Poboljšanje demografske slike Srbije prioritet Vlade

Nedelja, 18. Mart 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević gostujući u Jutarljem dnevniku na RTS-u izjavio je da Vlada Srbije sa predsednikom republike Aleksandrom Vučićem, aktivno radi na poboljšanju demografske slike Srbije i donošenju mera koje podstiču natalitetet.   „Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, zajedno sa ministarkom zaduženom za demografiju i populacionu politiku Slavicom Đukić Dejanović radi na promeni demografske slike… opširnije »

Obeležavanje Dana sećanja na 17. Mart 2004. godine - Pogrom na Kosovu i Metohiji

Subota, 17. Mart 2018

Poštovane kolege,   Pozivamo vas da povodom obeležavanja Dana sećanja na 17. mart 2004. godine – Pogrom na Kosovu i Metohiji, 17. marta 2018. godine sa početkom u 19 časova prisustvujete Svečanoj akademiji koja će se održati na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.   Prisutnima će se obratiti ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, a prisustvovaće i predstavnici Vlade Srbije, Narodne skupštine, verskih zajednica, kulturnog i javnog… opširnije »

Ministar Đorđević potpisuje Memorandum o saradnji za projekat „Inicijativa za inkluziju“

Petak, 16. Mart 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, potpisaće u ponedeljak, 19. marta 2018. godine, u 11:00 časova, u Sali 368, III sprat, Palata Srbija (Bulevar Mihajla Pupina br. 2), Memorandum o saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju („GIZ“) i Nacionalnom službom za zapošljavanje na sprovođenju projekta „Inicijativa za inkluziju“. U okviru navedenog projekta, predviđeno je poboljšanje pristupa povratnika po Sporazumu o… opširnije »

PRITUŽBE NA RAD INSPEKTORA SOCIJALNE ZAŠTITE

Ponedeljak, 12. Mart 2018

Odeljenje za inspekcijski nadzor je organizaciona jedinica Sektora za brigu o porodici i socijalnu zaštitu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Inspektori socijalne zaštite obavljaju poslove koji se odnose na: inspekcijski nadzor nad radom ustanova socijalne zaštite i drugih pravnih i fizičkih lica koja obavljaju delatnost socijalne zaštite odnosno psihološke delatnosti u pogledu primene zakona, drugih propisa i opštih akata; poslove izdavanja, suspenzije i oduzimanja… opširnije »