Srbija rešava problem migrantske krize

Ponedeljak, 16. Jul 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević u autorskom tekstu za list Kurir, koji prenosimo u celosti, govorio je o upravljanju migrantskom krizom, Sporazumu o pristupanju REC programu Evropske unije kao i o projektima MADAD 1 i MADAD 2.   „Srbija je devedesetih godina naučila šta znači biti izbeglica. Zbog toga smo spremno otvorili granice kada je migrantska kriza počela i pristupili rešavanju problema uz podršku Evropske unije.   Dobri odnosi sa… opširnije »

Zaštita korisnika predstavlja prioritet Ministarstva

Nedelja, 08. Jul 2018

Načelnica Odeljenja za inspekcijski nadzor Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Biljana Zekavica, gostujući u emisiji Svitanje na TV Pink-u, istakla je da Ministarstvo ima saznanja o svim incidentima koji se dešavaju u ustanovama socijalne zaštite, jer je obaveza odgovornih lica u ustanovama da odmah obaveste Ministarstvo i druge nadležne organe.   Kada je u pitanju incident koji se dogodio prošle subote, gde je korisnik Doma Sremčica preminuo, načelnica je… opširnije »

Đorđević otvoreno o odlivu stanovništva, borbi protiv sive ekonomije i nasilja za Telegraf.rs

Ponedeljak, 11. Jun 2018

Nalazi se na čelu super ministarstva. U njegovom portfelju su rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Međutim, iza ovog birokratskog naziva zapravo se nalazi veliki posao, ali i brojni izazovi. O njima smo razgovarali sa ministrom Zoranom Đorđevićem, u emisiji "Licem u lice sa Ivasom" na Telegraf TV-u.   Nažalost, poslednjih dana ponovo smo svedoci vršnjačkog nasilja. Nedavno ste sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem potpisali Uputstvo o saradnji za borbu protiv ovog… opširnije »

Srbija će biti zemlja u kojoj liste čekanja za smeštaj u državne domove neće postojati

Subota, 02. Jun 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a izjavio je da će država najstarijim građanima, koji su na listi čekanja za smeštaj u državne domove, obezbediti smeštaj u privatne domove.   "Postoje redovi jer nemamo dovoljno smeštajnih kapaciteta u državnim ustanovama i želimo da pomognemo najstarijim građanima i obezbedimo im smeštaj u domove.    “Kapaciteti… opširnije »

Smeštaj najstarijih građana u privatne domove uz pomoć države

Petak, 25. Maj 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, gostujući na televiziji Prva, izjavio je da će najstariji sugrađani koji nemaju bliže srodnike i materijalno su ugroženi, a na listama su čekanja za smeštaj u državne staračke domove od 1. jula dobiti mogućnost za smeštaj u privatnim domovima uz pomoć državnih subvencija.   „Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja želi da sa svim licenciranim privatnim domovima za smeštaj odraslih i… opširnije »

Usvajanje dece iz Srbije samo preko licenciranih agencija

Ponedeljak, 07. Maj 2018

Savetnik ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dragan Vulević, gostujući na televiziji Prva u Jutarnjem programu izjavio je da je Republika Srbija, od strane Švedska vladine organizacije koja je zadužena za praćenje i kontrolu međudržavnog usvojenja, ocenjena kao zemlja koja ima najpouzdaniju i najprofesionalniju proceduru međudržavnog usvojenja koje je kontrolisano od nadležnih organa.   „Ministarstvo u realizaciji međudržavnog usvojenja isključivo sarađuje sa… opširnije »

Kažnjavamo i strane investitore koji se ogreše o radnike

Ponedeljak, 07. Maj 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević gostujući u emisiji “Da se ne lažemo“ osvrnuo se na nedavni protest koji je održan 1. maja, rekavši da je prisustvovao protestu sindikata jer nema šta da krije, kao i da Ministarstvo redovno ima sastanke sa sindikatima.    Ministar Đorđević istakao je da je svakodnevna komunikacija sa radnicima najbolji pokazatelj da Vlada Srbije vodi računa o zaposlenima, ali podjednako i o poslodavcima i dodao… opširnije »

Vlada Srbije nastavlja da stvara bolje uslove za povećanje plata i ostanak mladih

Četvrtak, 03. Maj 2018

Povodom Međunarodnog praznika rada - Prvog maja, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, gostujući u jutarnjem programu na televiziji Prva, izjavio je da svi građani u Republici Srbiji treba da proslavljaju ovaj dan i tako se podsete na sva prava koja radnici imaju.   „Svakom uspešnom poslodavcu cilj je ostvarivanje profita, ali ukoliko nema dobre radne snage i ukoliko radnici nisu zadovoljni, taj cilj je nemoguć. Država da bi ostvarila profit mora… opširnije »

Dijalogom do boljeg položaja radnika

Sreda, 02. Maj 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao je da se socijalni dijalog vodi kontinuirano, da postoji dobra i kontinuirana socijalno-ekonomska konekcija države i radnika, radnika i poslodavaca.   Đorđević je dodao i da su radnici nezadovoljni svojim materijalnim položajem i da su njihovi zahtevi opravdani jer, kako kaže, uvek može bolje.   "Zahtevi su opravdani, jer uvek može bolje i plate uvek treba da budu veće,… opširnije »

Građani i država zajedno za bolju demografsku sliku Srbije

Subota, 31. Mart 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević u emisiji „Sučeljavanje“ na RTV - u govorio je o prioritetima kojima će se Ministarstvo baviti u tekućoj godini, među kojima su podsticaj rađanja i menjanje demografske slike Srbije, donošenje Zakona o rodnoj ravnopravnosti, borba protiv rada na crno i izrada socijalnih karata.   Na pitanje da li je ekonomija jedan od razloga loše demografske slike Srbije i da li bi na to uticao veći BDP, ministar je rekao… opširnije »