Државни секретар Ненад Нерић на уручењу донације за јачање социјалне инфраструктуре Бачке Паланке

Понедељак, 16. Јул 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић присуствовао је свечаном потписивању Уговора о додели гранта између Амбасаде Словачке Републике у Републици Србији и општине Бачка Паланка.   Приликом посете, општини Бачка Паланка додељен је и симболичан чек донације намењене реконструкцији предшколске установе „Младост“ поводом одобреног предлога пројекта „Побољшање услова за инклузију мигрантске деце у предшколско… опширније »

Дан „Отворених врата“ у циљу унапређења положаја маргинализованих друштвених група

Понедељак, 16. Јул 2018

Дан  „Отворених врата“ у оквиру Сектора за антидискриминациону политику и унапређење родне равноправности биће одржан у четвртак, 26. јула 2018. године од 10 до 12 часова , у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања (мала сала, VI спрат, улица Немањина бр. 22-26, Београд), у циљу унапређења положаја маргинализованих друштвених група. Потребно је посету претходно најавити и заказати на број телефона: 011/311-0589 или  путем e-mail адресе: … опширније »

Србија решава проблем мигрантске кризе

Понедељак, 16. Јул 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у ауторском тексту за лист Курир, који преносимо у целости, говорио је о управљању мигрантском кризом, Споразуму о приступању РЕЦ програму Европске уније као и о пројектима МАДАД 1 и МАДАД 2.   „Србија је деведесетих година научила шта значи бити избеглица. Због тога смо спремно отворили границе када је мигрантска криза почела и приступили решавању проблема уз подршку Европске уније.   Добри односи са… опширније »

Потписивање Споразума о приступању Програму Европске уније за права, једнакост и држављанство (REC програм)

Субота, 14. Јул 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић потписаће у понедељак, 16. јула 2018. године, у 09.00 часова, у Палати Србија, Браон салон (Булевар Михајла Пупина бр. 2) Споразум о приступању Програму Европске уније за права, једнакост и држављанство у присуству шефа делегације Европске уније у Републици Србији, амбасадора Сема Фабриција.   Циљ овог инструмента ЕУ је промовисање, заштита и примена права која обезбеђују једнакост грађана која су гарантована… опширније »

Амбасадор Уједињених Арапских Емирата први пут у Мерошини и Књажевцу са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања

Петак, 13. Јул 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Светозар Алексов и амбасадор Уједињених Арапских Емирата Мубарак Саид Ал Дахери уручили су предшколској установи ,,Полетарац“ у општини Мерошина техничку опрему у виду компјутера, телевизора и клима уређаја, као и донацију Геронтолошком центру ,,Књажевац“.   Државни секретар Светозар Алексов, том приликом је истакао да је сарадњу коју ресорно министарство има са Уједињеним Арапским Емиратима… опширније »

Едукативна радионица пројекта „Реци НЕ раду на црно“ у Пироту

Уторак, 10. Јул 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствоваће,  у среду 11. јула 2018. године, у 11 часова , у Пиротском управном округу (Мала сала, 1. спрат), Српских владара 83 у Пироту едукативној радионици пројекта "Реци НЕ раду на црно". После Панчева ово је друга едукативна радионица у склопу овог пројекта.   Пре почетка коференције предвиђене су изјаве за медије.   Циљ радионица јесте подизање свести о… опширније »

Уручење техничке опреме ЦСР Пожаревац и Смедерево 10. јула 2018. године

Уторак, 10. Јул 2018

Помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Сектору за међународну сарадњу, европске интеграције и пројекте Јована Милoвановић присуствовала је уручењу техничка опреме Центрима за социјални рад Пожаревац и Смедерево.   Том приликом помоћница је отворила обуку на којој ће учествовати 43 стручњака из центара за социјални рад из Подунавског, Браничевског и Јужно банатског округа у Пожаревцу.   Захваливши се на дугогодишњој сарадњи коју Министарство… опширније »

В.д. помоћника министра Јована Милoвановић у посети општинама Пожаревац и Смедерево

Понедељак, 09. Јул 2018

В.д. помоћника министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Сектору за међународну сарадњу, европске интеграције и пројекте Јована Милoвановић посетиће 10. јула 2018. године у 10 часова Пожаревац (Хотел Дунав – Лењинова број 3) и у 11 часова Смедерево (Центар за социјални рад – Кнез Михаилова 29).   Стручњацима из центара за социјални рад из Подунавског, Браничевског и Јужно банатског округа, у Пожаревцу биће организована обука за идентификацију… опширније »

Најава активности – Установа за децу и младе Сремчица

Понедељак, 09. Јул 2018

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питња позива представнике медија да у уторак, 10. јула 2018.године, у 9 часова  дођу у Установу за децу и младе Сремчица, Моштаничка 2. Том приликом медијима ће се обратити в.д. помоћника министра у Сектору за бригу о породици и социјалну заштиту Милош Јанковић и начелница Одељења за инспекцијски надзор Биљана Зекавица. Молимо вас да присуство потврдите на мејл адресу:  press@minrzs.gov.rs или на… опширније »