OBELEŽAVANjE 104. GODIŠNjICE OD CERSKE BITKE

Petak, 17. Avgust 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević predvodiće državnu ceremoniju 19. avgusta 2018. godine u 11 časova u okviru  spomen-kompleksa „Cerska bitka“ u mestu Tekeriš kod Loznice povodom obeležavanja 104. godišnjice od Cerske bitke.       Ceremonija podrazumeva polaganje venaca i odavanje počasti, prigodan umetnički program i protokolarna obraćanja.   Organizator državne ceremonije je Vlada Republike Srbije - Odbor za… opširnije »

OBELEŽAVANjE 213. GODIŠNjICE OD BOJA NA IVANKOVCU

Petak, 17. Avgust 2018

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković predvodiće državnu ceremoniju 18. avgusta 2018. godine u 11 časova kojom će biti obeležena  213. godišnjica boja na Ivankovcu. Ceremonija će biti  održana kod spomenika Milenku Stojkoviću na lokalitetu ``Šančevi na Ivankovcu`` kod Ćuprije. Organizator državne ceremonije je Vladin Odbor za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.   Kraj spomenika Milenku Stojkoviću na… opširnije »

Obeležavanje 77. godišnjice od zločina na Terazijama

Petak, 17. Avgust 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević predvodiće državnu ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti 17. avgusta 2018. godine u 10 časova na beogradskom trgu Terazije kod Spomenika obešenim rodoljubima kojom će biti obeležena 77. godišnjica od zločina počinjenog nad civilima od strane okupacionih snaga. Vence  i cveće će takođe položiti predstavnici Grada Beograda, udruženja i građani.   Period Drugog svetskog rata obeležen je ne retko masovnim… opširnije »

ODRŽANA KOMEMORATIVNA SVEČANOST POVODOM OBELEŽAVANjA 97. GODIŠNjICE OD SMRTI KRALjA PETRA PRVOG OSLOBODIOCA

Četvrtak, 16. Avgust 2018

Državni sekretar Ministarstva za  rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković predvodio je državnu ceremoniju obeležavanja 97. godišnjice od smrti kralja Petra Prvog Oslobodioca u crkvi Svetog Đorđa na Oplencu.   Uz državne i vojne počasti, kraj vladarevog sarkofaga vence su položili i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Opštine Topola kao i udruženja građana opredeljenih za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.      … opširnije »

Ministar Đorđević na kolegijumu filijala Nacionalne službe za zapošljavanje

Utorak, 14. Avgust 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević održaće sastanak sa direktorima svih filijala Nacionalne službe za zapošljavanje u sredu, 15. avgusta sa početkom u 12 časova u prostorijama NSZ (Gundulićev venac 23-25). Teme sastanka biće nova radna mesta, usklađivanje rada i analiza učinka. Medijima će se obratiti ministar Đorđević i direktor NZS Zoran Martinović u 12 časova, nakon čega će biti obezbeđeno snimanje početka sastanka. Molimo predstavnike medija da svoje… opširnije »

Ministar Zoran Đorđević na ceremoniji potpisivanja Ugovora o saradnji na projektu ,,Norveška za vas - Srbija“

Ponedeljak, 13. Avgust 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije Zoran Đorđević prisustvovaće ceremoniji potpisivanja Ugovora o saradnji na projektu „Norveška za vas – Srbija“ , između Ambasade Kraljevine Norveške u Republici Srbiji i Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge - UNOPS u utorak 14. avgusta 2018. godine u 11 časova u opštini Šid (Karađorđeva br. 2).   Nakon potpisivanja medijima će se obratiti ministar Zoran Đorđević, ambasador Kraljevine… opširnije »

OBELEŽENA 212. GODIŠNjICA OD BOJA NA MIŠARU

Ponedeljak, 13. Avgust 2018

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković predvodio je državnu ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti povodom obeležavanja  212. godišnjice od Boja na Mišaru kod Šapca. Vence kod spomenika Karađorđu i Mišarskim junacima su položili i predstavnici Ministarstva odbrane i  Vojske Srbije, grada Šapca kao i udruženja i građani opredeljeni za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.   Boj na Mišaru, koji se odigrao… opširnije »

OBELEŽAVANjE 212. GODIŠNjICE OD BOJA NA MIŠARU

Petak, 10. Avgust 2018

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković  predvodiće 13. avgusta 2018. godine u 10 časova državnu ceremoniju obeležavanja  212. godišnjice od Boja na Mišaru kod Šapca. Ceremonija će biti održana kod spomenika Karađorđu i Mišarskim junacima u mestu Mišar kod Šapca.   Vence kod spomenika će takođe položiti predstavnici Ministarstva odbrane i  Vojske Srbije, predstavnici Grada Šapca kao i udruženja i građani opredeljeni… opširnije »

OBELEŽENA 89. GODIŠNjICA OD SMRTI DR RUDOLFA ARČIBALDA RAJSA

Sreda, 08. Avgust 2018

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković položio je venac i odao počast povodom obeležavanja 89. godišnjice od smrti dr Rudolfa Arčibalda Rajsa, kod spomenika dr Arčibalda Rajsa.   državnog sekretara vence su položili predstavnici Ambasade Švajcarske konfederacije u Beogradu, Kriminalističko-policijske akademije, Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Grada Beograda kao i udruženja opredeljena za negovanje tradicija oslobodilačkih… opširnije »

Dodela nagrade "Čovek godine"

Utorak, 07. Avgust 2018

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Udruženje osiguravača Srbije nastavljaju dobru praksu nagrađivanja pojedinaca za doprinos u ostvarivanju zajedničkih ciljeva. Nagrada „Čovek godine“ biće dodeljena pojedincima iz Ministarstva koji su se istakli svojim radom i doprinosom, četvrtak 9. avgusta 2018. godine u 9 časova u prostorijama Udruženja osiguravača Srbije (Ulica Trešnjinog cveta 1g). Medijima će se obratiti ministar za rad, zapošljavanje, boračka i… opširnije »