 100. годишњице Дана примирја у Првом светском рату 11. новембра 2018. године у 10 часова на српском војничком гробљу у граду Битољу у Републици Македонији биће одржана церемонија полагања венаца коју ће предводити в.д. помоћника министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Милошевић.   Церемонији ће такође присуствовати студенти Криминалистичко Полицијске Академије из Београда, представници Министарства одбране и Војске Србије, Владе Републике… опширније »

Међународни дан борбе против фашизма и антисемитизма

Среда, 07. Новембар 2018

Поводом обележавања Међународног дана борбе против фашизма и антисемитизма 8. новембра 2018. године, у 19 часова , у Народном позоришту у Београду, биће одржан Меморијални концерт. Тим поводом присутнима ће се обратити министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић.   Организатор Меморијалног концерта је Владин Одбор за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.     Обележавању Међународног дана борбе против фашизма и антисемитизма ће такође… опширније »

Потписивање Протокола о спровођењу Споразума између Владе Републике Словеније и Владе Републике Србије о запошљавању држављана Србије у Словенији

Уторак, 06. Новембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и министарка за рад, породицу, социјална питања и једнаке могућности Републике Словеније Ксенија Клампфер, у среду 07. новембра 2018. године, у Палати Србија (Сала 368) Булевар Михајла Пупина 2-источни улаз , са почетком у 11:15 часова, потписаће Протокол о спровођењу Споразума између Владе Републике Словеније и Владе Републике Србије о запошљавању држављана Републике Србије у Републици Словенији.   Након… опширније »

“Иницијатива за социјалну димензију ЕУ интеграција” Регионална конференција Западног Балкана

Понедељак, 05. Новембар 2018

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије и немачка невладина организација  „ASB - Arbeiter Samariter Bund“ (Удружење самарићанских радника) одржаће конференцију “Иницијатива за социјалну димензију ЕУ интеграција” у уторак, 06. новембра 2018. године са почетком у 12 часова у Палати Србија (Сала Србија).   Циљ конференције је покретање дијалога о неопходним реформама социјалних политика и политика запошљавања у процесу… опширније »

Обележавање 100 година од победе у Првом светском рату

Среда, 31. Октобар 2018

Свечана академија, поводом обележавања 100 година од победе у Првом светском рату одржаће се у четвртак 01. новембра 2018. са почетком у 20 часова у Великој дворани Сава Центра (Милентија Поповића 9).   Молимо представнике медија да се обавезно акредитују на мејл: mediji@predsednik.rs до четвртка 01. новембра до 14 часова.   Неопходно је да акредитоване медијске екипе дођу најкасније до 19 часова, у супротном улазак неће бити могућ.   Дана 11. новембра 1918. године у… опширније »

Министар Ђорђевић на конференцији „Спречавање излагању опасним супстанцама”

Понедељак, 29. Октобар 2018

Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отвориће конференцију безбедности и здравља на раду под називом „Спречавање излагању опасним супстанцама” 30. октобра 2018. године, у Скупштини града Београда (Стари двор, Драгослава Јовановића 2), Свечана сала, са почетком у 11:00 часова.   Управа за безбедност и здравље на раду Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у сарадњи са Европском агенцијом за безбедност и здравље на… опширније »

Обележена годишњица страдања цивила и војника у Логору Велики Међер и војничком гробљу Петржалка у Словачкој

Понедељак, 29. Октобар 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић предводио је церемоније полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања годишњице страдања цивила и војника у Логору Велики Међер и на војницком гробљу Петржалка у Словачкој Републици.   26. октобра 2018. године одржана је церемонија полагања венаца и одавања почасти  на војном гробљу у месту Петржалка где је сахрањено 51 лице са подручја бивше Југославије страдало у периоду између… опширније »

Министар Ђорђевић и министар Удовичић на Сајму „Ј=ДНАКИ“

Четвртак, 25. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и  министар омладине и спорта Вања Удовичић посетиће сајам у организацији Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, под геслом „Ј=ДНАКИ“ на Београдском сајму, у хали 3а, данас, 25. октобра, у 12 часова.   Након обиласка штандова предвиђене су изјаве за медије.   Позивамо представнике медија да испрате посету.   опширније »