Aa

Aa

Словачка наставља да пружа подршку Србији у управљању мигрантском кризом

Словачка наставља да пружа подршку Србији у управљању мигрантском кризом

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и амбасадорка Словачке Републике у Србији, Њ.Е. Дагмар Репчековом разговарали су о заједничком обележавању стогодишњице побуне у Крагујевцу, која ће се одржати током боравка делегације Словачке Републике у Србији у јуну текуће године.

 

Министар Ђорђевић захвалио се на позиву да као представник Владе присуствује овој манифестацији и истакао да догађаји попут поменутог додатно учвршћују већ добре односе Србије и Словачке.

„Србија и Словачка су пријатељске земље које сарадњу константно унапређују, што потврђује и посета словачке делегације Србији коју ће предводити председник Народне Скупштине Словачке Андреј Данко“, изјавио је министар Ђорђевић.

 

Како је истакао, још једна потврда добрих односа ове две земље јесте и примена потписаних споразума између ресорних министарства која додатно поспешују билатералну сарадњу. Министар је са амбасадорком разговарао и о будућим заједничким пројектима и активностима у области бриге о малолетним мигрантима.

 

Амбасадорка Репчекова истакла је да је Амбасада Словачке у Србији отворена за све видове сарадње, похвалила досадашњи рад на заједничким активностима и додала да ће Словачка наставити да пружа подршку Србији у управљању мигрантском кризом.