МЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ФАШИЗМА И АНТИСЕМИТИЗМА

Среда, 08. Новембар 2017

Поводом обележавања Међународног дана борбе против фашизма и антисемитизма 9. новембра 2017. године у 19 часова у Народном позоришту у Београду биће одржан Меморијални концерт. Тим поводом присутнима ће се обратити министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић. Обележавању Међународног дана борбе против фашизма и антисемитизма ће такође присуствовати  представници Народне скупштине, Владе Србије, ветерани Другог светског рата, преживели заточеници… опширније »

Могуће нове повишице пензија

Уторак, 07. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у интервјуу за часопис  Пензија говори о побољшању положаја пензионера и смањењу незапослености. „Ако наставимо да остварујемо добре резултате, можемо да направимо простор у буџету за додатно повећање пензијских чекова“ Ценимо и препознајемо одрицање и допринос који су пензионери дали током свог радног века, али и тако што су поднели велики део терета у стабилизацији јавних финансија. Добри фискални… опширније »

Радно време на државни празник Дан примирја у Првом светском рату

Понедељак, 06. Новембар 2017

Према Закону о државним и другим празницима у Републици Србији, Дан примирја у Првом светском рату празнује се 11. новембра, који ове године пада у суботу. На овај дан не раде државни и други органи, привредна друштва и други облици организовања за обављање делатности или услуга. Како се, према наведеном закону, померање државних празника који су нерадни дани врши само када одређени празник падне у недељу, то је ове године понедељак, 13. новембар радни дан. опширније »

Хоћу да знам како се троши сваки динар

Понедељак, 06. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у интервјуу за недељник Нови магазин говори о темама из делокруга надлежности ресорног министарства.   Социјално-економски савет недавно је, мимо већ устаљене вишегодишње праксе,  усагласио нову минималну цену рада. Осим тога, социјални партнери су били једногласни и у ставу да је Нацрт закона о родној равноправности непримењив. Прво питање за министра за рад, запошљавање, социјална и борачка питања… опширније »

Позив локалним самоуправама да подрже Сениор картице

Недеља, 05. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, гостујући на ТВ Пинку, рекао је између осталог, да су Сениорске персонализоване бесплатне картице пројекат Града Београда који је прва локална самоуправа у Србији која је увела овакву врсту услуге, за добробит старијих суграђана. Ђорђевић је рекао да у Београду постоји велико интересовање за сениорским картицама и да је ово само један од начина како нашим најстаријим грађанима можемо да помогнемо. Како је… опширније »

Министарство пружа једнаке шансе за све запослене

Петак, 03. Новембар 2017

Никола Радојловић, запослени у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, који припада групи особа са инвалидитетом присуствовао је првом предавању на Дипломатској академији Министарства спољних послова. Никола је лице са функционалном тешкоћом, завршио је Филозофски факултет са просеком 10 и од недавно је преко акције “Отворена врата” ангажован у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, које му је пружило могућност за даљим школовањем… опширније »

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања осуђује сваку врсту насиља, а поготово насиља над женама

Четвртак, 02. Новембар 2017

Поводом недавних немилих догађања у Народној скупштини Републике Србије, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у својству своје надлежности за бригу о родној равноправности, још једном подсећа јавност на став Владе Србије да се насиље над женама неће толерисати. Без обзира на имунитет посланика, потребно је хитно предузети законске мере како би држава показала да осуђује сваку врсту насилничког понашања, без обзира на то где је и ко је починилац. Имајући у виду да… опширније »

Сарадња Србије и Финске по питању социјалних карата

Среда, 01. Новембар 2017

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић боравио је у званичној посети Републици Финској, где је разговарао са сталном секретарком у Министарству за социјална питања и здравље Паивом Силанауком. Нерић је својој саговорници предочио да ресорно министарство настоји да у оквиру свог делокруга рада унапреди сарадњу са другим државама у циљу успостављања високог стандарда у систему функционисања и да сарадњу са Републиком Финском види на пољу… опширније »