Злоупотребе инвалидских пензија у Србији не сме бити

Петак, 15. Јун 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић изјавио је, говорећи за ТВ Прву, да ће ревизија инвалидских пензија бити завршена ускоро те да ће Министарство убрзо имати конкретне цифре о злоупотребама инвалидских пензија.   Према његовим речима до сада је ревизијом прегледано више од 81.000 инвалидских пензија, а детаљним анализама биће утврђено да је њих 284 остварено на незаконит начин.   Ђорђевић је најавио и да ће се следеће недеље пред посланицима… опширније »

Обележена 19. годишњица од завршетка Битке на Кошарама

Четвртак, 14. Јун 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводио је државну церемонију обележавања 19. годишњице од завршетка Битке на Кошарама код споменика Тибору Церни једном од  погинулих хероја у бици на Кошарама.   Том приликом државни секретар положио је венац, одао почаст свим учесницима Битке на Кошарама и обратио се присутнима.   Венце су, такође, положили и одали почаст делегација Министарства одбране и Војске Србије,… опширније »

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 19. ГОДИШЊИЦЕ ОД ЗАВРШЕТКА БИТКЕ НА КОШАРАМА

Среда, 13. Јун 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводиће државну церемонију 14. јуна 2018. године у 10 часова код споменика Тибору Церни који се налази у Дебељачи (централни парк) у Општини Ковачица. Том приликом државни секретар положиће венац и одати почаст свим учесницима Битке на Кошарама и обратити се присутнима.   Венце ће такође положити и одати почаст делегација Министарства одбране и Војске Србије, породица Церна, председник… опширније »

Обележeна 150. годишњица од смрти кнеза Михаила Обреновића

Среда, 13. Јун 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводио је државну церемонију поводом обележавања 150. годишњице од смрти кнеза Михаила Обреновића у Саборној цркви у Београду код саркофага кнеза Михаила.   Пре почетка државне церемоније одржан је верски обред. Организатор комеморативне свечаности је Влада Републике Србије – Одбор за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.   Поред државног секретара венце је… опширније »

Министар Ђорђевић са директорима државних и приватних домова за одрасла и стара лица

Понедељак, 11. Јун 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, у уторак, 12. јуна у 11 часова, у Палати Србија, сала Србија (Булевар Михајла Пупина 2) разговараће са директорима и оснивачима лиценцираних приватних домова за одрасла и стара лица и директорима државних домова.   На састанку ће бити разматрана питања која су од значаја за отпочињање пружања услуге смештаја корисника у приватним домовима за одрасла и стара лица, проблема у раду, као и питање предузимања… опширније »

Ђорђевић отворено о одливу становништва, борби против сиве економије и насиља за Телеграф.рс

Понедељак, 11. Јун 2018

Налази се на челу супер министарства. У његовом портфељу су рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Међутим, иза овог бирократског назива заправо се налази велики посао, али и бројни изазови. О њима смо разговарали са министром Зораном Ђорђевићем, у емисији "Лицем у лице са Ивасом" на Телеграф ТВ-у.   Нажалост, последњих дана поново смо сведоци вршњачког насиља. Недавно сте са министром просвете Младеном Шарчевићем потписали Упутство о сарадњи за борбу против овог… опширније »

Састанак Социјално - економског савета у Крушевцу

Петак, 08. Јун 2018

Социјално - економски савет Републике Србије састаће се са локалним Социјално - економским саветом града Крушевца, где ће присуствовати министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, у понедељак 11. јуна 2018. године, у 11 часова у просторијама Трајал корпорације ад (Паруновачка 1в, Крушевац).   Изјаве за медије су предвиђене у 12:30 часова. Заинтересованим фоторепортерима и сниматљима биће омогућено снимање почетка састанка у 11 часова.   Тема… опширније »