Србија ће бити препозната као држава квалификоване и квалитетне радне снаге

Понедељак, 31. Децембар 2018

Државна секретарка у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Бојана Станић гостујући на РТС-у говорила је о формирање експертског тима чији је циљ да спречавање одлива мозгова, односно о усвајању Закона о усељавању у Немачкој, који олакшава долазак и запошљавање грађана других држава, па и оних ван Европске уније.   Према њеним речима, експертски тим треба да се формира 14. јануара, а Министарство ће послати свим надлежним институцијама, почев од Српске… опширније »

Дочек Нове године са корисницима система социјалне заштите

Субота, 29. Децембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у новогодишњој ноћи 31. децембра , посетиће особе са инвалидитетом, малишане, али и најстарије грађане.   Током целе године успехе смо делили са нашим корисницима те и у новогодишњој ноћи посебне тренутке желимо да поделимо са њима уз музику, ватромет и лепе жеље.   АГЕНДА ЗА 31.12.2018. ГОДИНЕ 22:30 h - ДОМ ЗА ОДРАСЛА ИНВАЛИДНА ЛИЦА, (11080 Земун, ул. Аутопут) 23:40 h - ЗАВОД ЗА ВАСПИТАЊЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ… опширније »

Шести национални СОС број за жене са искуством насиља

Четвртак, 27. Децембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, у петак, 28. децембра, у 10 часова, у канцеларији 1209 зграде „Београђанка“ (Краља Милана 5), свечано ће покренути шести национални СОС број за жене  са искуством насиља и уједно испунити обећање дато грађанима Републике Србије.   Молимо представнике медија да своје присуство пријаве на мејл адресу press@minrzs.gov.rs   до петка до 8 часова . опширније »

Ђорђевић: Мало је потребно да би деци било много лепо

Среда, 26. Децембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић данас је присуствовао додели пакетића деци у Центру за заштиту одојчади, деце и омладине у „Звечанској“.   Том приликом министар Ђорђевић је изјавио да су, акције попут ове коју је организовала Компанија „Пинк“, веома значајне.   Има доста друштвено одговорних људи и компанија, а похвалио бих Компанију Пинк, јер већ традиционално, сваке године дели пакетиће. Деца се увек највише… опширније »

85. редовна седница СЕС-а у Пироту

Понедељак, 24. Децембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић учествоваће на 85. редовној седници Социјално - економског савета Републике Србије у уторак, 25. децембра са почетком у 12 часова , у просторијама Уговорне окружне привредне коморе Пирот (Добрице Милутиновића, ТЦ „Везни тракт“ локал 5, Пирот). На седници ће једна од тачака дневног реда бити свечано потписивање Споразума о оснивању локалног Социјално-економског савета Града Пирота.   Изјаве за медије… опширније »

Министар Ђорђевић на промоцији зборника радова : “Жене, мир и безбедност - родна анализа 2010-2015“

Петак, 21. Децембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић говориће на промоцији тематског зборника радова групе ауторки под називом: “Жене, мир и безбедност - родна анализа 2010-2015“, у петак, 21. децембра 2018. године, у 14 часова, у свечаној сали Централног дома Војске Србије (ул. Браће Југовића број 19, Београд).   У време настајања зборника радова групе ауторки под називом: “Жене, мир и безбедност - родна анализа 2010-2015“министар Зоран… опширније »

Представљање резултата рада Министарства и планова за 2019. годину

Четвртак, 20. Децембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, у понедељак, 24. децембра, са почетком у 10 часова у просторијама Удружења Осигуравача Србије (Трешњиног цвета 1), одржаће конференцију на којој ће представити досадашње резултате рада Министарства као и планове за следећу годину.   Након презентације, новинарима ће бити омогућено да постављају питања, а потом ће за све присутне, бити организован коктел.   Молимо представнике медија да своје присуство… опширније »

Дому за децу ометену у развоју „Колевка“ уручена нова инвалидска колица

Уторак, 18. Децембар 2018

Државна секретарка Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања  Бојана Станић и амбасадорка Израела Њ.Е. Алона Фишер - Кам, свечано су уручиле инвалидска колица корисницима Дома за децу ометену у развоју „Колевка“ у Суботици.   Државна секретарка истакла је да је ово веома племенит чин којим се деци омогућава адекватна помоћ која им је неопходна у свакодневном животу.   „Амбасада Израела, заједно са Агенцијом за међународну сарадњу и… опширније »

Нова инвалидска колица за децу из Дома „Колевка“

Понедељак, 17. Децембар 2018

Државна секретарка Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања  Бојана Станић и амбасадорка Израела Њ.Е. Алона Фишер-Кам, у уторак, 18. децембра , у 11:30 часова , свечано ће уручити инвалидска колица корисницима Дома за децу ометену у развоју „Колевка“ у Суботици (ул. Јаше Игњатовића бр. 6). Након доделе колица и обиласка Дома, предвиђене су изјаве за медије. Молимо представнике медија да своје присуство пријаве на мејл адресу press@minrzs.gov.rs . опширније »