Potpisan Sporazum o saradnji između Ministarstva za rad i Univerziteta u Beogradu

Utorak, 13. Novembar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i rektorka Univerziteta u Beogradu prof. dr Ivanka Popović potpisali su Sporazum o saradnji, koji se odnosi na sve oblasti od zajedničkog interesa.   Ministar Đorđević istakao je da ovaj Sporazum o saradnji predstavlja stratešku odluku Univerziteta u Beogradu i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja da sarađuju i zajednički učestvuju na projektima, a prva od oblasti  koja će biti… opširnije »

Potpisan Memorandum o međusobnom razumevanju i saradnji Socijalno – ekonomskog saveta Srbije i Grčke

Ponedeljak, 12. Novembar 2018

Socijalno – ekonomski savet Republike Srbije i Socijalno – ekonomski savet Grčke potpisali su danas u Atini Memorandum o međusobnom razumevanju i saradnji.     Ministar Đorđević zahvalio je na gostoprimstvu Socijalno - ekonomskom savetu Grčke i istakao da su Srbija i Grčka veliki prijatelji koji imaju mogućnosti za još bolju saradnju podsetivši da je saradnja ove dve zemlje u prethodnom periodu bila najizrazitija u oblasti bankarstva.   Đorđević je takođe… opširnije »

Ministri Đorđević i Purišić o socijalnoj dimenziji evropskih integracija Srbije i Crne Gore

Subota, 10. Novembar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa ministrom rada i socijalnog staranja Crne Gore Kemalom Purišićem o socijalnoj dimenziji evropskih integracija i o pokretanju inicijative za pristup delu sredstava Evropskog socijalnog fonda.   Ministar Đorđević zahvalio je svom resornom kolegi na dolasku i učestvovanju na konferenciji “Inicijativa za socijalnu dimenziju EU integracija”, posvećenoj navedenoj temi i dodao da će se dobra… opširnije »

Ministar Đorđević sastao se sa ministrom za rad i socijalnu politiku Bosne i Hercegovine Veskom Drljačom

Subota, 10. Novembar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sastao se sa ministrom za rad i socijalnu politiku u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Veskom Drljačom kako bi razgovarali o bilateralnim odnosima i mogućnostima za unapređenje dalje saradnje.   Đorđević je istakao da je saradnja dveju zemalja na zadovoljavajućem nivou, ali da postoji prostor za njeno dalje unapređenje u različitim oblastima.   Ministar Đorđević predstavio je rad Ministarstva i istakao da je Prva… opširnije »

Ministar Đorđević čestitao 11. novembar - Dan primirja u Prvom svetskom ratu

Petak, 09. Novembar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević čestitao je zaposlenima u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja državni praznik, 11. novembar - Dan primirja u Prvom svetskom ratu. Ponedeljak, 12. novembar 2018. godine je neradni dan, u skladu sa Zakonom o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji, jer je navedeni državni praznik ove godine pao u nedelju. Dan primirja u Prvom svetskom ratu obeležava se u čitavom svetu državnim… opširnije »

Novi sajt Vlade Srbije za bolju komunikaciju sa građanima

Petak, 09. Novembar 2018

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić prisustvovala je danas u Savezu slepih Srbije prezentaciji novog sajta Vlade, gde je predstavljen jednostavan pristup za korišćenje slepim i slabovidim osobama i mogućnost čitanja sadržaja na srpskom jeziku pomoću softvera text-to-speech („čitaj mi“).   Prezentaciji sajta, koji je pokrenut ove nedelje, prisustvovali su i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, direktor Kancelarije za informacione… opširnije »

Ministar Đorđević sa penzionerima u Dnevnom centru i klubu za druženje "Radana Pupić"

Petak, 09. Novembar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević obišao je nedavno otvoren Dnevni centar i klub za starije „Radana Pupić“ gde je rekao da će  Vlada Republike Srbije nastaviti da radi na tome da obezbedi još bolje uslove života penzionerima.   „Svestan situacije u kojoj se nalaze penzioneri, insistiraću na tome da se penzije uvećavaju iz godine u godinu, u skladu sa mogućnostima budžeta Republike Srbije, jer naši građani koji pripadaju… opširnije »

Ministar Đorđević na Memorijalnom koncertu povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma

Četvrtak, 08. Novembar 2018

Obeležavanje Međunarodnog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma održano je danas u Narodnom pozorištu u Beogradu. Tom prilikom prisutnima se obratio ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.   Njegov govor prenosimo u celosti: „Danas, kao i svakog novembra, u svečanoj tišini obeležavamo Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma.   Pre 80 godina, 9. novembra 1938. godine, u događaju koji se u istoriografiji označava eufemističkim… opširnije »

Želimo da roditeljima olakšamo put do ostvarivanja svih prava koja imaju

Četvrtak, 08. Novembar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa predstavnicima Centara za socijalni rad i Odeljenja za dečiju zaštitu o daljim planovima u vezi sa unapređenjem sistema za prijavu beba u okviru projekta "Bebo, dobrodošla na svet", ali i apliciranjem za roditeljski dodatak kao i lakšoj dostupnosti podataka o prijavi za porodiljsko odsustvo.   Kako je istakao ministar Đorđević cilj ove alpikacija je omogućavanje lakšeg puta do ostvarivanja… opširnije »

Nastavak saradnje Srbije i Slovenije u oblasti zapošljavanja

Sreda, 07. Novembar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i ministarka za rad, porodicu, socijalna pitanja i jednake mogućnosti Republike Slovenije Ksenija Klampfer potpisali su Protokol o sprovođenju Sporazuma između Vlade Republike Slovenije i Vlade Republike Srbije o zapošljavanju državljana Republike Srbije u Republici Sloveniji.    „Ovaj Protokol predstavlja nastavak saradnje koja je započeta u julu, kada je naša Skupština ratifikovala Sporazum o zapošljavanju… opširnije »