Потписивање споразума између Норвешке и Србије и Протокола о сарадњи између Инспектората за рад и Пореске управе

Четвртак, 07. Септембар 2017

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије ће са Министарством спољних послова Краљевине Норвешке, које представља Амбасада Краљевине Норвешке у Републици Србији, потписати споразум о реализацији пројекта „Јачање капацитета Инспектората за рад и подизање свести грађана у циљу сузбијања рада на црно“.     Потписивање ће бити обављено у петак, 8 септембра,  у Палати Србија, Црвени салон са почетком у 12 часова.  На истом… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић у смедеревској железари

Среда, 06. Септембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић заједно са амбасадором Народне Републике Кине, Ли Манчангом обићи ће у четвртак, 07. септембра 2017. године, у 10.00 часова, Железару ,,HBIZ Group Serbia“ у Смедереву (Радинац бб). Железара у Смедереву пример је успешне сарадње две земље. Кинеска компанија ,,Хестил“, 2016. године преузела је српску челичану за 46 милиона евра и у њено пословање уложила 120 милиона долара. Молимо представнике медија да… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић у посети Центру за азил у Боговађи

Понедељак, 04. Септембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, амбасадор СР Немачке у Републици Србији, Њ.Е. Аксел Дитман и заменик извршног директора немачке невладине организације Help – Hilfe zur Selbsthilfe e.V. Тим Штеглман, посетиће у уторак 5. септембра 2017. године у 11:00 часова Центар за азил у Боговађи (Боговађа бб). Након обиласка објекта, присутним представницима медија ће се обратити: амбасадор СР Немачке у Републици Србији Њ.Е. Аксел Дитман, министар за… опширније »

OБЕЛЕЖЕНА 211. ГОДИШЊИЦА БОЈА НА ДЕЛИГРАДУ

Понедељак, 04. Септембар 2017

Делиград, Алексинац – Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводио је државну церемонију полагања венаца и одавања почасти 4. септембра 2017. године поводом обележавања 211. годишњице Боја на Делиграду, у селу Делиград код Алексинца. На месту шанчева из времена Првог српског устанка код цркве са спомен-костурницом, Светог архангела Михаила, положени су венци, и одржан пригодни културно-уметнички програм, у славу изгинулих… опширније »

Отворене 25. Републичке спортске игре параплегичара и квадриплегичара Србије

Петак, 01. Септембар 2017

Помоћник министра у Сектору за бригу о породици и социјалну заштиту Милош Јанковић отворио је данас на Борском језеру у име Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, 25. Републичке спортске игре параплегичара и квадриплегичара Србије. Том приликом, Јанковић је истакао значај одржавања оваквих манифестација и подсетио да Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања пружа свакодневну подршку Савезу параплегичара и квадриплегичара Србије. „Спортске… опширније »

OБЕЛЕЖАВАЊЕ 211. ГОДИШЊИЦЕ БОЈА НА ДЕЛИГРАДУ

Петак, 01. Септембар 2017

НАЈАВА ДОГАЂАЈА Делиград, Алексинац – Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводиће 4. септембра 2017. године државну церемонију обележавања 211. годишњице Боја на Делиграду. Церемонија ће бити одржана са почетком у 11 часова, код костурнице спомен–храма светог архангела Михаила код села Делиград. Венце код споменика ће такође положити и представници Министарства одбране и Војске Србије, општине Алексинац као и… опширније »

Прва група студената од данас у Министарству у оквиру реализације програма волонтирања

Петак, 01. Септембар 2017

Помоћница министра у Сектору за међународну сарадњу, европске интеграције и пројекте Јована Миловановић дочекала је данас прву групу од 20 студената у оквиру програма волонтирања, који се реализује према потписаном Протоколу са деканима Правног факултета и Факултета политичких наука Универзитета у Београду. Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић потписао је пре десет дана Протокол о сарадњи у реализацији програма волонтирања са деканима Правног факултета… опширније »