Министар Зоран Ђорђевић посетио Инспекторат за рад

Среда, 12 Јул 2017 |

Министар за рад, запошљавање борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, посетио је данас Инспекторат за рад и у седишту овог инспектората одржао радни састанак и разговор са руководством и инспекторима рада.

Циљ састанка је био непосредан увид у могућности за унапређење рада Инспектората и запослених, како би у потпуности могли да остварују своја законска овлашћења. Министар је дао пуну личну подршку Инспекторату и нагласио његову улогу у надзору, спровођењу контроле законитости у ангажовању радника, као и заштити запослених радника на радним местима.

Министар Ђорђевић је истакао значај и улогу коју Инспекторат има и у укупном контексту показатеља запослености и прихода који држава има по основу пореза и доприноса, као и у контроли остваривања свеукупних права запослених на радном месту.

Министар је најавио системска решења у смислу регулаторне и техничке подршке Инспекцији рада и у непосредном контакту и комуникацији са присутним инспекторима рада најавио конкретне мере и кораке које ће Министарство за рад предузети на унапређењу рада Инспектората и услова за деловање инспектора, али и подизање ефеката и резултата рада у области инспекције рада.