Министар Ђорђевић и руски министар Топилин у посети Центру за смештај и дневни борaвак деце и омладине ометене у развоју

Понедељак, 20. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и министар рада и социјалне заштите Руске Федерације Максим Анатољевич Топилин посетиће у уторак, 21. новембра у 11 часова Центар за смештај и дневни борaвак деце и омладине ометене у развоју Београд (Шекспирова 8). Планиран је обилазак установе, радионице за домаћинство и креативне радионице за кориснике, као и обилазак групе корисника са Ретовим синдромом и групе одраслих. Након обиласка предвиђене су изјаве за… опширније »

Израда социјалних карата приоритет Министарства

Понедељак, 20. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у Дневнику Радио-телевизије Србије говори о једнократној помоћи пензионерима, сениор картицама, социјалним картама, као и о осталим активностима које спроводи ресорно министарство. Најављена је исплата једнократне помоћи пензионерима, 5.000 динара. И прошле године, добили су ту помоћ. Дакле, сви пензионери ће помоћ добити у наредних неколико дана, је л' тако? Тако је. 1.750.000 пензионера може да очекује исплату… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић у посети Зрењанину и Ковачици

Четвртак, 16. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, у петак, 17. новембра 2017. године у 10:00 часова , присуствоваће заједно са министром привреде Гораном Кнежевићем обележавању Дана града Зрењанина ( Трг Зрењанин ). Од 11:00 до 12:30 часова, са амбасадором Републике Пољске, Њ.Е., Томашом Његођишом министар ће обићи Геронтолошки центар Зрењанин (Принципова 22-26), а након тога су уследиће изјаве за медије. Министар Зоран Ђорђевић ће у 13:30 са в.д. помоћником… опширније »

Државни секретар Ненад Нерић отворио конференцију „Заједно можемо више“

Уторак, 14. Новембар 2017

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања  Ненад Нерић заједно са шефом Делегације ЕУ у Србији Семом Фабрициом отворио је конференцију и изложбу ауторске графике под називом „Заједно можемо више“.                 Конференција је организована поводом завршетка пројекта „Подршка Евроспке уније инклузивном друштву“ у организацији Делегације ЕУ у… опширније »

Уз социјалне карте грађанима праведнија расподела помоћи

Уторак, 14. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у Јутарњем програму Радио-телевизије Србије говори о социјалној помоћи и социјалним картама.   Право на социјалну помоћ или субвенције које обезбеђују локалне самоуправе преиспитују се једном годишње. Промену статуса корисника Центри за социјални рад готово да не могу да контролишу, а шта ће променити социјалне карте говори нам министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић.   За… опширније »

Мобилним инспекторима против рада на црно

Четвртак, 09. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у интервјуу за лист Политика  говори о изради социјалних карата, Закону о родној равноправности, као и о раду у иностранству и смањењу рада на црно.  Социјалне карте уместо шетње по шалтерима. –За рад у иностранству користити само агенције с лиценцом. „Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања ради  на креирању социјалних карата по узору на европске земље. Креирањем… опширније »

Обележена годишњица Дана примирја у Првом светском рату на српском војничком гробљу у Битољу у Републици Македонији

Понедељак, 13. Новембар 2017

Поводом обележавања годишњице Дана примирја у Првом светском рату на српском војничком гробљу у Граду Битољу у Републици Македонији одржана је церемонија полагања венаца коју је предводио в.д помоћника министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Милошевић.     „Данашњи дан представља празник за читав свет, али и опомену за све нас да мудрошћу, радом и поштењем сачувамо своју државу и слободу за коју су животе дали наши славни преци. Да се ослањамо… опширније »