ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 77. ГОДИШЊИЦЕ ОД СТРАДАЊА ЦИВИЛА У ДРАГИНЦУ КОД ЛОЗНИЦЕ

Петак, 12. Октобар 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић предводиће државну церемонију полагања венаца и одавања почасти 14. октобра 2018. године у 11 часова у месту Драгинац код Лознице посвећену очувању достојанственог сећања на 2.950 цивила брутално ликвидираних 14. октобра 1941. године.   Поред државног секретара, код спомен костурнице у Драгинцу венце ће положити уз државне и војне почасти и градоначелник Града Лознице, представници Основне… опширније »

Државни секретар Ненад Нерић на отварању 9. БОСИФЕСТ-а

Четвртак, 11. Октобар 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјалан питања Ненад Нерић на отварању деветог београдског интернационалног филмског фестивала особа са инвалидитетом – БОСИФЕСТ 2018 и рекао да је овај фестивал је веома значајан са аспекта подизања свести опште популације о правима, положају и потребама особа са инвалидитетом као и изазовима са којима се суочавају.   Према речима Нерића БОСИФЕСТ има посебну вредност због чињенице да су његови активни учесници… опширније »

ОБЕЛЕЖЕНА 84. ГОДИШЊИЦЕ ОД СМРТИ КРАЉА АЛЕКСАНДРА ПРВОГ KАРАЂОРЂЕВИЋА

Уторак, 09. Октобар 2018

Опленац, Топола – Помоћник министра у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Милошевић предводио је државну церемонију поводом обележавања 84. годишњице од смрти краља Александра Првог Kарађорђевића. Церемонија је одржана 9. октобра 2018. године у Цркви Светог Ђорђа на Опленцу код Тополе.   Венце је поред помоћника министра положила и делегација Министарства одбране и Војске Србије, председник Општине Топола, породица Карађорђевић као и представници… опширније »

Потписан Локални протокол за превенцију и сузбијање родно заснованог насиља у Новом Пазару

Уторак, 09. Октобар 2018

В.д. помоћнице министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Сектору за антидискриминациону политику и унапређење родне равноправности Нина Митић присуствовала је потписивању Локалног протокола за превенцију и сузбијање родно заснованог насиља.   Потписивањем овог Протокола, Град Нови Пазар се сврстао у ред оних напредних градова у Републици Србији који предузимају мере активне политике у циљу јачања људских права и спречавања дискриминације и родно заснованог насиља, у… опширније »

Обележавање 84. годишњице од смрти краља Александра Првог Kарађорђевића

Понедељак, 08. Октобар 2018

В.Д. помоћника министра Зоран Милошевић у Сектору за пензијско и инвалидско осигурање и борачко-инвалидску заштиту предводиће државну церемонију поводом обележавања 84. годишњице од смрти краља Александра Првог Kарађорђевића. Церемонија ће бити одржана 9. октобра 2018. године у 11.30 часова у Цркви Светог Ђорђа на Опленцу код Тополе.   Организатор  комеморативне свечаности је Влада Републике Србије – Одбор за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.… опширније »

Комеморативно окупљање на стрaтишту у Jајинцима

Субота, 06. Октобар 2018

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић предводиће 7. октобра 2018. године у 11.00 часова на стрaтишту у Јајинцима код Београда државну комеморативну свечаност посвећену очувању достојанственог сећања на више десетина хиљада брутално ликвидираних на том месту страдања у Другом светском  рату.      Државној церемонији присуствоваће представници Народне скупштине Републике Србије, министри у Влади Србије, представници Града Београда, Општине Вождовац, дипломатски… опширније »

Исплата првих увећаних пензија у новембру

Четвртак, 04. Октобар 2018

Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, гостујући на телевизији Пинк у емисији „Ново јутро“ причао је о усвојеном Закону о пензијском и инвалидском осигурању, изменама и допунама Закона о финансијској подршци породици са децом, борби против рада „на црно“, али је најавио и учешће Министарства на Београдском сајму који се одржава под геслом „Једнаки“.   Министар Ђорђевић рекао је да ће у новембру бити исплаћене прве… опширније »

Министар Ђорђевић на конференцији „Права, једнакост и грађанство“

Уторак, 02. Октобар 2018

  Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отвориће конференцију „Права, једнакост и грађанство“, која ће се одржати у среду, 3. октобра 2018. године у Београду  у Сава центру, сала Амфитеатар (Милентија Поповића 9) са почетком у 11 часова.     Поред министра Ђорђевића, присутнима ће се обратити: •    Јадранка Јоксимовић, министарка за европске интеграције, Влада Републике Србије •  … опширније »

ОБЕЛЕЖЕНА 27. ГОДИШЊИЦА ОД СМРТИ НАРОДНОГ ХЕРОЈА МИЛАНА ТЕПИЋА

Субота, 29. Септембар 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић предводио је државну церемонију поводом обележавања 27. годишњице од смрти народног хероја Милана Тепића.   После одржаног верског обреда уследило је полагање венаца и одавања почасти.   Поред државног секретара церемонији су присуствовали и одали почаст породица Тепић, делегација Министарства одбране и Војске Србије и велики број представника удружења за неговање традиција ослободилачких… опширније »