Социјално-економски савет донео одлуку да не прихвати Нацрт закона о родној равноправности

Уторак, 12. Септембар 2017

Социјално-економски савет је на данашњој седници донео одлуку да не прихвати Нацрт закона о родној равноправности, јер има доста мањкавости, а социјални партнери нису били консултовани, изјавио је председник Уније послодаваца Србије Небојша Атанацковић. Он је казао да садашњи нацрт закона није прихватљив за синдикате, Унију пословаца Србије и Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Став СЕС-а је да је предложени Нацрт неприхватљив и да би изнова требало кренути у… опширније »

Министар Ђорђевић у недељу у посети домским одељењима центара за социјални рад Пожега, Љубовија и Крупањ

Субота, 09. Септембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, посетиће у недељу, 10. септембра домска одељења Центара за социјални рад у Пожеги, Љубовији и Крупњу. Министар Ђорђевић ће том приликом корисницима у овим домским одељењима заједно са амбасадорком Индије у Србији Нариндер Чохан уручити производе за негу.    Са министром ће овој посети присуствовати државни секретар Ненад Нерић, помоћник министра у Сектору за социјалну заштиту и бригу о породици Милош… опширније »

МИНИСТАР ЂОРЂЕВИЋ СА ЧЛАНОВИМА ИЗВРШНОГ КОМИТЕТА ФИР-а

Петак, 08. Септембар 2017

Београд – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић ће у суботу, 09. септембра 2017. године, у 15 часова, приредити пријем члановима Извршног комитета ФИР-а у Палати Србија, у сали 129, I спрат, источни улаз (Булевар Михаила Пупина 2). Међународна федерација покрета отпора и антифашиста ФИР је респектабилна организација чије је седиште у Берлину. Седницу Извршног комитета ће овог пута одржати у Београду како би тим гестом указали поштовање Републици… опширније »

Промоција Каталога О'РУК производа

Петак, 08. Септембар 2017

Поштоване колегинице и колеге, Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић ће сутра, у суботу 9. септембра, у 14 часова присуствовати промоцији првог Каталога О’РУК производа, у Дому Бежанијска коса (Марије Бурсаћ 49). На манифестацији О’РУК, у оквиру радионица, биће представљене технике израде производа, као што су торбе од папира, јелек, српска кошуља, везене марамице, хеклани накит, као и многи други ручно прављени производи. Каталог… опширније »

Одржан састанак комисија за релизацију Споразума између Владе Републике Србије и Владе Руске Федерације

Четвртак, 07. Септембар 2017

    Делегација Владе Републике Србије коју су предводили државни секретари у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Негован Станковић и Ненад Нерић, састала се са делегацијом Владе Руске Федерације коју је предводио помоћник заменика Министра одбране Руске Федерације Александр Валентинович Кирилин, којом приликом су разговарали о реализацији Споразума о статусу руских војних меморијала на територији Републике Србије и српских војних меморијала на… опширније »