Aa

Aa

Министар Ђорђевић на Скупу антифашиста Балкана

Министар Ђорђевић на Скупу антифашиста Балкана

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић говориће у суботу 5. маја 2018. године у 10 часова, у свечаној сали хотела „М“ (Булевар ослобођења 56а), на скупу антифашиста Балкана „Балкан-зона мира, разумевања и договора“.

 

Председник СУБНОР-а Душан Чукић отвориће скуп на којем ће учествовати и делегације борачких ветеранских антифашистичких организација из: Грчке, Бугарске, Македоније, Албаније, Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Републике Српске и Мађарске, као и представници Немачке, Италије, Белгије и Русије у оквиру делегације Међународне федерације антифашиста са седиштем у Берлину.

 

На скупу је предвиђено усвајање Изјаве антифашиста Балкана о миру, a након свечаног отварања биће изјаве за медије.

 

У недељу, 06. маја 2018., у 9:30 часова, на гробљу Ослободилаца Београда (Мије Ковачевића- преко пута Новог гробља) све делегације одаће пошту страдалима у Другом светском рату, уз највиши државни церемонијал.

 

Организатор Скупа СУБНОР Србије, као носилац Сретењског ордена на основу Указа председника Републике, жели да окупљањем антифашиста из нашег дела Европе допринесе бољим данима свим народима и ван окружења којем припадамо.