OБЕЛЕЖEНА 103. ГОДИШЊИЦА ОД КОЛУБАРСКЕ БИТКЕ

Петак, 15. Децембар 2017

Лазаревац  – Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводио је 15. децембра 2017. године  државну церемонију поводом обележавања 103. године од Колубарске битке у Спомен-храму са костурницом светог Димитрија у Лазаревцу у чијој крипти почива преко 40.000 српских и аустроугарских војника.   Истог дана, у наставку програма одавањем државних и војних почасти код Споменика српском ратнику у центру Лазаревца… опширније »

С А О П Ш Т Е Њ Е - Информације о социјалним давањима

Петак, 15. Децембар 2017

С А О П Ш Т Е Њ Е Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања саопштава да је предвиђена исплата корисницима: - Новчане социјалне помоћи, накнаде за издржавање корисника на породичном смештају и посебне новчане накнаде (по Закону о социјалној заштити); за месец НОВЕМБАР дана 19.12.2017.године, - Дечији додатак - родитељски додатак за месец НОВЕМБАР дана 19.12.2017.године - Додатка за помоћ и негу другог лица за месец НОВЕМБАР дана 20.12.2017.године - Основних права… опширније »

СРПСКО – НЕМАЧКА САРАДЊА У ОБЛАСТИ СОЦИЈАЛНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ

Петак, 15. Децембар 2017

Влада Републике Србије и Влада Савезне Републике Немачке успоставиле су Програм јачања инфраструктурних капацитета градова и општина у контексту мигрантске кризе.     У име Владе Србије, програм спроводи Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, а испред Владе Немачке за реализацију Програма надлежно је Министарство за економску сарадњу и развој преко Немачке развојне банке (KFW).     Након што је Влада Републике Србије усвојила текст… опширније »

Обележавање Међународног дана сећања на Роме страдале у Другом светском рату

Петак, 15. Децембар 2017

Панчево, Јабука  – Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводиће државну церемонију поводом обележавања Међународног дана сећања на Роме страдале у Другом светском рату која ће бити одржана 16. децембра 2017. године у 11 часова у оквиру локалитета масовне гробнице цивила страдалих у Другом светском рату, у оквиру Спомен-комплекса „Стратиште“ у Јабуци код Панчева. Државна церемонија подразумева полагање… опширније »

Министар Ђорђевић о социјалним картама у функцији финансијске контроле на Клубу Друштва лобиста Србије

Четвртак, 14. Децембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић обратиће се на 51. Клубу лобиста Србије који ће бити одржан у петак, 15. децембра 2017. године, у Палати Србија, сала Србија, Булевар Михајла Пупина 2. са почетком у 18.00 часова.     Тема 51. Клуба лобиста Србије биће „Социјалне карте у функцији финансијске контроле и управљања“.     Пројекат Увођења и израде социјалних карата које је започело Министарство за рад,… опширније »

Државни секретар Негован Станковић на обележавања 70. годишњице од оснивања и рада Републичког завода за заштиту споменика културе

Четвртак, 14. Децембар 2017

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић присуствовао je свечаности поводом обележавања 70. годишњице од оснивања и рада Републичког завода за заштиту споменика културе Србије на којој су уручене Захвалнице институцијама и појединцима са којима Републички завод за заштиту споменика културе негује дугогодишњу успешну сарадњу. Том приликом додељена је Захвалница Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања коју је у… опширније »

OБЕЛЕЖАВАЊЕ 103. ГОДИШЊИЦЕ OД КОЛУБАРСКЕ БИТКЕ

Четвртак, 14. Децембар 2017

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводиће 15. децембра 2017. године у 11 часова у Лазаревцу државну церемонију поводом обележавања 103. годишњице од Колубарске битке. Државна церемонија која подразумева полагање венаца, одавање почасти, обраћање државног секретара и уметнички програм ће бити одржана у Спомен-храму са костурницом светог Димитрија у Лазаревцу у чијој крипти почива преко 40.000 српских и аустроугарских… опширније »