OБЕЛЕЖАВАЊЕ 103. ГОДИШЊИЦЕ ОД ЦЕРСКЕ БИТКЕ

Петак, 18. Август 2017

НАЈАВА ДОГАЂАЈА Teкериш, Лозница – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић предводиће државну церемонију 19. августа 2017. године у 11 часова у оквиру спомен-комплекса „Церска битка“ у месту Текериш код Лознице поводом обележавања 103. годишњице од Церске битке. Церемонија подразумева полагање венаца и одавање почасти, пригодан уметнички програм и протоколарна обраћања. Организатор државне церемоније је Влада Републике Србије - Одбор за… опширније »

Државни секретар Ненад Нерић на Конференцији поводом завршетка пројекта „Подршка локалним заједницама у одговору на избегличку кризу”

Четвртак, 17. Август 2017

Дана 17. августа 2017. године са почетком у 11:00 часова одржана је Конференција поводом завршетка пројекта ”Подршка локалним заједницама у одговору на избегличку кризу” у организацији Фондације Ана и Владе Дивац. У име Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, државни секретар Ненад Нерић нагласио је да је пројекат подршке локалним заједницама у одговору на избегличку кризу, који реализује Фондација Ана и Владе Дивац, уз финансијску подршку Америчке… опширније »

OБЕЛЕЖАВАЊЕ 212. ГОДИШЊИЦЕ OД БОЈА НА ИВАНКОВЦУ

Четвртак, 17. Август 2017

НАЈАВА ДОГАЂАЈА Ћуприја, Иванковац – Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводиће државну церемонију 18. августа 2017. године у 11 часова којом ће бити обележена 212. годишњица боја на Иванковцу. Церемонија ће бити одржана код споменика Миленку Стојковићу на локалитету ``Шанчеви на Иванковцу`` код Ћуприје. Организатор државне церемоније је Владин Одбор за неговање традиција ослободилачких ратова Србије. Крај споменика… опширније »

Обележавање 76. годишњице од злочина на Теразијама

Среда, 16. Август 2017

НАЈАВА ДОГАЂАЈА Београд – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић ће предводити државну церемонију полагања венаца и одавања почасти 17. августа 2017. године у 10 часова на београдском тргу Теразије код Споменика обешеним родољубима којом ће бити обележена 76. годишњица злочина почињеног над цивилима од стране окупационих снага. Венце и цвеће ће такође положити представници Града Београда, удружења и грађани. * * * Период Другог светског рата… опширније »

Комеморативна свечаност поводом обележавања 96. годишњице од смрти краља Петра Првог Ослободиоца

Уторак, 15. Август 2017

Oпленац, Топола – Државни секретар Министарства за  рад, запошљавање, борачка и социјална питања  Негован Станковић ће предводити 16. августа 2017. године у 11.30 часова у цркви светог Ђорђа на Опленцу   државну церемонију обележавања 96. годишњице од смрти краља Петра Првог Ослободиоца. Уз државне и војне почасти, крај владаревог саркофага венце ће положити и представници Министарства одбране и Војске Србије, Општине Топола као и удружења грађана опредељених за… опширније »

Министарство издваја додатних 170 милиона динара за преквалификацију у ИТ сектор

Недеља, 13. Август 2017

Влада Републике Србије и Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања настављају са мерама у циљу смањења незапослености. Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, изјавио је да Министарство до краја 2017. планира додатних 170 милиона динара за преквалификацију у ИТ сектор. Захваљујући преквалификацији, путем Националне службе за запошљавање 100 људи је већ ушло у овај сектор, а Министарство наставља тај тренд и издваја средства за… опширније »

OБЕЛЕЖАВАЊЕ 211. ГОДИШЊИЦЕ ОД БОЈА НА МИШАРУ

Петак, 11. Август 2017

Мишар, Шабац – Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић ће 13. августа 2017. године у 10 часова предводити државну церемонију обележавања 211. годишњице од Боја на Мишару код Шапца. Церемонија ће бити одржана код споменика Карађорђу и Мишарским јунацима у месту Мишар код Шапца. Церемонија подразумева полагање венаца и одавање највиших државних и војних почасти, обраћање државног секретара и градоначелника Шапца, као и пригодан… опширније »