Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања уручена захвалница Савеза слепих Србије

Среда, 27 Децембар 2017 |

Савез слепих Србије уручио је захвалницу Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања за велики допринос у унапређењу положаја слепих и слабовидих особа и успешну сарадњу коју је, у име министра Зорана Ђорђевића, примила в.д. помоћнице министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић.

 

    Тим поводом, Барошевић је истакла да је заједнички задатак Владе Републике Србије да уклони све препреке, не само партиципације слепих особа у друштвеним збивањима, већ и њихов пун допринос заједници чији су равноправни чланови.

 

„Надам се да ће у наредном периоду партнерство Министарства и удружења слепих и слабовидих бити још продуктивније и да ће резултати које будемо заједно остваривали бити нешто што ћемо са поносом истицати“, рекла је Барошевић.

 

Председник Савеза слепих Србије Милан Стошић истакао је да са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања има одличну сарадњу која даје изванредне резултате и захвалио председнику Републике Србије Александру Вучићу и министру Зорану Ђорђевићу на подршци и на свему сто су урадили за слепе у Србији, а пре свега на куповини Брајевих штапача, чиме се омогућава равноправно учешће слепих особа у јавном и културном животу.