Србија мора да задржи младе људе који ће јој знањем и радом помоћи у остваривању бољих пословних циљева

Уторак, 13. Март 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у емисији “Бизнис монитор” на РТВ телевизији рекао је да је приоритет рада Министарства у 2018. години борба против сиве економије и едукација грађана о користима које имају од спречавања рада на црно.   Недавно сте изјавили да ће грађани моћи електронски да провере да ли их је послодавац пријавио и да ли редовно уплаћује порезе и доприносе. Како ће то у пракси да се осети?   У оквиру пројекта… опширније »

Национална конференција „Жене из руралних крајева – равноправне грађанке Србије“

Среда, 07. Март 2018

Поштоване колегинице и колеге, Позивамо вас да, поводом Међународног дана жена, 8. марта , са почетком у 09.00 часова , у П алати Србија, сала “Београд“, (Булевар Михајла Пупина 2, источни улаз) , присуствујете Националној конференцији „Жене из руралних крајева – равноправне грађанке Србије“ , коју организује Министарство за рад, запошљавање, борчка и социјална питања.   На конференцији ће говорити председница Владе Србије Ана Брнабић,  председница… опширније »

Државни секретар Др Стана Божовић на уводној конференцији „ПОДРШКА ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ ИНКЛУЗИЈИ РОМА – ОСНАЖИВАЊЕ ЛОКАЛНИХ ЗАЈЕДНИЦА ЗА ИНКЛУЗИЈУ РОМА“

Уторак, 06. Март 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Др Стана Божовић говорила је данас на на уводној конференцији поводом представљања програма ИПА 2016 „ПОДРШКА ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ ИНКЛУЗИЈИ РОМА – ОСНАЖИВАЊЕ ЛОКАЛНИХ ЗАЈЕДНИЦА ЗА ИНКЛУЗИЈУ РОМА“. Текст њеног обраћања преносимо у целини.    Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је предлагач и један од главних носилаца спровођења Стратегије за социјално укључивање… опширније »

Влада Србије штити права свих радника и залаже се да послодавцима омогући окружење у ком ће најбоље пословати

Петак, 02. Март 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, гостујући на првом програму РТС-а, у емисији „Око магазин“, говорио је о одлучној и активној борби државе против сиве економије, наградној игри „Узми рачуни и победи“ и кампањи којом ће се свим грађанима  развити свест о користи коју од спречавања рада на црно имају.   Министар Ђорђевић рекао је да је Република Србија прошле, а и ове године одлучила да се активно бори против сиве… опширније »

Државни секретар Станковић одржао је сасатанак са дипломатским представницима Француске Републике

Петак, 02. Март 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић одржао је састанак са дипломатским саветником Министарства одбране и борачких питања Владе Француске Републике задуженим за Мисију обележавања стогодишњице Првог светског рата господином Дидијеом Гонзалесом и представницима Амбасаде Француске Републике у Београду, отправником послова, господином Николас Фајеом, пуковником изаслаником одбране Филипом Делсолом и референтом Фредериком… опширније »