Организована радионица „Примена индикатора за прелиминарну идентификацију жртава трговине људима“

Среда, 25. Октобар 2017

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у партнерству са Међународном организације за миграције (ИОМ) и Центром за заштиту жртава трговине људима организовало је 23. и 24. oктобра у Новом Саду радионицу под називом „Примена индикатора за прелиминарну идентификацију жртава трговине људима“. Кроз реализацију ове обуке постиже се унапређено разумевање феномена трговине људима и повећава ефикасност система социјалне заштите у откривању жртава трговине људима,… опширније »

Најава догађаја: Фестивал "Ноте за све ", "Мале пчелице", Крагујевац

Среда, 25. Октобар 2017

Поштоване колегинице и колеге, Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић заједно са колегијумом Министарства, државним секретарима и помоћницима министра обићи ће у недељу 29. октобра 2017. године у 10 часова Завод за смештај одраслих лица „Мале пчелице“ у Крагујевцу, након чега ће присуствовати отварању Осмог Међународног инклузивног музичког фестивала „Ноте за све“ у 12 часова, на сцени „Јоаким Вујић“ Књажевско-српског… опширније »

У Палати Србија округли сто под називом „Социјална инклузија у Републици Србији“

Уторак, 24. Октобар 2017

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, у сарадњи са Тимом Уједињених нација у Србији, организује у четвртак, 26. октобра 2017. године, са почетком у 9.00 часова, у Палати Србија (сала 129 - Источни улаз, Булевар Михајла Пупина бр. 2)  округли сто под називом „Социјална инклузија у Републици Србији“.  Скуп ће отворити министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије, Зоран Ђорђевић, министарка без портфеља… опширније »

„Отворена врата“ у четвртак 26. октобра 2017. године

Уторак, 24. Октобар 2017

Министарствo за рад, запошљавање, борачка и социјална питања спроводи акцију „Отворена врата“ у циљу унапређења положаја маргинализованих друштвених група. „Отворена врата“ биће одржана у четвртак, 26. октобра 2017. године од 10 до 12 часова, у Великој сали на VI спрату, ул. Немањина бр. 22-26,  у Београду. Потребно је посету претходно највити и заказати на број телефона 011/ 264-1400 или путем е-маил адресе antidiskriminacija.rodna@minrzs.gov.rs … опширније »

Почела реализација пројекта "Дубока прерада" у Панчеву

Понедељак, 23. Октобар 2017

У рафинерији у Панчеву почела je реализација пројекта "Дубока прерада", инвестиција вредна 330 милиона евра, са технологијом одложеног коксовања, кључне инвестиције друге фазе модернизације рафинерије. Почетку радова присуствовао је председник Србије Александар Вучић који је назначио значај тог пројекта не само за Панчево, јужни Банат и Војводину већ читаву Србију и навео да ће искоришћеност капацитета у преради нафте бити подигнута на више од 99 одсто, са квалитетним горивом и… опширније »

Министар Ђорђевић на конференцији поводом обележавања Европске недеље безбедности и здравља на раду

Понедељак, 23. Октобар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отвориће конференцију на тему „Безбедност и здравље на раду у дуалном образовању“ у среду, 25. октобра, са почетком у 11:00 часова, у Палати Србија, источни улаз, сала Србија, (ул. Михаила Пупина 2) у Београду. Циљ конференције је важност заштите живота и здравља ученика у дуалном образовању, као и скретање пажње свим послодавцима у процесу овог образовања да ученици могу да обављају само оне послове који… опширније »

Јавни позив за доделу средстава за побољшање услова рада у предузећима за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом у 2017. години

Петак, 20. Октобар 2017

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања расписује II Јавни позив за доделу средстава за побољшање услова рада у предузећима за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом у 2017. години, дана 20. октобра 2017. године. Средства по овом јавном позиву обезбеђена су у укупном износу од 120.000.000,00 динара, додељују се предузећима за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом за репроматеријал и представљају додатну подршку… опширније »

Представница организације Human Rights Watch посетила Дом за децу ометену у развоју „Колевка“ Суботица

Петак, 20. Октобар 2017

Истраживачица организације Human Rights Watch (www.hrw.org) Емина Ћеримовић посетила је 18. октобра Дом за децу ометену у развоју „Колевка“ у Суботици. На састанку са њом су били државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Ненад Нерић и директор ове социјално-здравствене установе која збрињава децу са сметњама у развоју, Ненад Козомора.  Током посете, представници организације Human Rights Watch омогућен је увид у услове у којима… опширније »

Србија не заборавља: Сећање на француске војнике и официре страдале у Србији у Првом светском рату и Тимочане пале у Балканским ратовима и Првом светском рату

Четвртак, 19. Октобар 2017

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић положио је венац и одао почаст палим француским војницима и официрима у Првом светском рату, као и Тимочанима палим у Балканским ратовима и Првом светском рату.  Споменик Тимочанима страдалим током Првог светског рата, у Зајечару, сведочи о пострадалима током завршних војних операција за ослобођење земље 1918. године када су припадници Српске војске, заједно са својим француским… опширније »